Κέρκυρα – ΠΑΟΚ 0-3

Κέρκυρα – ΠΑΟΚ 0-3

Ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα, χωρίς να φορτσάρει, εκτός έδρας την Κέρκυρα με 3-0. Μάτος και Πέλκας πέτυχαν γκολ και ήταν οι κορυφαίοι παίκτες του δικέφαλου. Πολλά προβλήματα και λάθη στην άμυνα για την Κέρκυρα.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας την Κέρκυρα με 3-0, σ΄ένα παιχνίδι που η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν χρειάστηκε να φορτσάρει. Ο δικέφαλος του Βορρά εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη που έκαναν οι γηπεδούχοι και από τη στιγμή που προηγήθηκε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, όλα έγιναν πιο εύκολα για τον ΠΑΟΚ.

Η Κέρκυρα που παρατάχθηκε στο ματς χωρίς πέντε βασικούς παίκτες (δηλώθηκαν να εκτίσουν την ποινή τους στον σημερινό αγώνα) είχε πολλά αμυντικά προβλήματα και δεν μπόρεσε να απειλήσει τους φιλοξενούμενους. Ο Μάτος ντύθηκε για μιαν ακόμα φορά σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ και οι Κάμπος, Πέλκας διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και εκμεταλλεύτηκε τα αρκετά λάθη των γηπεδούχων, έχοντας σε καλή μέρα τον Βιεϊρίνια και τους Πέλκα – Μαουρίσιο. Από τα πόδια του Πορτογάλου και των δύο κεντρικών μέσων ξεκίνησαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο δικέφαλος του Βορρά είχε την καλή ευκαιρία με τον Κουλούρη στο ξεκίνημα του ματς (καλή απόκρουση του Κουτζαβασίλη) αλλά ένας αμυντικός ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα.

Ο Μάτος και το λάθος της άμυνας των γηπεδούχων

Ο Λέο Μάτος άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ στο 23’, με τον Βραζιλιάνο να εκμεταλλεύεται την εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια. Ο Βραζιλιάνος μπακ έκανε την κίνηση που κάνει σε όλα τα ματς στο δεύτερο δοκάρι κι εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο λάθος της αμυντικής γραμμής της Κέρκυρας. Ο Αναστασίου δεν κατάλαβε ότι ο Μάτος ήταν πίσω του, έχασε τον Βραζιλιάνο και ο τελευταίος έστειλε ανενόχλητος την μπάλα στα δίχτυα, με σουτ από την μικρή περιοχή. Γενικά η Κέρκυρα είχε θέμα στις στημένες φάσεις του ΠΑΟΚ, αποτέλεσμα της κακής αμυντικής λειτουργίας των γηπεδούχων στα κόρνερ και στα φάουλ.

Η ευθύνη του Κουτζαβασίλη

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών, με γκολ του Κάμπος στο 57’, για το οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας, Κουτζαβασίλης. Ο Κάμπος έκανε σέντρα σουτ από πλάγια θέση, ο Κουτζαβασίλης δεν είχε σωστή αντίληψη της φάσης και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Από τη στιγμή που η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέτυχε και δεύτερο γκολ όλα είχαν τελειώσει, καθώς η Κέρκυρα δεν έδειχνε πως μπορούσε να γίνει απειλητική για την εστία του δικέφαλου. Ο Πέλκας έκανε το 3-0 στο 78’ ενώ στο 89’ οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Μαουρίσιο.

Το κλειδί: Όταν μια ομάδα εκμεταλλεύεται τα μεγάλα λάθη του αντιπάλου της, τότε πετυχαίνει το στόχο της. Αυτό έκανε και ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Κέρκυρα.

10άρι: Ο Βιεϊρίνια έκανε πολύ καλό παιχνίδι και βοήθησε σημαντικά τον ΠΑΟΚ και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Στον πάγκο: Η αμυντική λειτουργία της Κέρκυρας ήταν απογοητευτική. Πολλά λάθη από τους γηπεδούχους τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ.

Γιατί κόουτς: Πολλά τα λάθη από την αμυντική γραμμή της Κέρκυρας και το ερώτημα για τον προπονητή των γηπεδούχων, Σάκη Τσιώλη, αφορά τις επιλογές στα μετόπισθεν.

Κέρκυρα – ΠΑΟΚ 0-3

Διαιτητής: Τζήλος

Βοηθοί: Δίπλαρης, Σπυρόπουλος.

Γκολ 23’ Μάτος, 57’ Κάμπος, 78’ Πέλκας

Κέρκυρα: (Σ. Τσιώλης): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Αναστασίου, Κ. Ντιόγκο, Μπάουμαν (63’ Ρόλε), Γεωργίου, Κόντος (76’ Γεωργακόπουλος), Ζορμπάς, Μυτίδης (59’ Τουράμ).

ΠΑΟΚ: (Ρ. Λουτσέσκου). Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο, Κάμπος (80’ Μπίσεσβαρ), Πέλκας, Λημνιός (59’ Μακ), Κουλούρης (59’ Πρίγιοβιτς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ