Ξάνθη : Από τους έξι, ποιος θα την αντέξει;

Ξάνθη : Από τους έξι, ποιος θα την αντέξει;

H Ξάνθη είναι και πάλι έτοιμη να διεκδικήσει την έξοδό της στην Ευρώπη, παρά το γεγονός πως έχει να παίξει με όλες τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω της εκτός έδρας.

Η νίκη της Ξάνθης στη Λαμία έφερε την ομάδα της Θράκης στην 7η θέση. Και τι είναι αυτό, επιτυχία; Για μια ομάδα που έχει παίξει τελικό, έχει παίξει Ευρώπη, έχει παίξει κατά καιρούς και μπαλάρα, προφανώς όχι. Είναι δείγμα, όμως, ότι η Ξάνθη είναι και πάλι έτοιμη να διεκδικήσει.

Αυτή τη στιγμή η ακριτική ομάδα βρίσκεται στο -4 από την πεντάδα. Πώς μεταφράζεται αυτό; Στο -2 από την 6η θέση και τον Αστέρα. Στο -4 από από τον Πανιώνιο και την 5η θέση, στο -9 από την 4η, όπου βρίσκεται ο Ατρόμητος, με παιχνίδι λιγότερο.

Έχει και συνέχεια. Πάνω από την Ξάνθη είναι και ο 3ος ΠΑΟΚ με την 2η ΑΕΚ που βρίσκονται στο +13 από εκείνη και ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στο +14. Έξι ομάδες πάνω από εκείνη. Με ένα κοινό σημείο.

Σε αυτόν τον δεύτερο γύρο η Ξάνθη έχει να παίξει με όλες τους εκτός έδρας. Με όλες! Κατά σειρά θα πάει στο Καραϊσκάκη για να παίξει με τον Ολυμπιακό, θα πάει στην Τρίπολη να παίξει με τον Αστέρα, θα πάει στο ΟΑΚΑ για να παίξει με την ΑΕΚ, θα πάει στην έδρα του Ατρομήτου, θα πάει στη Νέα Σμύρνη για να συναντήσει τον Πανιώνιο, θα πάει και στην Τούμπα για να παίξει με τον ΠΑΟΚ.

Τι τύχη μπορεί να έχει μαζί τους, παίζοντας με όλους εκτός έδρας. Από τη στιγμή μάλιστα, που στα έξι παιχνίδια στην Ξάνθη με τις συγκεκριμένες ομάδες είχε μόλις μία νίκη, 2-0 τον Πανιώνιο. Κατά άλλα τρεις ισοπαλίες (Ολυμπιακό, Αστέρα, ΑΕΚ) και δύο ήττες (Ατρόμητος, ΠΑΟΚ).

Μα στη φετινή Ξάνθη, τέτοια παιχνίδια είναι να της δίνεις να παίζει. Στην Λαμία η ακριτική ομάδα πήρε την 4η εκτός έδρας νίκη της σεζόν.  Τόσες νίκες μακριά από την έδρα τους αυτές τις 16 αγωνιστικές έχουν πετύχει οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Από πέντε Ολυμπιακός και Ατρόμητος (που μπορεί με τον Απόλλωνα να τις κάνει και έξι), τέσσερις, όσες και η Ξάνθη, η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ μόνο δύο…

Ο Πανιώνιος και ο Αστέρας που είναι από πάνω της, έχουν από τρεις και δύο μακριά από Νέα Σμύρνη και Τρίπολη αντίστοιχα. Η Ξάνθη έχει τέσσερις, σε Λαμία, Αγρίνιο, Κέρκυρα και Χανιά. Και έχει τους έξι που βαθμολογικά βρίσκονται πάνω από εκείνη να τους παίξει στις έδρες τους.

Δύο πράγματα είναι εκείνα που πια έχουν σημασία. Μήπως στο κυνήγι Αστέρα και Πανιωνίου για την 5άδα είναι τελικά καλύτερα ότι θα την υποδεχτούν εκείνοι στην έδρα τους.

Και αν στη μάχη του τίτλου, για την οποία παίζει ρόλο κάθε λεπτομέρεια, η Ξάνθη των εκπληκτικών επιδόσεων εκτός έδρας αποτελέσει τον ρυθμιστή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ