Ολυμπιακός: Έκανε το πρώτο βήμα για τους τελικούς

Ολυμπιακός: Έκανε το πρώτο βήμα για τους τελικούς

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τον Δούκα με 23-20 στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης – Την Τετάρτη (9/5) το δεύτερο ματς της σειράς.

Την πρώτη από τις δύο νίκες που χρειάζεται για να προκριθεί στους τελικούς της Handball Premier έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου νίκησε με 23-20 τον Δούκα, στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης. Το δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου και με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» θα σφραγίσουν το εισιτήριό τους για τους τελικούς της διοργάνωσης.

Στο ματς που διεξήχθη στο κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Τζηρά και Σανίκη. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 2-2, με τον Σανίκη λίγο αργότερα να κάνει το 7-6 για τους Πειραιώτες. Ο Κώστας Τσιλιμπάρης πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις και βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να προηγηθούν με 11-7, ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στο +2 (12-10).  Στο β’ μέρος ανέλαβε δράση ο Κανδύλας, ο οποίος σκόραρε δύο σερί γκολ για το 14-11 και στη συνέχεια οι  Τζηράς και Καραμπουρνιώτης έκαναν το 17-14. Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έφτασαν στη νίκη με 23-20.

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Κώστας Τσιλιμπάρης ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 22 επεμβάσεις και 3 σε πέναλτι, ενώ πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Γρηγόρης Σανίκης με 8 τέρματα. Από κοντά ακολούθησε ο  Δημήτρης Τζηράς με 7.

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-4, 5-4, 6-6, 9-7, 12-10 (ημ.), 14-12, 15-14, 18-16, 20-18, 21-19, 23-20

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 7, Καραμπουρνιώτης 1, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς 1, Κανδύλας 1, Σανίκης 8, Αλβανός, Παπαδιονυσίου 1, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης 2, Στούμπης 2.

ΑΣΕ Δούκας (Κώστας Μπούνας): Μωραϊτης, Τόμπρος, Γκέρτσος 1, Νομικός 1, Παπαπούλιος, Μπραουδάκης, Αποστολίδης, Μίτροβιτς 1, Μπάρμπας, Ντούνης 2, Μπάγιος 7, Ζιβούλοβιτς 1, Τζανιδάκης 1, Νταρσουλάντ 1, Κεδέρης 5.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Ζαραβίνας ανέφερε: «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήμασταν καλοί, αλλά όχι λόγω της μεγάλης διακοπής. Δεν ήμασταν καλοί γιατί δεν ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι σε αυτά που είπαμε. Θα έπρεπε να είμαστε λίγο πιο συγκεντρωμένοι και με περισσότερη ενέργεια και μετακινήσεις, ειδικά στα 7-6 των αντιπάλων ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποιες έξτρα επιθέσεις. Ήμασταν και αρκετά άστοχοι μπροστά, παρόλα αυτά μετράει το 1-0 και θα ετοιμαστούμε για να πάμε την Τετάρτη στο Δαΐς για να τελειώσουμε τη σειρά».

Τους παίκτες εκπροσώπησε ο Κώστας Τσιλιμάρης, ο οποίος δήλωσε: «Είχαμε μια πολύ κακή απόδοση όσον αφορά την εκτελεστικότητα μας στο παιχνίδι. Ήμασταν αρκετά άστοχοι καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα και αυτό δημιούργησε μια νευρικότητα. Θεωρώ ότι αφού καταφέραμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα σε μια τόσο κακή μέρα είμαστε σε καλό δρόμο. Εγώ έκανα τη δουλειά μου και όλα ξεκινούν από την άμυνα. Το παιχνίδι κρίθηκε στη σταθερότητα και την άμυνα μας. Δεχτήκαμε 20 γκολ και αυτό είναι πολύ καλή επίδοση για την άμυνα μας. Είναι δύσκολο κάποιος να μας κερδίσει όταν έχουμε δεχτεί μόνο είκοσι γκολ».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ