Πρόκριση στο κυρίως ταμπλό κυνηγά ο Γκιώνης στο ουγγρικό όπεν

Πρόκριση στο κυρίως ταμπλό κυνηγά ο Γκιώνης στο ουγγρικό όπεν

Στο ουγγρικό World Tour, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, ο Παναγιώτης Γκιώνης διεκδικεί την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό, ενώ ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης αποκλείστηκε μένοντας στην 3η θέση του ομίλου του.

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα είχε για την ελληνική πλευρά η πρώτη μέρα στο ουγγρικό World Tour, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Ο Παναγιώτης Γκιώνης επικράτησε στο μοναδικό του παιχνίδι στο προκριματικό γκρουπ και αύριο διεκδικεί την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό, ενώ ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης υπέστη δύο ήττες από ανώτερους αντιπάλους και αποκλείστηκε μένοντας στην 3η θέση του ομίλου του.

Για τον Γκιώνη τα δύσκολα μπαίνουν την Τετάρτη. Νωρίς το μεσημέρι πρέπει να σημειώσει μία ακόμα νίκη στο γκρουπ και να πάρει την πρωτιά και στη συνέχεια να περάσει επιτυχώς την επόμενη προκριματική φάση, δηλαδή τους δύο νοκ άουτ αγώνες. Αποστολή δεδομένα επικίνδυνη με βάση το πολύ ψηλό επίπεδο των αγώνων. Για τον Αγγελάκη μένουν σαφώς τα καλά του διαστήματα και στα σημερινά ματς. Το φθινόπωρο είχε δοκιμαστεί επιτυχώς και σε άλλα ισχυρά World Tour και στη νεαρή του ηλικία μόνο οφέλη μπορεί να έχει από τεστ με τόσο δυνατούς αθλητές.

Ο Γκιώνης (νούμερο 95 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) δεν είχε την παραμικρή πίεση στο εναρκτήριο παιχνίδι του στην ουγγρική πρωτεύουσα. Για τη 2η αγωνιστική του 37ου γκρουπ επιβλήθηκε του Ισπανού Ντανιέλ Παλάθιος (Νο 575) με 4-0 σετ (11-3, 11-5, 11-7, 11-2). Το ματς μεταδόθηκε ζωντανά από το itTV.com και φάνηκε ότι ο 38άχρονος αθλητής, που έμεινε εβδομάδες εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, έπαιξε στο ρελαντί. Αύριο στις 13:30 ώρα Ελλάδας (14:30 τοπική) αγωνίζεται για την πρωτιά στο γκρουπ και την πρόκριση στα νοκ άουτ προκριματικά με τον Γάλλο Τζόε Σέιφριντ. Το μεσημέρι, στην 1η αγωνιστική, ο Σέιφριντ (Νο 175) είχε επιβληθεί του Παλάθιος με 4-0 σετ.

Ο Αγγελάκης (νούμερο 1.081 στον κόσμο με την αλλαγή στον τρόπο αξιολόγησης) έμεινε φυσιολογικά στην 3η θέση του 47ου γκρουπ, πάντως έκανε σφυγμομέτρηση δυνάμεων με σπουδαίους αθλητές. Το απόγευμα έχασε με 4-1 σετ από τον Πανγκ Σούε Τζίε από τη Σιγκαπούρη (Νο 144). Ισοφάρισε προσωρινά, ενώ λύγισε με οριακή διαφορά σε δύο σετ (9-11, 11-8, 6-11, 10-12, 3-11).

Το βράδυ αντιμετώπισε το φαβορί του γκρουπ, τον Ρώσο Κιρίλ Σκάσκοφ (Νο 113). Προσπάθησε να πιέσει με ποιοτικές άμυνες και επιλεγμένες επιθέσεις και μολονότι ηττήθηκε με 4-0 ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός για τουλάχιστον δύο σετ. Η εξέλιξη   9-11, 7-11, 9-11 και 6-11. Και αυτό το ματς μεταδόθηκε σε live streaming. Αύριο διεκδικούν την πρωτιά ο Σκάσκοφ και ο Πανγκ Σούε, ενώ ολοκληρώθηκε ήδη η αγωνιστική παρουσία του Αγγελάκη επειδή δεν μετέχει σε άλλο αγώνισμα.

Το διπλό ανδρών αρχίζει αύριο Τετάρτη με τους προκριματικούς γύρους. Από ελληνικής πλευράς αγωνίζεται ο Γκιώνης και θα συνεργαστεί ξανά με τον κινεζικής καταγωγής Σλοβάκο αμυντικό Βανγκ Γιανγκ. Για να περάσουν στον 1ο γύρο του αγωνίσματος θα χρειαστούν δύο νίκες, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο με βάση το πολύ ψηλό επίπεδο του τουρνουά.

Στους «32» των προκριματικών θα συναντήσουν τους Αυστριακούς Ρόμπερτ Γκάρντος/Ντάνιελ Χάμπεσον πρώην πρωταθλητές Ευρώπης του διπλού ανδρών. Ο αγώνας αρχίζει στις 21:00, γίνεται στο τραπέζι 4 και μεταδίδεται ζωντανά από το itTV.com (https://tv.ittf.com/livestream/hungarian-open-table-4/1075791). Αν οι Γκιώνης/Βανγκ προχωρήσουν τότε στην καθοριστική 16άδα των προκριματικών θ’ αναμετρηθούν, πιο αργά την ίδια μέρα, με τους νικητές από την αναμέτρηση Σουμιαζίτ Γκος/Χαρμίτ Ντεσάι (Ινδία)-Οβίντιου Ιονέσκου/Ράρες Σίπος (Ρουμανία).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ