Απόλλωνας Σμύρνης – Ατρόμητος 0-3

Απόλλωνας Σμύρνης – Ατρόμητος 0-3

Ο Ατρόμητος νίκησε άνετα με 3-0 τον Απόλλωνα εκτός έδρας και διατηρήθηκε σε απόσταση βολής από την προπορευόμενη τριάδα της Superleague στο τελευταίο ματς της 16ης αγωνιστικής.

Όποιος πιστεύει ότι η φετινή μάχη για τίτλο θα είναι κούρσα για τρεις, ας το πάρει πίσω. Εκτός αν έχει δει Ολυμπιακό ή ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ να καθαρίζουν ματς από το 9′. Ο Ατρόμητος το έκανε και αυτό, φτάνοντας με το 0-3 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα τις έξι νίκες εκτός έδρας. Όσες καμία άλλη ομάδα φέτος.

Οι πορτοκαλί, τέτοια ήταν η εμφάνιση για την ομάδα του Περιστερίου στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου, δεν είχαν καμία διάθεση να αλλάξουν σε κάτι από τη φετινή τους πορεία ούτε στο ξεκίνημα του νέου έτους. Απλά και ποδοσφαιρικά, από το 9′ κιόλας, είχαν κάνει δικό τους το ματς κόντρα στον Απόλλωνα.

Στο 5′ ο Ντιγκινί σέντραρε με μοιρογνωμόνιο, ο Ντάουντα στην κεφαλιά, η άμυνα των γηπεδούχων στον κόσμο της και 0-1. Ο Απόλλων δεν πρόλαβε όχι να αντιδράσει, αλλά ούτε και να συνέλθει. Στο 9′ τρεις δεν συνεννοήθηκαν ποτέ, Κύργιας, Μπαρτολίνι και ο τερματοφύλακας ο Τσόβιτς και κάτι τέτοια ο Ουάρντα τα έχει για ψωμοτύρι.

0-2, λοιπόν, προτού βγει το 10λεπτο. Και άντε τώρα γύρνα παιχνίδι στον Ατρόμητο από 0-2. Εδώ ολόκληρος Ολυμπιακός και ολόκληρη ΑΕΚ δεν τού το έκαναν από 0-1. Ο Ατρόμητος διαχειρίστηκε το ματς, στο 33′ ο Ντιγκινί λίγο έλειψε να το κάνει 0-3, αλλά αστόχησε από κοντά.

Στο δεύτερο ημίχρονο πια ο Ατρόμητος πρόσφερε απλόχερα την κατοχή στον Απόλλωνα. Αλλά εκείνος δεν ήξερε τι να την κάνει. Οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν με τρίτο γκολ, με τον Ντάουντα που αστόχησε απελπιστικά στο 54′ και με τον Ουάρντα που είδε στο 72′ τον Τσόβιτς να τού στερεί ένα εκπληκτικό γκολ.

Αλλά εκείνο που κυρίως τούς ενδιέφερε ήταν ότι δεν απειλούνταν οι ίδιοι. Ένα καλό σουτ του Παπάζογλου στο 57′ και ένα κακό του Αλμπάνη στο 62′, άστοχα και τα δύο, ήταν οι καλύτερες στιγμές. Μέσα από την περιοχή, δεν είχαν ούτε μία. Έτσι, όμως, δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά. Αφού λοιπόν ο Ατρόμητος είδε ότι ο αντίπαλος δεν ήταν και για πολλά – πολλά, είπε να δώσει εκείνος λίγο νεύρο στο ματς.

Στο 86′, με τον Ουάρντα στην αντεπίθεση να δίνει την ασίστ και τον Ντιγκινί να κάνει το 0-3, που ήταν και το τελικό σκορ στη Ριζούπολη.

Το κλειδί: Τα δύο γρήγορα γκολ. Με 0-2 από το 9′, ο Απόλλων είχε πια να ανέβει ένα βουνό. Δεν είχε αντοχές να φτάσει ούτε μέχρι τη μέση…

Το 10άρι: Ο Ουάρντα. Όχι για το γκολ, που μάλιστα ήταν το έκτο φετινό του. Άλλωστε, έχει βάλει και καλύτερα. Αλλά σε ένα ματς τελειωμένο από το 9′, αν κάποιος έδινε θέαμα με τις εμπνεύσεις του, ήταν εκείνος. Σε μια τέτοια, στο τέλος, έδωσε κι ένα γκολ στον Ντιγκινί.

Στον πάγκο: Ο Κύργιας. Ήταν στις φάσεις και των δύο πρώτων γκολ. Στο πρώτο ο Ντιγκινί βγάζει μπροστά του την σέντρα. Στο δεύτερο κάνει το τραγικό λάθος, την απομάκρυνση – ασίστ για τον Ουάρντα.

Γιατί κόουτς: Ο Κάναντι είδε την ομάδα του για τρίτο σερί εκτός έδρας ματς να βάζει τρία γκολ! Μετά τα Χανιά και τον Πλατανιά και την Κέρκυρα. Όλο και κάποιο μερίδιο τού ανήκει σε όλο αυτό. Για έναν τεχνικό που στο 0-2 έλεγε ότι δεν τού άρεσε η ομάδα του. Απίθανος!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-3

Γήπεδο: Ριζούπολης
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Βοηθοί: Βασίλειος Καραβασίλης, Κωνσταντίνος Νικολαΐδης
Τέταρτος: Νικόλαος Ρατσιάτος
Γκολ: 5′ Ντάουντα, 9′ Ουάρντα, 86′ Ντιγκινί
Κίτρινες: Μπαρτολίνι / Ούμπιδες, Γιαννούλης, Ουάρντα
Κόκκινες:

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Στάθης, Μπαρτολίνι, Κύργιας, Κούρος, Παπάζογλου, Κοντοές, Κονέ, Αλμπάνης, Ανιέτε (46′ Μάατσεν), Ελμπάζ (75′ Καστιγέχος)

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (13′ Σάκιτς), Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μπουσούλατζιτς, Ουμπίδες, Βασιλακάκης, Ντιγκινί, Ουάρντα (88′ Μπαστακός), Ντάουντα (75′ Καρασαλίδης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ