Ολυμπιακός : Το μεγάλο κόλπο με Μάριν και Φορτούνη

Ολυμπιακός : Το μεγάλο κόλπο με Μάριν και Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στη Λάρισα χάρη στις κινήσεις του Μάριν και του Φορτούνη. Οι εσωτερικές αλλαγές στο δεύτερο μέρος, και πως οι ερυθρόλευκοι προκάλεσαν το βραχυκύκλωμα στην αμυντική γραμμή των «βυσσινί».

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη στη Λάρισα, μια νίκη που ενδεχομένως ν’ αποδειχθεί και καθοριστική στην προσπάθεια των ερυθρόλευκων για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά πως η θεσσαλική ομάδα δεν είχε εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα μέχρι το χθεσινό παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν τους τρεις πόντους έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκο Μάριν, και συμπαραστάτη του Γερμανού, τον Κώστα Φορτούνη. Οι δύο μεσοεπιθετικοί της ομάδας του λιμανιού έκαναν πολύ καλό παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να οδηγήσουν τους πρωταθλητές σε μια σπουδαία νίκη.

Η κίνηση σε ρόλο σέντερ φορ

Παρουσιάζει λοιπόν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο μπόρεσε ο Ολυμπιακός να πετύχει τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, με τους πρωταθλητές να προκαλούν βραχυκύκλωμα στην άμυνα της Λάρισας. Τόσο ο Μάριν στη φάση του πρώτου γκολ όσο και ο Φορτούνης στη φάση του 2-0, κινήθηκαν σε ρόλο φορ και εκμεταλλεύτηκαν την καλή πάσα. Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν έναν μεσοεπιθετικό σε θέση βολής και την μια φορά ο Μάριν εκτέλεσε για να πετύχει γκολ ενώ ο Φορτούνης έκανε την ασίστ στον Ανσαριφάρντ για να σκοράρει ο Ιρανός.

Ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού πως Μάριν και Φορτούνης είχαν διαρκή κίνηση και καλή συνεργασία με τον Ανσαριφάρντ, καθώς έτσι μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τους διαδρόμους που άνοιξε ο Ιρανός επιθετικός. Ακόμα και στη φάση του τρίτου γκολ, ο Φορτούνης είναι αυτός που κάνει τη σωστή κίνηση βγαίνοντας στα άκρα σαν εξτρέμ, για να κάνει τη σέντρα και να σκοράρει ο Τζούρτζεβιτς. Και δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος πως κι εδώ όλα ξεκίνησαν απ’ τα πόδια του Μάριν.

Η ελευθερία κινήσεων του Γερμανού

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως ένα στοιχείο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης, ήταν η μετατόπιση του Μάρκο Μάριν στον άξονα. Ο Γερμανός έφυγε από το αριστερό άκρο, ανέλαβα να κουμαντάρει το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή κι αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Φορτούνη να παίξει πιο κοντά στον Ανσαριφάρντ.

Ο Μάριν είχε πλέον μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, ο Ολυμπιακός βρήκε καλή κυκλοφορία μπάλας με τις πάσες του Γερμανού κι έτσι απλά σημειώθηκαν το δεύτερο και το τρίτο γκολ της ομάδας του Πειραιά. Δεν χωρά αμφιβολία πως από τη στιγμή που ο Μάριν έπαιξε στον άξονα, ο Ολυμπιακός είχε πιο γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα δύο τελευταία γκολ μπήκαν σε καλές κόντρες των «ερυθρόλευκων», με την αμυντική γραμμή της Λάρισας να μην μπορεί να αντιδράσει.

Ο Μάριν βγαίνει μπροστά όταν η μπάλα «καίει»

Ο διεθνής Γερμανός άσος ήταν αναμφισβήτητα ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού, σ’ ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της σεζόν για την ομάδα του Πειραιά. Θα πρέπει όμως να επισημάνει κάποιος ότι ο Μάριν έχει βοηθήσει σημαντικά τους πρωταθλητές στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα σε παιχνίδια που η μπάλα «καίει». Ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της νίκης για την ομάδα του στο ματς με τον ΠΑΣ, είχε σκοράρει στον εκτός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα ενώ είχε ασίστ στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι έχει πετύχει τέσσερα γκολ κι έχει τρεις ασίστ στη φετινή σούπερ λίγκα, με τον 29χρονο μεσοεπιθετικό να εξελίσσεται σε καθοριστικό παράγοντα της πορείας των «ερυθρόλευκων».

Το μόνο πρόβλημα για τον Μάριν στο χθεσινό ματς με την Λάρισα είναι πως δέχθηκε κίτρινη κάρτα κι έτσι συμπλήρωσε τέσσερις. Αυτό σημαίνει πως θα απουσιάσει σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ