Το πρώτο Πανελλήνιο τουρνουά Snow Volley στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Το πρώτο Πανελλήνιο τουρνουά Snow Volley στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Το πρώτο Πανελλήνιο τουρνουά Snow Volley θα διεξαχθεί στις 24-25 Φεβρουαρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και θα αναδείξει τους πρώτους πρωταθλητές Ελλάδος για το 2018.

Μέχρι τώρα στην Ελλάδα, ξέραμε ότι το βόλεϊ παίζεται είτε σε κλειστό χώρο είτε σε παραλία. Όμως, μας περιμένει μια έκπληξη στη χώρα μας από το νέο έτος, καθώς το άθλημα θα παίζεται πλέον και στο χιόνι! Το 2018 λοιπόν, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά πρωτάθλημα βόλεϊ σε χιονισμένο έδαφος, δηλαδή Snow Volley.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης είναι διοργανώτρια και το πρώτο Πανελλήνιο τουρνουά Snow Volley θα λάβει χώρα στις 24-25 Φεβρουαρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και θα αναδείξει τους πρώτους πρωταθλητές Ελλάδος για το 2018.

Η πρώτη διοργάνωση Snow Volley έγινε στο Wagrain της Αυστρίας το 2009, ενώ δύο χρόνια αργότερα (7/11/2011) αναγνωρίστηκε ως επίσημο άθλημα από την Αυστριακή Ομοσπονδία.

Οι κανονισμοί και οι διαστάσεις των γηπέδων είναι εφάμιλλες με το Beach Volley, ενώ η μόνη διαφορά είναι ότι οι αθλητές αγωνίζονται με ολόσωμη στολή και ειδικά παπούτσια. Η Διεθνής Ομοσπονδία έχει ως στόχο να το προσθέσει στο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ η Ευρωπαϊκή διοργανώνει τα τελευταία δύο χρόνια και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ