Η Pyeongchang ενώνει Βόρεια και Νότια Κορέα

Η Pyeongchang ενώνει Βόρεια και Νότια Κορέα

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Pyeongchang φαίνεται πως θα είναι η αρχή της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα θα αποστείλει αντιπροσωπεία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeongchang στη Νότια Κορέα τον επόμενο μήνα, όπως ανέφερε σήμερα ανώτατος αξιωματούχος της χώρας που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Η Σεούλ πρότεινε διμερείς κορεατικές στρατιωτικές συνομιλίες, προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο και να γίνουν συναντήσεις μεταξύ μελών των ίδιων οικογενειών, που ζουν χωρισμένες στα δύο Κράτη, εγκαίρως για τις διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους του Φεβρουαρίου, δήλωσε ο υφυπουργός ενοποίησης της Νότιας Κορέας Τσουν Χε Σουνγκ.

«Η Βόρεια Κορέα πλευρά πρότεινε να στείλει μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου, στελέχη της εθνικής ολυμπιακής επιτροπής, εκλέκτορες, αθλητές, φιλάθλους, καλλιτέχνες, παρατηρητές, μια ομάδα επίδειξης ταεκβοντό και δημοσιογράφους στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Πιονγκτσάνγκ τον Φεβρουάριο», πρόσθεσε ο Τσουν Χε Σουνγκ.

Η Νότια Κορέα πρότεινε επίσης ότι οι αθλητές από Νότια και Βόρεια Κορέα να παρελάσουν μαζί στην τελετή έναρξης και λήξης των Αγώνων και να υπάρξουν άλλες κοινές δραστηριότητες μεταξύ των δύο εθνών κατά τη διάρκεια των Αγώνων, όπως είπε ο Τσουν στους δημοσιογράφους, μετά τις πρώτες επίσημες συνομιλίες μεταξύ των δυο χωρών σε περισσότερα από δύο χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ