Οι νικητές στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων

Οι νικητές στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο «Κουκούλι», στο ΠΕΑΚ Πάτρας, το αγωνιστικό διήμερο, που ήταν αφιερωμένο στους μαθητές και τις μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τους Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων.

Το ετήσιο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας) με την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πήραν μέρος πολλοί εγνωσμένης αξίας αθλητές από την εφηβική κατηγορία και η φετινή διοργάνωση είχε ξεχωριστή σημασία γι’ αυτούς καθώς υπάρχει το κίνητρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Λυκείων.

Στο ομαδικό πρώτευσε σε αγόρια και κορίτσια το Παπαχαραλάμπειο Εκπαιδευτήριο και οι ομάδες του θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα 2018, που θα γίνει στη Μάλτα από τις 8 μέχρι τις 14 Απριλίου. Στο απλό μαθητών αναδείχτηκε πρωταθλητής ο Κωνσταντίνος Στάμου και στο απλό μαθητριών η Αθηνά Λιβιεράτου.

Το πρόγραμμα στην Πάτρα περιλάμβανε το ομαδικό την Τετάρτη και τα αγωνίσματα του απλού σήμερα. Στο ομαδικό επικράτησαν απόλυτα τα φαβορί, δηλαδή τα σχολεία, που έχουν στις τάξεις τους διεθνείς αθλητές και αθλήτριες. Στην προκειμένη περίπτωση κυριάρχησε το Παπαχαραλάμπειο Εκπαιδευτήριο σε αγόρια και κορίτσια. Το σύστημα διεξαγωγής ήταν από την αρχή το νοκ άουτ.

Στο ομαδικό μαθητών πήραν μέρος 8 σχολικές ομάδες. Το Παπαχαραλάμπειο αγωνίστηκε με τους Νίκο Βλαχάκη, Δημήτρη Στάμου και Κωνσταντίνο Καραμαντζιάνη, ενώ θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο σχολείο έχει στις τάξεις του και τον πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων Γιάννη Σγουρόπουλο. Στον τελικό επιβλήθηκε του 2ο ΓΕ.Λ. Βούλας με 4-0.

Την ομάδα του φιναλίστ συγκρότησαν οι Ιάσωνας Κορδούτης, Δημήτρης Σιδηρόπουλος, Γιώργος Τσαβλίρης και Παναγιώτης Κουρής.

Η εξέλιξη στον τελικό:

Κορδούτης-Καραμαντζιάνης 2-3
Σιδηρόπουλος-Στάμου 0-3
Κουρής-Βλαχάκης 0-3
Κορδούτης/Τσαβλίρης-Βλαχάκης/Στάμου 0-3

Την 3η θέση κατέλαβε το 6ο ΓΕ.Λ. Καβάλας. Στον «μικρό» τελικό νίκησε το ΓΕ.Λ. Ξυλοκάστρου με 4-1. Στο λύκειο της Καβάλας είναι οι Γιώργος Πασχαλέρης, Νίκος Δημοσθενόπουλος, Εμμανουήλ Αλαρούπι και Άγγελος Μιχαηλίδης.

Στο ομαδικό μαθητριών μετείχαν 4 σχολικές ομάδες. Το Παπαχαραλάμπειο Εκπαιδευτήριο παρατάχθηκε με τις Ιωάννα Γερασιμάτου, Έλσα Τέρπου, Αγγελίνα Δεβελέκου και Ευαγγελία Τρωαδίτη. Στον τελικό ξεπέρασε με 4-1 το ΓΕ.Λ. Καρέα, στο οποίο αγωνίστηκαν οι Αφροδίτη Αθανασόπουλου, Κωνσταντίνα Σκαρώνη, Χριστίνα Αρμάου και Σίλια Τσούκαλη.

Η εξέλιξη του τελικού:

Γερασιμάτου-Τσούκαλη 3-0
Τρωαδίτη-Αθανασοπούλου 1-3
Τέρπου-Σκαρώνη 3-0
Γερασιμάτου/Δεβελέκου-Αρμάου/Τσούκαλη 3-0
Γερασιμάτου-Αθανασοπούλου 3-0

Το 6ο ΓΕ.Λ. Καβάλας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 έκαμψε με 4-2 το ΓΕ.Λ. Διονύσου. Την ομάδα αποτελούσαν οι Ιωάννα Χαρπίδου, Σοφία Γεμεντζοπούλου, Ιουλία Συμεωνίδου και Καλλιόπη Τζουνοπούλου.

Σήμερα διεξήχθη το απλό με περίπου 70 συμμετοχές στους αθλητές και 15 στις αθλήτριες. Στο απλό μαθητών πήρε το χρυσό μετάλλιο ο Κωνσταντίνος Στάμου από το 2ο ΓΕ.Λ. Ελευσίνας Πυρουνάκειο. Στον τελικό ο αθλητής της Ελευσίνας έκαμψε με 3-0 σετ τον Γιάννη Μπόσκοβιτς από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου. Στην 3η θέση έφτασε ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης από το 1ο ΓΕ.Λ. Βέροιας. Στον «μικρό» τελικό επικράτησε του Γεράσιμου Χατζηλυγερούδη από το ΓΕ.Λ. Ρίου με 3-2 σετ.

Στο απλό μαθητριών κατέκτησε τον τίτλο η Αθηνά Λιβιεράτου, που ανήκει στο 6ο ΓΕ.Λ. Πάτρας. Στον συναρπαστικό τελικό νίκησε με 3-2 σετ τη Χρυσάνθη Κοντονικολή του 3ου ΓΕ.Λ. Νικαίας. Την 3η θέση κατέκτησε η Θεοδώρα Βασιλειάδου από το 1ο ΓΕ.Λ. Αλεξανδρούπολης. Στο ματς για τις θέσεις 3-4 νίκησε τη Βασιλική Ηλιοπούλου από το ΓΕ.Λ. Ρίου με 3-1 σετ.

ΑΥΡΙΟ Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΡ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Έφτασε η ώρα του πρώτου ημιτελικού στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) για την Ιστρ του Κώστα Παπαγεωργίου. Σε μία ξεχωριστή, έτσι κι αλλιώς, στιγμή για το γαλλικό κλαμπ και τον ίδιο τον αρχηγό της εθνικής μας ομάδας η Ιστρ υποδέχεται την πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας Σαρτρ.

Ο αγώνας αρχίζει στις 20:30 Ελλάδας (19:30 τοπική) κι αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον από τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Γαλλία. Όχι μόνο γιατί είναι συνέχεια του «εμφυλίου» της 8άδας μεταξύ της Ιστρ και της Ποντουάζ, αλλά κι επειδή σε αυτή τη διπλή αναμέτρηση φαίνεται να μη χωρούν προγνωστικά.

Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι προχτές για τη 12η αγωνιστική της Pro A η Ιστρ νίκησε 3-0 στην έδρα της τη Σαρτρ (σ.σ. χωρίς τον Παπαγεωργίου στην τριάδα της), ενώ στο αντίστοιχο ματς του 1ου γύρου είχε επιβληθεί η Σαρτρ με αυτό το σκορ. Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος η Σαρτρ βρίσκεται στην 5η θέση και η Ιστρ στην 8η.

Τη βασική τριάδα της Σαρτρ (στην οποία αγωνίστηκε πριν από χρόνια και ο Γιάννης Βλοτινός) αποτελούν ο Αυστριακός Ρόμπερτ Γκάρντος, ο Σουηδός Παρ Γκέρελ και ο Γάλλος Αλεξάντρ Ρομπινό. Η Ιστρ βασίζει πολλά και σε αυτό το ματς στον κινεζικής καταγωγής Λι Πινγκ, που αγωνίζεται με το Κατάρ. Η ρεβάνς θα γίνει στις 8 Απριλίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ