ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Έλειψε μόνο το γκολ στα Γιάννινα! Σε ένα ματς όπου οι δύο ομάδες κράτησαν τις φάσεις για το τέλος, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 0-0, παίρνοντας από έναν βαθμό στην πρεμιέρα του στο δεύτερο γύρο της Super League.

Από την 9η αγωνιστική είχε να κερδίσει ο ΠΑΣ. Από την 9η αγωνιστική είχε να χάσει ο Αστέρας. Οι δυο τους είπαν να μην αλλάξουν τις ισορροπίες αυτές ούτε εφτά αγωνιστικές αργότερα. Τελικό αποτέλεσμα στους Ζωσιμάδες, 0-0.

Η εικόνα της αναμέτρησης πάντως, δεν ήταν καθόλου για μηδέν. Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες, μάλιστα μεγάλες ευκαιρίες, είχαν όμως και σε καλή μέρα τους δύο τερματοφύλακές τους, που με τις επεμβάσεις τους κράτησαν ανέπαφη την εστία τους. Αυτό που δεν είχαν, ήταν γκολ, προκειμένου κάποια από τις δύο να πάρει τη νίκη. Αλλά εδώ που τα λέμε, αν συνέβαινε, θα ήταν άδικο για την άλλη…

Ειδικά στα τελευταία λεπτά, το ματς πήρε φωτιά. Με τον Αθανασιάδη να σταματάει στο 88′ τον Σολτάνι στο αριστερό του γάμα, τον Κόντε να αστοχεί σε κεφαλιά εξ’ επαφής στο 89′ και τον Αστέρα να απαντά με κεφαλιά του Σελίν στο δοκάρι. Το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο περισσότερο απογοητευμένοι παρά χαρούμενοι, δείχνει και την αλήθεια του αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εντυπωσιακή επέμβαση του Αθανασιάδη σε κεφαλιά του Κόντε στο 5′. Από εκεί και πέρα όμως, το ματς πέρασε στα χέρια του Αστέρα. Είχε περισσότερες τελικές, καλύτερες το άστοχο πλασέ του Μανιά από πλάγια θέση στο 15′, το άστοχο σουτ του Γιαννούλη στο 29′. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ πιο γεμάτο.

Το μεγαλύτερο διάστημα ανήκε στον Αστέρα, που απείλησε με τον Μουνάφο στο 53′ (άουτ), τον Μανιά στο 69′ (άουτ) και τρεις φορές με τον Τσιλιανόδη, που ήταν και ο κορυφαίος του αγώνα (με εξαίρεση τους τερματοφύλακες). Στο 61′ και στο 71′ ο Γιαννίκογλου τού είπε όχι, στο 76′ ο Μπέριος με καταπληκτική προβολή σταμάτησε το πλασέ του. Ενδιάμεσα ο Αθανασιάδης είχε σταματήσει τον Μανθάτη, αλλά πλέον ήταν φανερό ότι ο αγώνας περνούσε στα χέρια του ΠΑΣ.

Στο 81′ κόπηκε λανθασμένα οφσάιντ του Κόντε, στο 84′ ο ίδιος είχε σουτ από καλή θέση άουτ. Μέχρι το ροντέο των τελευταίων λεπτών. Χωρίς νόμους, χωρίς κανόνες του ποδοσφαίρου, χωρίς τελικά νικητή. Ακόμη και με 0-0 το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι όμορφο.

Το κλειδί: Οι δύο τερματοφύλακες. Στα σημεία κερδίζει ο Αθανασιάδης, με τρεις επεμβάσεις. Ο Γιαννίκογλου είχε δύο. Αλλά ήταν και οι δ΄θο σε εξαιρετική ημέρα, καθορίζοντας την εξέλιξη του αγώνα.

Το 10άρι: Ο Τσιλιανίδης ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Αγωνίστηκε διότι ο Καλτσάς ήταν τιμωρημένμος, άρπαξε την ευκαιρία, απείλησε και κυρίως ήταν πολύ δραστήριος.

Στον πάγκο: Ο Χαλκιαδάκης. Αγωνίστηκε στα πλάγια, που δεν είναι η θέση του, δεν βοήθησε καθόλου και σωστά έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

Γιατί κόουτς: Ο Γιάννης Πετράκης (χρόνια πολλά κόουτς) είδε ότι το παιχνίδι δεν έβγαινε στην ομάδα του. Στο 62′ έβαλε τον Τζημόπουλο και το σύστημα των τριών στην άμυνα το έκανε 4-3-3. Στη συνέχεια, στο 78′, με τον Σολτάνι, το έκανε 4-4-1-1. Το γκολ δεν ήρθε, αλλά η ομάδα του βελτιώθηκε και το πλησίασε πολύ, δικαιώνοντάς τον.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ 0-0

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ποντίκης, Ανδρέας Μεϊντάνας

Τέταρτος: Νικόλαος Πουλημάς

Γκολ:

Κίτρινες: Μπουκουβάλας, Καρανίκας, Μπέριος / Πασαλίδης, Ιγκόρ, Γκοντό

Κόκκινες:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Σκόνδρας (62′ Τζημόπουλος), Μιχαήλ, Μπέριος, Καρανίκας, Μπουκουβάλας, Λίλα, Χαλκιαδάκης (46′ Βιντάλ), Μανθάτης (78′ Σολτάνι), Γιάκος, Κόντε

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ίγκορ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο, Τσιλιανίδης (89′ Σελίν), Ισνάλντο (64′ Κυριακόπουλος), Μανιάς (85′ Γκοντό)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ