Ξάνθη – Πλατανιάς 3-2

Ξάνθη – Πλατανιάς 3-2

Η Ξάνθη πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Πλατανιά με 3-2, κάνοντας τα εύκολα δύσκολα στο φινάλε. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με 3-0 αλλά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Δύο γκολ ο Γέντρισεκ (4΄πεν. και 79') κι ένα ο Μπαξεβανίδης (27')για την ομάδα της Θράκης, ενώ για τον Πλατανιά σκόραραν με πέναλτι ο Ενσικολού και ο Πετρόπουλος.

Η Ξάνθη πέτυχε σημαντική νίκη επί του Πλατανιά με 3-2, με την ομάδα της Θράκης να κάνει τα εύκολα δύσκολα στο φινάλε του ματς. Η Ξάνθη στο 78′ ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0. Κανείς θα πίστευε ότι τα πάντα τελείωσαν. Το κακό ήταν ότι το πίστεψε και η ίδια. Στο 88′ ο Πλατανιάς είχε κάνει το 3-2 και είχε ξαναμπεί στο παιχνίδι. Και στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκρζέλτσακ έχασε την ευκαιρία για ένα απίστευτο come back.

Η Ξάνθη πήρε τη νίκη, με την οποία πλησίασε την 5άδα. Αλλά πιθανόν, το γεγονός ότι τα μυαλά της πήραν αέρα όχι μόνο για τον ευρωπαϊκό στόχο, μάλλον θα προβληματίσει τον προπονητή της.

Άλλωστε και το 3-0 δεν ήταν μια απλή υπόθεση. Μάλιστα, για να προκύψει αυτό το 2-0, υπάρχει ιστορία. Στο 4′ ο Φλίσκας με προβολή σταμάτησε τον Δημούτσο λίγο πριν το 0-1 και στο επόμενο λεπτό ο Γέντρισεκ με πέναλτι έκανε το 1-0. Το κέρδισε ο Λουσέρο από τον Ντικαμονά, με υποψία οφσάιντ στη φάση.

Στο 26′ ο Ζίβκοβιτς έκανε με το πόδι απίθανη επέμβαση σε σουτ του Μάλσα, για το 1-1 και στο επόμενο λεπτό ο Μπαξεβανίδης έκανε το 2-0 (με δημιουργό και πάλι τον Λουσέρο). Με λίγα λόγια δεν ήταν να κάνει ευκαιρία ο Πλατανιάς, αμέσως δεχόταν γκολ.

Αυτό τελικά μέτρησε στο ματς. Η Ξάνθη πάντως, με πρωταγωνιστή τον Ζίβκοβιτς που δεν άφηνε τίποτα να περάσει, έκανε διαχείριση του αγώνα. Σωστή. Χωρίς απειλές. Μάλιστα, από ασίστ του τερματοφύλακα και του ανέμου, στο 78′ με τον Γέντρισεκ έκανε το 3-0. Τέλος; Μπα, λέει ο Πλατανιάς. Στο 80′ μείωσε με πέναλτι του Ενσικολού που κέρδισε ο ίδιος από τον Φλίσκα. Στο 88′ ο Πετρόπουλος από ασίστ του Κοροβέση έκανε το 3-2 και ροντέο. Μέχρι την ευκαιρία του Γκρζέλτσακ…

Το κλειδί: Οι ευκαιρίες του Πλατανιά, μεγάλες παραγματικά ευκαιρίες, αμνέσως πριν τα πρώτα δύο γκολ της Ξάνθης. Σαν αυτό που λέμε… γκολ εσέίς, σέντρα εμείς. Αλλαγμένο. Γκολ εσείς, ευκαιρίες εμείς.

Το 10άρι: Απίθανο για ομάδα που σκόραρε τρεις φορές να έχει ως πολυτιμότερο τον τερματοφύλακα. Ο Ζίβκοβιτς ήταν καθοριστικός. Ειδικά στο τρίλεπτο 26′ – 29′. Πρώτα έκανε απίθανη επέμβαση σε σουτ του Μάλσα, σταματώντας το 1-1. Στη συνέχεια επίσης εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Δημούτσου, σταματώντας το 2-1. Ενδιάμεσα είχε μπει το γκολ του μπαξεβανίδη.

Στον πάγκο: Η αντίδραση της Ξάνθης μετά το 3-0, προφανώς θα αποτελέσει αντικείμενο πρβληματισμού για τον Μίλαν Ράσταβατς. Από τύχη, ένα άστοχο σουτ δηλαδή, δεν έχασε ένα δικό της παιχνίδι.

Γιατί κόουτς: Ο Μανουέλ Ρόκα έχει βελτιώσει πολύ τον Πλατανιά, από τον Νοέμβριο που ανέλαβε. Έχει φτιάξει μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ. Αλλά μετράει πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς. Η εικόνα με κουκούλα και κασκόλ σαν full face από τα Πηγάδια, δείχνει ότι είναι και ο ίδιος παγωμένος.

ΞΑΝΘΗ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-2

Γήπεδο: Πηγάδια
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Σπυρίδων Βασιλόπουλος
Τέταρτος: Άγγελος Αγγελάκης
Γκολ: 5′ Γέντρισεκ (πεν.), 27 Μπαξεβανίδης, 78′ Γέντρισεκ / 80′ Ενσικολού (πεν.), 88′ Πετρόπουλος
Κίτρινες: Λισγάρας, Μπαξεβανίδης
Κόκκινες:

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Λουσέρο (46′ Καμαρά), Ντε Λούκας (61′ Φασίδης), Μεχία, Κίκε (83′ Σιλά), Γέντρισεκ, Τριάδης.

Πλατανιάς (Μανουέλ Ρόκα): Κλιάιτς, Ουές (68′ Παπανικολάου), Καρυπίδης, Ντικαμονά, Βάντερσον, Ντουαλά (68′ Γκρζέλτσακ), Δημούτσος, Μαλσά, Ενσικουλού, Κοροβέσης, Πετρόπουλος.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ