Ολυμπιακός : Οι εντολές Γκαρθία, το «σκανάρισμα» της Λαμίας και η επιμονή σε δυο φορ

Ολυμπιακός : Οι εντολές Γκαρθία, το «σκανάρισμα» της Λαμίας και η επιμονή σε δυο φορ

Ο Όσκαρ Γκαρθία έχει ανεβάσει την ένταση των προπονήσεων στου Ρέντη. Τι θέλει να πετύχει ο Ισπανός, τι του άρεσε και τι όχι στο ματς με τον Πλατανιά. Το «σκανάρισμα» της Λαμίας και η επιμονή στους δυο φορ. Ο Μιραλάς, ο Καρίμ και οι πιθανότητες του Τζούκα.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Δευτέρα το απόγευμα την Λαμία στο Καραϊσκάκη και ο Όσκαρ Γκαρθία γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι των ερυθρόλευκων. Ο νέος κόουτς της ομάδας του λιμανιού έχει δώσει το στίγμα του από τις πρώτες προπονήσεις στου Ρέντη και μπορεί να εστιάσει κάποιος σε ορισμένα πράγματα που θέλει να βλέπει ο Γκαρθία. Όπως επίσης χρήζουν ιδιαίτερης μνείας και οι παρατηρήσεις που έκανε ο Ισπανός τεχνικός μετά τον αγώνα Κυπέλλου απέναντι στον Πλατανιά.

Η ένταση των προπονήσεων και τι άρεσε στον Ισπανό

Πρώτα απ’ όλα οφείλει να εστιάσει κάποιος στην ένταση των προπονήσεων στου Ρέντη, κάτι που αποτέλεσε θέμα συζήτησης μεταξύ των παικτών. Είναι εμφανές πως ο 44χρονος τεχνικός ήθελε να ανεβάσει τους ρυθμούς προπόνησης, προκειμένου να μπορούν οι ερυθρόλευκοι να πιέσουν πιο ψηλά τους αντιπάλους τους και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο Γκαρθία έλεγε μάλιστα στους συνεργάτες στου Ρέντη, πως έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα τρεξίματα των Τζούρτζεβιτς και Μιραλάς κοντά στην αντίπαλη περιοχή, όταν είχαν την μπάλα οι παίκτες του Πλατανιά. «Αυτό πρέπει να κάνουν οι επιθετικοί» έλεγε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός και δεν είναι άλλωστε τυχαία η αναφορά του στο δεύτερο γκολ και τον Βρουσάι. «Από την πίεση στην αντίπαλη περιοχή πετύχαμε το 2-0».

Οι παρατηρήσεις για τις κόντρες

Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνει κάποιος και τις παρατηρήσεις που έκανε ο προπονητής του Ολυμπιακού στους παίκτες του. Ο Γκαρθία εστίασε σε ορισμένες περιπτώσεις που η αμυντική γραμμή των ερυθρόλευκων έπαιξε ψηλά στη μεσαία γραμμή και ο Πλατανιάς βρήκε χώρο για δύο – τρεις κόντρα επιθέσεις.

Ο Καταλανός τεχνικός ζήτησε καλύτερη αντίδραση και κυρίως αλληλοκάλυψη, προκειμένου να μη βρίσκουν χώρους οι αντίπαλοι των πρωταθλητών. Αυτή είναι μια παρατήρηση που έχει ιδιαίτερη σημασία για τους ερυθρόλευκους, καθώς η Λαμία είναι ομάδα που παίζει με αντεπιθέσεις, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Η ανάλυση της Λαμίας

Ο Όσκαρ Γκαρθία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάλυση του αντιπάλου κι αυτό είναι άλλωστε κάτι που το έχει πει σε παλιότερη συνέντευξη του. «Θέλω να γνωρίζω τα πάντα για την αντίπαλη ομάδα, ώστε να της βάζουμε δύσκολα. Να έχουμε απαντήσεις για όσα θα προσπαθήσουν να κάνουν και να έχουμε εμείς το πάνω χέρι. Θέλω να βλέπω τον αντίπαλο μας να υποφέρει» έχει πει χαρακτηριστικά ο Γκαρθία.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο νέος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού έστειλε συνεργάτη του (τον Πουσέ) στη Λεωφόρο για να δει την Λαμία στο ματς Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γκαρθία έχει παρακολουθήσει αρκετά ματς της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού και αναμένεται να δει κι άλλα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αν σ’ αυτά που προαναφέραμε προσθέσει κάποιος και τις συζητήσεις του Γκαρθία με τον Χρήστο Κόντη, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει σχηματίσει μια καλή εικόνα για τον τρόπο παιχνιδιού της Λαμίας.

Θα επιμείνει σε δύο φορ

Σε ότι αφορά την εντεκάδα με την οποία θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι της Δευτέρας, ο Γκαρθία δεν έχει ακόμα πάρει οριστικές αποφάσεις. Μην ξεχνά κανείς άλλωστε ότι ο Ισπανός προπονητής έχει μπροστά του και τις προπονήσεις του Σαββατοκύριακου για να κάνει τις τελικές δοκιμές. Οι πληροφορίες από του Ρέντη πάντως αναφέρουν πως ο Γκαρθία θα επιμείνει στη χρησιμοποίηση δύο επιθετικών. Ο ένας θα είναι ο Κέβιν Μιραλάς και ο δεύτερος πιθανότατα ο Ανσαριφάρντ. Πάντως η εμφάνιση του Τζούρτζεβιτς δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Γκαρθία. Ας το κρατήσουμε αυτό γιατί έχει και ο Σέρβος πιθανότητες.

Το σίγουρο είναι πως ο Γκαρθία δεν υπολογίζει στους Σισέ, Ταχτσίδη καθώς οι δύο παίκτες είναι τιμωρημένοι και θα εκτίσουν την ποινή τους στο ματς με την Λαμία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ