Αποκλείστηκε η Ρωσία από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018

Αποκλείστηκε η Ρωσία από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, εξαιτίας καταπάτησης των κανονισμών περί ντόπινγκ.

Τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 λόγω καταπάτησης των κανονισμών περί ντόπινγκ, αποφάσισε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Παράλληλα επέβαλλε πρόστιμο ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, Ρώσοι αθλητές θα έχουν δικαίωμα να διαγωνιστούν υπό «πολύ αυστηρές προϋποθέσεις». Κάποιοι από αυτούς θα κληθούν να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκ Τσανγκ ως «αθλητές από τη Ρωσία», χωρίς τη σημαία και τον ύμνο της χώρας και αφού πρώτα αποδειχθεί -μέσω ελέγχων για ντόπινγκ μεταξύ άλλων- πως δεν είχαν καμία συμμετοχή στο σύστημα χειραγώγησης ντόπινγκ που έδρασε στη χώρα κατά τους χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2014 στο Σότσι. Τα ρωσικά εμβλήματα θα αντικαταστήσουν από το σήμα των ολυμπιακών αγώνων, ενώ σε περίπτωση κατάκτησης μεταλλίου θα το παραλάβουν υπό το άκουσμα του ολυμπιακού αντί του ρωσικού ύμνου.

Η ρωσική κυβέρνηση δεν αποκλείεται να αποφασιστεί να μποϊκοτάρει τους αγώνες, όπως έχει προαναγγελθεί. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μάλιστα είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση που παρθεί τέτοια απόφαση θα ήταν εξευτελιστική για τη Ρωσία.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης η ρωσική κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι δεν θα μεταδώσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ