Απόλλων Σμύρνης  – Πανιώνιος 1-1

Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος 1-1

Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα και προηγήθηκε με 1-0 στο 38'΄από την κεφαλιά του Μπαρτολίνι. Εκείνος που χαμογέλασε εν τέλει όμως ήταν ο Πανιώνιος που με αυτογκόλ του Τσόβιτς από σουτ του Μασούρα, ισοφάρισε σε 1-1 στο 78' αποσπώντας τον βαθμό της ισοπαλίας.

Τι είναι το ποδόσφαιρο; Λεπτομέρειες. Στιγμές. Μετρήστε τέτοιες. Ένα δοκάρι, που η πλάτη του Τσόβιτς το έκανε γκολ, ο οποίος Τσόβιτς είχε στο 3′ κάνει απίθανη επέμβαση, τρεις αποκρούσεις του Κότνικ στον ίδιο παίκτη, η τελευταία στο 91` και ΑπόλλωνΠανιώνιος 1-1.

Είχαν από ένα ημίχρονο. Άρα το 1-1 λογικό. Αλλά το ποδόσφαιρο, που είναι λεπτομέρειες, δεν είναι μαθηματικά. Στο συναίσθημα του αγώνα, ο Απόλλων είναι εκείνος που μάλλον έφυγε από το γήπεδο πικραμένος. Με την αίσθηση ότι έχασε δύο βαθμούς και δεν πήρε έναν. Αυτήν, την αίσθηση ότι κάτι κέρδισε, την έχει μάλλον ο Πανιώνιος.

Ο Απόλλων στο 3′ λίγο έλειψε να ζήσει τον εφιάλτη της αμέσως προηγούμενης αγωνιστικής. Όταν ο Ατρόμητος στο 5′ τού έκανε το 0-1 και έφυγε από την Ριζούπολη με 0-3. Αυτή τη φορά ο Τσόβιτς είπε όχι στο τετ α τετ με τον Κόρμπο. Από εκεί και πέρα ο Απόλλων πήρε το ματς στα χέρια του.

Ο Κότνικ στο 14′ νίκησε για πρώτη φορά τον Κονέ (ακολούθησαν άλλες δύο), ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου δύο φορές μπλόκαρε σε σουτ του Κούρου και κεφαλιά του Κύργια, αλλά το γκολ είχε αρχίσει να… μυρίζει. Ήρθε, λοιπόν, στο 38′, με την κεφαλιά του Μπαρτολίνι και ήταν δίκαιο με την εικόνα του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μιχάλης Γρηγορίου άρχισε να «πειράζει» τον αγώνα. Μπας και η ομάδα του κάνει κάτι. Γιατί ο Πανιώνιος ήταν κακός. Κι έκανε. Όχι πολλά, απλά πήρε τον έλεγχο, πίεσε, αξιοποίησε δύο πράγματα. Το δεύτερο «όχι» του Κότνικ στον Κονέ στο 72′, με το οποίο κράτησε το 1-1. Και επίσης το γεγονός ότι ο Απόλλων έμενε αδρανής να περιμένει τη λήξη. Ήταν πολύ νωρίς γι’ αυτό.

Στο 78′, λοιπόν, ο Μασούρας εκτέλεσε, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο αριστερό δοκάρι, στη συνέχεια στην πλάτη του Τσόβιτς και 1-1. Διότι το ποδόσφαιρο σε δικαιώνει όταν παλεύεις γι’ αυτό κι ας μην είσαι καλός. Το τελικό 1-1 έμεινε με μία ευκαιρία για κάθε ομάδα. Στο 90′ ο Τσόβιτς δύσκολα μπλόκαρε το σουτ του Κόρμου και στο 91′ ο Κότνικ έβαλε το τρίτο «στοπ» στον Κονέ. Και κράτησε τον πανιώνιο σε κονέ με την Ευρώπη.

Το κλειδί: Το ένας με έναν ανάμεσα σε Κότνικ και Κονέ. Τρεις φορές ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου νίκησε τον παίκτη του Απόλλωνα. Η μία πιο καθοριστική από την άλλη. Η πρώτη στο 0-0 (14′), η δεύτερη στο 1-0 (72′), η τρίτη και καλύτερη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το 10άρι: Ένας κι ένας. Ελληνόπουλα. Ο Κούρος, που θα έστριβε με ικανοποίηση το μουστάκι του για την εμφάνισή του και την ασίστ στο γκολ εναντίον της πρώην ομάδας του, αν ο Μασούρας σε ένα από τα πολλά σουτ που επιχείρησε στον αγώνα, ο μοναδικός που το έκανε από τον Πανιώνιο, δεν προκαλούσε την ισοφάριση. Ο ένας 24άρων, ο άλλος 23ών…

Στον πάγκο: Ο… πάγκος. Του Απόλλωνα. Άργησε να αντιδράσει στη βελτιωμένη εικόνα του Πανιωνίου, η πρώτη κίνηση ήρθε μετά το 1-1, στο 80′(!) δηλαδή, η τρίτη κίνηση δεν ήρθε ποτέ, γιατί ο Ελμπάζ δεν πρόλαβε να μπει…

Γιατί κόουτς: Ο Πανιώνιος δεν ήταν καλός. Αλλά τη στιγμή που ο πάγκος του Απόλλωνα έμενε αδρανής, εκείνος του Πανιωνίου τα… έκανε άνω κάτω. Με 4-4-2 στο δεύτερο ημίχρονο, σε ρόμβο από το 64′, σε ευθεία ξανά μετά την ισοφάριση. Ο Πανιώνιος δεν έκανε ξαφνικά ματσάρα, αλλά από τις κινήσεις του Γρηγορίου πήρε κάτι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1
Γήπεδο: Ριζούπολη
Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης
Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς, Αντώνιος Καρατζίκας
Τέταρτος: Ιωάννης Νεοφυτιάδης
Γκολ: 38′ Μπαρτολίνι / 78′ Τσόβιτς (αυτ.)
Κίτρινες: Αλμπάνης, Παπάζογλου, Ναδάλες, Κύργιας / Σιώπης, Βλάχος, Μπανανά, Γεσίλ, Παπαγεωργίου
Κόκκινες: Παπαγεωργίου

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Στάθης, Κύργιας, Μπαρτολίνι, Κούρος, Παπάζογλου, Κονέ, Μενδρινός (80′ Ντεβέσα), Ναδάλες, Αλμπάνης, Καστιγιέχος (84′ Σιατραβάνης).
Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς (64′ Παπαγεωργίου), Κόρμπος, Σιώπης (64′ Σαββίδης), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς, Λάμπρου (46′ Γεσίλ), Ντουρμισάι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ