Παναθηναϊκός – Πλατανιάς 2-0

Παναθηναϊκός – Πλατανιάς 2-0

Οι πράσινοι κέρδισαν 2-0 τον ουραγό Πλατανιά με δύο πέναλτι του Βιγιαφάνιες στο 72'και στο 92' και πήραν μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Οι γηπεδούχοι είχαν πολλές ευκαιρίες στο ματς και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα γκολ. Κορυφαίος παίκτης του τριφυλλιού ο Μουνιέ, που έκανε άνω κάτω την άμυνα του Πλατανιά.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ουραγό της βαθμολογίας, Πλατανιά με 2-0 και οι πράσινοι λυτρώθηκαν με τα γκολ που πέτυχε ο Βιγιαφάνιες (με δύο πέναλτι στο 72’ και 92′). Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για τους γηπεδούχους, καθώς είχαν προηγηθεί έξι παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς νίκη για το τριφύλλι. Κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν ο Μουνιέ, με τον Γάλλο να προκαλεί πολλά προβλήματα στην άμυνα του Πλατανιά, από το πρώτο λεπτό του ματς μέχρι την αντικατάσταση του.

Ο Ουζουνίδης επέλεξε μια ενδεκάδα με τον Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Κολοβέτσιο, οι Κουλιμπαλί και Ινσούα ήταν στις άκρες, ο Τζανδάρης με τον Λουντ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, Βιγιαφάνιες στο ένα άκρο μεσοεπιθετικά, Μουνιέ στο άλλο και ο Άλτμαν κοντά στον Πίσπα στην επίθεση.

Ο Μανουέλ Ρόκα παρέταξε την ομάδα του με αμυντικό προσανατολισμό, βάζοντας τρεις κεντρικούς αμυντικούς, τους Βάντερσον, Καρυπίδη και Ντικαμονά. Στα άκρα ήταν οι Κοροβέσης και Ουές, Δημούτσος και Αγγελόπουλος αμυντικοί μέσοι, Παπανικολάου και Ενσικουλού στις άκρες και στην κορυφή ο Γκρζέλτσακ.

Ορεξάτος ο Μουνιέ, απειλητικός ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με πολλή όρεξη και με επιθετικότητα στο γήπεδο και με τον Άντονι Μουνιέ να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών πρωτοβουλιών. Ο Γάλλος απείλησε με τις πλαγιοκοπήσεις τρεις φορές στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο η τελικά σέντρα του δεν βρήκε αποδέκτη κάποιον συμπαίκτη του ώστε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 12’ μάλιστα ο Μουνιέ ήταν αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε διαγώνια και ο Κλιάιτς έσωσε την ομάδα του (με βοηθό και διαιτητή να δίνουν άουτ!!!), ενώ στο 21’ πρέσαρε, έκλεψε την μπάλα, βγήκε απέναντι στον Κλιάιτς, αλλά το πλασέ του ήταν πάνω στον τερματοφύλακα του Πλατανιά.

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Βιγιαφάνιες να χάσει μεγάλη ευκαιρία, όταν σούταρε μέσα από την περιοχή με το αριστερό, με τον Κλιάιτς να δείχνει ξανά καλά αντανακλαστικά και να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 30’ πλασέ του Ινσούα από καλή θέση έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η πρώτη απειλή για τον Πλατανιά ήρθε στο 40’, όταν ο Κοροβέσης δοκίμασε το πόδι του από πολύ μακριά, με τον Βλαχοδήμο να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει σε κόρνερ. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε όπως πήγε σε όλη τη διάρκειά του, με τον Παναθηναϊκό να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε φάουλ, ο Κολοβέτσιος έκανε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Χίλιεμαρκ αντί Λουντ και Δώνης σέντερ φορ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μαρίνος Ουζουνίδης έβαλε τον Χίλιεμαρκ αντί του τραυματία Λουντ, που πήγε στο νοσοκομείο λόγω του χτυπήματος που είχε στο κεφάλι από το πρώτο ημίχρονο, με τον Σουηδό να πηγαίνει δίπλα στον Τζανδάρη στον άξονα.

Ο Σουηδός μάλιστα ήταν ο πρωταγωνιστής της πρώτης καλής ευκαιρίας του Παναθηναϊκού όταν στο 53’ εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι πιεστικός, με τον Κουλιμπαλί στο 60’ να βρίσκεται απέναντι στον Κλιάιτς, αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω του.

Ο Ουζουνίδης, μη έχοντας άλλες λύσεις, έβαλε τον Δώνη στην κορυφή της επίθεσης, αντί του αρνητικού Πίσπα, που χάθηκε μέσα στην πολυπρόσωπη άμυνα του Πλατανιά, ενώ και ο Άλτμαν πήγε πιο μπροστά για να δίνει βοήθειες.

Ένα στα δύο πέναλτι και 1-0 με Βιγιαφάνιες

Στο 66’ ο Δώνης μπήκε μέσα στην περιοχή, ανατράπηκε καθαρά από τον Βάντερσον, όμως ο Ζαχαριάδης αντί για πέναλτι, έδειξε «παίζεται» και έδειξε κίτρινη κάρτα στον Δώνη για διαμαρτυρία.

Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, ο Ζαχαριάδης δεν μπορούσε παρά να δείξει την άσπρη βούλα, όταν ο Βιγιαφάνιες σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε καθαρά στο χέρι του Ντικαμονά και ο διαιτητής της αναμέτρηξης έδωσε πέναλτι. Ο Βιγιαφάνιες ανέλαβε να το εκτελέσει, ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Ο Αργεντινός στο 80’ με προσωπική ενέργεια έφτασε έξω από την περιοχή, έδωσε πάσα «πάρε – βάλε» στον Δώνη, αλλά αυτός έπιασε αέρα απέναντι στον Κλιάιτς.

Κέρδισε και αποβολή ο Βιγιαφάνιες

Το κρεσέντο του Λούκας Βιγιαφάνιες συνεχίστηκε, με τον Αργεντινό ένα λεπτό αργότερα να τσιμπάει την μπάλα από τον Ντικαμονά, ο οποίος τον τράβηξε, τον έριξε στο έδαφος και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ζαχαριάδη, ενώ στο 85’ ο Βιγιαφάνιες και πάλι βρήκε τον Άλτμαν μόνο του μέσα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του Ισραηλινού έφυγε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι πολύ επιθετικός στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Χατζηγιοβάννη να χάνει ακόμα μια ευκαιρία στο 86’, όταν σούταρε με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω.

Λάθος του Ζαχαριάδη, πάλι Βιγιαφάνιες, 2-0 ο Παναθηναϊκός

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζαχαριάδης έκανε λάθος, όταν ο Βιγιαφάνιες σούταρε, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Καρυπίδη, αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε πέναλτι. Ο Βιγιαφάνιες ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση, κάνοντας το 2-0 και διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα, χαρίζοντας την πρώτη νίκη στον Παναθηναϊκό μετά την 28η Οκτωβρίου και το 1-0 επί του Ολυμπιακού με σκόρερ και πάλι τον Βιγιαφανιες.

Το κλειδί: Ο Λούκας Βιγιαφάνιες είχε την ψυχραιμία και τις δύο φορές από την άσπρη βούλα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να καθαρίσει τη νίκη για τον πολύ ανώτερο Παναθηναϊκό.

Το 10άρι: Ο Άντονι Μουνιέ έκανε μαγική εμφάνιση. Χόρευε από το πρώτο λεπτό μέχρι τη στιγμή που βγήκε, ζάλισε τους αμυντικούς, είχε μόνο επιτυχημένες ενέργειες και γνώρισε την αποθέωση στη Λεωφόρο. Του έλειψε μόνο το γκολ.

Στον πάγκο: Ο Ούες έπεσε πάνω σε έναν…. δαιμονισμένο Μουνιέ και ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα σε όλο το πρώτο ημίχρονο, όσο δηλαδή έμεινε στον αγωνιστικό χώρο αφού ο Ρόκα δικαίως τον αντικατέστησε.

Γιατί κόουτς: Ο Μάνουελ Ρόκα καλείται να πετύχει έναν άθλο, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα καταφέρει. Ο προπονητής του Πλατανιά επί της ουσίας έχει αναλάβει μια αποστολή αυτοκτονίας. Οι Κρητικοί είναι τόσο κακή ομάδα, που δεν μπορούν να σωθούν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-0

ΓΚΟΛ: Βιγιαφάνιες (72’ πεν., 92’ πεν.)

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί:Σίπκας, Χαζτηνάκος

Κίτρινες: Μουνιέ (33’) – Δημούτσος (37’), Κοροβέσης (47’), Στάμου (53’), Αγγελόπουλος (63’), Ντικαμονά (71’), Καρυπίδης (90’)

Κόκκινες: Ντικαμονά (82’)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Ινσούα, Λουντ (46’ Χίλιεμαρκ), Τζανδάρης, Βιγιαφάνιες, Άλτμαν, Μουνιέ (81’ Χατζηγιοβάνης), Πίσπας (61’ Δώνης)

Πλατανιάς (Μανουέλ Ρόκα): Κλιάιτς, Καρυπίδης, Γκρζέλτσακ (46’ Ντουαλά), Ενσικουλού, Ντικαμονά, Αγγελόπουλος, Βάντερσον, Κοροβέσης, Παπανικολάου (68’ Πετρόπουλος), Δημούτσος, Ουές (44’ Στάμου).

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ