NFL : «Όρθιοι ή στα αποδυτήρια κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου»

NFL : «Όρθιοι ή στα αποδυτήρια κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου»

Το NFL ανακοίνωσε ότι οι ομάδες της διοργάνωσης θα διατηρούν το δικαίωμα να τιμωρήσουν τους αθλητές που δεν στέκονται όρθιοι κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, εκτός εάν επιλέξουν να μείνουν στα αποδυτήρια.

Ένας κανονισμός – σταθμός που αφορά στην ανάκρουση του αμερικανικού εθνικού ύμνου ανακοινώθηκε από το NFL, ύστερα από καθολική συμφωνία των ιδιοκτητών των ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Σύμφωνα με εκείνον, πλέον επιτρέπεται στους αθλητές να μη σταθούν όρθιοι στη διάρκεια του ύμνου, αλλά υπό μία βασική προϋπόθεση. Όσοι δεν επιθυμούν να το κάνουν, τους επιβάλλεται να μείνουν στα αποδυτήρια για το διάστημα αυτό. Διαφορετικά, η ομάδα θα έχει το δικαίωμα να τους τιμωρήσει και μάλιστα αυστηρά.

Ωστόσο, δεν θα μπορεί καν να τους επιπλήξει στις περιπτώσεις που τηρείται ο συγκεκριμένος όρος. Παράλληλα, αν κάποιος παίκτης στον πάγκο διαμαρτυρηθεί ή αποδοκιμάσει στη διάρκεια του ύμνου, η ομοσπονδία θα διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμο στην ομάδα του.

Οι εν λόγω αλλαγές θα τεθούν σε λειτουργία με το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν, ενώ αυτό που ευελπιστούν να πετύχουν οι διοργανωτές με την κίνηση αυτή, είναι να διατηρηθεί η προσοχή του κοινού στο ίδιο το άθλημα και να μη στραφεί σε εξωγενείς παράγοντες.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε αναδειχθεί την περασμένη σεζόν, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ και σημαντική μερίδα των φιλάθλων κατέκριναν τους αθλητές που είχαν επιλέξει το σαμποτάρισμα του εθνικού ύμνου ως τρόπο διαμαρτυρίας.

Το φαινόμενο εντάθηκε μετά την ενέργεια του Κόλιν Κάπερνικ, ο οποίος αρνήθηκε να σταθεί όρθιος στον εθνικό ύμνο, ως διαμαρτυρία για τη μεταχείριση των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, με συνέπεια η διοργανώτρια αρχή να οδηγηθεί στην ψήφιση της προαναφερθείσας απόφασης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ