Χρυσό για τον Σον Ουάιτ στο halfpipe

Χρυσό για τον Σον Ουάιτ στο halfpipe

Ο Ουάιτ βαθμολογήθηκε με 97.75 στην τελευταία προσπάθειά του και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας δεύτερο τον Χιράνο.

Ο Σον Ουάιτ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους αθλητές χιονοσανίδας (snowboard) όλων των εποχών, καθώς σήμερα (14/2) κατέκτησε το τρίτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του στον τελικό του halfpipe, στο πλαίσιο των Χειμερινών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 31 ετών Αμερικανός, ο οποίος είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα στο Τορίνο το 2006 και στο Βανκούβερ το 2010, βρισκόταν πίσω από τον Αγιούμου Χιράνο πριν από την τελευταία προσπάθειά του, καθώς η καλύτερη βαθμολογία του ήταν 94.25 έναντι 95.25 του Ιάπωνα.

Όμως, ο Ουάιτ βαθμολογήθηκε με 97.75 στην τελευταία προσπάθειά του και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας δεύτερο τον Χιράνο, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Αυστραλός Σκότι Τζέιμς (92.00).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουάιτ χάρισε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 100ό χρυσό μετάλλιο τους σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς, ενώ οι ΗΠΑ μετρούν ισάριθμες «πρωτιές» στα τέσσερα αγωνίσματα που έχουν διεξαχθεί ως τώρα στην διοργάνωση της Πιονγκτσάνγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ