Στα αγωνιστικά τραπέζια οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το Πανελλήνιο Λυκείων

Στα αγωνιστικά τραπέζια οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το Πανελλήνιο Λυκείων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρεθούν στην επικαιρότητα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης το προσεχές διήμερο.

Στο κλειστό γυμναστήριο «Κουκούλι», στο ΠΕΑΚ Πάτρας (Πατρών Κλάους) διεξάγονται αύριο και μεθαύριο οι Πανελλήνιοι Αγώνες του αθλήματος για τα Γενικά (ΓΕ.Λ.) και τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ) στο σχολικό έτος 2017-2018. Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να γίνει και φέτος η διοργάνωση και να μη χαθούν προνόμια για τους αθλητές σε μία χρονιά, που περιλαμβάνει και το Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα (Μάλτα, 08-14/04/2018).

Διοργανώνει το πρωτάθλημα σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και αναλαμβάνει και τα έξοδα των αγώνων. Η Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Αχαΐας ζήτησε την ανάληψη των φετινών Πανελληνίων Αγώνων Λυκείων και το αίτημά της έγινε δεκτό. Επίσης, ο θεσμός διεξάγεται πάντα υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Τα αγωνίσματα του πρωταθλήματος είναι το απλό και το ομαδικό σε αγόρια και κορίτσια.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ., του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου. Στις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (στο λινκ http://httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4221:prokiryksi-panellinion-agonon-epitrapezias-antisfairisis-genikon-lykeion-kai-epa-l-sx-etous-2017-18&catid=2&Itemid=8) υπάρχει αναλυτικά η προκήρυξη του πρωταθλήματος κι εκεί επισημαίνεται ακόμα ότι δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή σε μαθητές/τριες, που στις ημέρες των αγώνων δεν θα έχουν μαζί τους όλα τα αναφερόμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Σχολικές μονάδες από όλα τα σημεία της Ελλάδας έχουν στείλει καταστάσεις συμμετοχής, ενώ όπως κάθε χρόνο θα είναι παρόντα και δυνατά ονόματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Συνολικά 63 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια θα έχουν αθλητές στην Πάτρα.

Στους αγώνες του απλού μαθητών/τριών θα ισχύσει το σύστημα νοκ άουτ και τα επί μέρους ματς θα γίνουν με το σύστημα «του καλύτερου των πέντε σετ». Το πρόγραμμα προβλέπει και «μικρό» τελικό. Στους αγώνες του ομαδικού κάθε σχολική ομάδα πρέπει να έχει τέσσερις μαθητές και τέσσερις μαθήτριες από το ίδιο σχολείο, σύμφωνα με την προκήρυξη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, που θα συγκροτήσουν ομάδες, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στο ατομικό αγώνισμα. Θα ισχύσει κι εδώ το σύστημα του απλού αποκλεισμού. Νικήτρια ομάδα αναδεικνύεται αυτή, που θα κατακτήσει πρώτη τέσσερις νίκες. Σημειώνεται επίσης ότι από τους αγώνες αυτούς θα προκύψουν οι ομάδες των σχολείων, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, στο φετινό Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Οι αγώνες διοργανώνονται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (I.S.F.) και για το 2018 έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν στη Βαλέτα της Μάλτας από τις 8 μέχρι τις 14 Απριλίου (μέρες του Πάσχα δηλαδή, για την Ελλάδα).

Το πρόγραμμα του Πανελληνίου Σχολικού πρωταθλήματος αρχίζει αύριο στις 9:30 το πρωί με το ομαδικό μαθητών και μαθητριών. Οι τελικοί του αγωνίσματος πρόκειται να γίνουν στις 13:30. Την Πέμπτη θ’ ακολουθήσει το αγώνισμα του απλού. Τα παιχνίδια θ’ αρχίσουν στις 9:00 και οι τελικοί υπολογίζεται να γίνουν γύρω στις 2 το μεσημέρι. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (www.httf.gr) και από τον λογαριασμό της στο facebook (https://www.facebook.com/efoepa/).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ