ΑΕΚ – Ποτάισα Τούρντα 27-26

ΑΕΚ – Ποτάισα Τούρντα 27-26

Η ΑΕΚ τα έδωσε όλα μπροστά στον κόσμο της, επέστρεψε από το -9 και νίκησε 27-26 για τον δεύτερο τελικό του Challenge Cup την Ποτάισα Τούρντα, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει το 33-22 του πρώτου αγώνα. Δίκαιοι κυπελλούχοι οι Ρουμάνοι που ήταν καλύτεροι στα δύο ματς.

Η ΑΕΚ φιλοξένησε την Ποτάισα Τούρντα για τον δεύτερο τελικό του Challenge Cup, σε ένα όχι κατάμεστο αλλά… φασαριόζικο ΟΑΚΑ, στην εκ προοιμίου δύσκολη αποστολή της ανατροπής του 33-22 του πρώτου τελικού στη Ρουμανία.

Οι γηπεδούχοι με κεκτημένη ταχύτητα και ενθουσιασμό από τον κόσμο, προηγήθηκαν γρήγορα με 3-1. Οι Ρουμάνοι όμως στο 5:25 ισοφάρισαν σε 3-3 και στο 6:28 πήραν το πρώτο προβάδισμά (3-4) του με γκολ του Τσίντεκ. Από εκεί και πέρα δεν κοίταξαν ξανά πίσω και σταδιακά διεύρυναν τη διαφορά μέχρι και το 11-18 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Η εικόνα της αναμέτρησης έδειχνε πως η ΑΕΚ ήθελε αλλά δεν μπορούσε, με την Ποτάισα να έχει περισσότερες λύσεις επιθετικά, ενώ και αμυντικά μερικές φορές οι Ρουμάνοι έμοιαζαν απροσπέλαστοι.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε άλλο ματς. Οι γηπεδούχοι βγήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και κατάφεραν να παρουσιάσουν μια πολύ καλύτερη εικόνα. Οι κιτρινόμαυροι βρήκαν σκοράρισμα από τους Χόγκας, Αργυρού και Δομπρή και όσο περνούσε ο χρόνος μείωναν στο σκορ. Ισοφάρισε πρώτη φορά στο 23:50 του δεύτερου μέρους (23-23), πέρασε μπροστά (24-23) με γκολ του Χόγκας στο 24:58 και από τότε οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι. Τελικά με το σκορ στο 26-26, ο Νικολαΐδης σκόραρε σε νεκρό χρόνο και έδωσε μια τιμητική νίκη στην ΑΕΚ και τους οπαδούς της με 27-26.

Η Ποτάισα Τούρντα, φιναλίστ του περσινού τελικού του Challenge Cup, κατέκτησε φέτος το τρόπαιο καθώς ήταν ανώτερη της Ένωσης στα δύο ματς και υπερασπίστηκε με σχετική άνεση το +11 της πρώτης αναμέτρησης (33-22).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ