Ρίο ντε… Διαφθέιρο

Ρίο ντε… Διαφθέιρο

Μπορεί να πέρασε ένας χρόνος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά η Βραζιλία συνεχίζει να κινείται στους ρυθμούς τους αφού οι συλλήψεις στελεχών για διαφθορά διαδέχονται η μία την άλλη. Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Κάρλος Νούζμαν, κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα χρήματος και παραβίαση της νομισματικής πολιτικής. Ο Νούζμαν που […]

Μπορεί να πέρασε ένας χρόνος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά η Βραζιλία συνεχίζει να κινείται στους ρυθμούς τους αφού οι συλλήψεις στελεχών για διαφθορά διαδέχονται η μία την άλλη.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Κάρλος Νούζμαν, κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα χρήματος και παραβίαση της νομισματικής πολιτικής.

Ο Νούζμαν που συνελήφθη στις 5 Οκτωβρίου, αρνείται τα πάντα παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το BBC, οι κατηγορίες βασίζονται σε μια έρευνα για πληρωμή 2 εκ. δολαρίων υπέρ της υποψηφιότητας του Ρίο. Εμπλέκεται, δε, κι ο επιχειρηματίας Αρτούρ Σοάρες ο οποίος φέρεται να δωροδόκησε τον γιο μέλους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τρεις ημέρες πριν από την ψηφοφορία των «Αθανάτων» για τη διοργάνωση του 2016.

Ο κυβερνήτης του Ρίο, Σέρτζιο Καμπράλ, βρίσκεται ήδη στη φυλακή όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 14 ετών για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ