Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-4

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-4

Η ΑΕΚ πέτυχε μεγάλη νίκη στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού με 4-1. Κορυφαίος παίκτης για την Ένωση ο Μπακασέτας που έκανε άνω - κάτω την άμυνα των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο, όταν οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν με 3-0. Ο Έλληνας άσος ήταν εκπληκτικός καθώς πέτυχε γκολ, είχε ασίστ και δοκάρι.

Ανήμερα των Φώτων, ο Τάσος Μπακασέτας πήρε σε ένα ημίχρονο όλη τη φώτιση του κόσμου. Ένα καταπληκτικό γκολ, ένα κερδισμένο πέναλτι, μία ασίστ. Και μετά από 45 λεπτά, Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-3. Στη συνέχεια τραυματίστηκε, αποχώρησε, αλλά η δουλειά είχε ήδη τελειώσει, πριν το τελικό και εμφατικό 0-4 στο Αγρίνιο!

Η Ένωση, στο ποδαρικό του 2018, πέρασε με νίκη από το Αγρίνιο, δείχνοντας πολύ συνεπής στο στόχο της διεκδίκησης του τίτλου. Με εξαιρετική εμφάνιση και με πολλούς πρωταγωνιστές στη διάρκεια του αγώνα. Με πρώτο ανάμεσά τους τον Μπακασέτα, που εκτός από τη συμμετοχή του και στα τρία γκολ το διάστημα που αγωνίστηκε, έκανε κι άλλα πολλά. Τόσα που δύσκολα βρίσκεις από έναν και μόνο παίκτη σε ένα και μόνο ημίχρονο.

Από το 3′ έβγαλε τελική πάσα για γκολ στον Αραούχο (απόκρουση ο Κυριακίδης). Στο 6′ με απίθανο φάουλ έστειλε την μπάλα με 95 χιλιόμετρα την ώρα στα δίχτυα. Στο 12′ είχε σουτ στο δοκάρι. Στο 19′ ένα σουτ έξω από την περιοχή λίγο άουτ. Στο 36′ κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το 0-2. Στο 45’+1′ πήρε την μπάλα με το τακουνάκι για να δώσει την ασίστ στον Αραούχο για το 0-3.

Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική σε αυτό το διάστημα. Είχε μια ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλος στο 19′ (άουτ από πλάγια θέση), είχε και δύο απειλές, με τον Ρόσα στο 41′ να σημαδεύει το δοκάρι, τον Μοράρ στο 44′ να βλέπει τον Τσιντώτα να σταματάει την κεφαλιά του. Ο Έλληνας τερματοφύλακας, παράδοξο θα πει κανείς, ήταν κι εκείνος από τους πρωταγωνιστές.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου σε διάστημα τριών λεπτών έκανε τρεις εκπληκτικές επεμβάσεις, στο 48′ σε Μοράρ και Μάζουρεκ, στο 61′ πάλι στον Μοράρ, σε τετ α τετ. Αλλά για την ΑΕΚ σε αυτό το ματς γεννούσαν και τα κοκόρια της. Ο Λόπε μπήκε στο 60′ και στο ίδιο λεπτό έκανε το 0-4! Από ασίστ ποιου; Του Μασούντ, που επίσης πήρε την μπάλα με τακουνάκι.

Ο Παναιτωλικός μείωσε στο 68′ με πέναλτι του Μοράρ, το οποίο πήρε ο Μάζουρεκ από τον Κονέ. Αλλά ήταν πολύ αργά για οτιδήποτε άλλο. Δεν ήταν μόνο αυτό. Ήταν και ότι με τέτοια ΑΕΚ, από την οποία δέχτηκαν οχτώ γκολ σε δύο ματς, δεν είχαν και μεγάλη τύχη…

Το κλειδί: Το γρήγορο γκολ μπορεί να μην τελείωσε το παιχνίδι, αλλά τελείωσε την όποια αμφιβολία είχε η ΑΕΚ για το πώς θα παρουσιαστεί μετά τη διακοπή και την προηγούμενη γκέλα στο πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα. Για αυτό και ήταν τόσο καθοριστικό.

10άρι: Δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο Τάσος Μπακασέτας. Εκπληκτική εμφάνιση, γεμάτη ουσία και με θέαμα για την ομάδα του. Πιθανότατα μοιάζει και με μια δική του απάντηση.

Στον πάγκο: Ο Παναιτωλικός δέχτηκε από την ΑΕΚ οχτώ γκολ σε δύο 90λεπτα. Η εικόνα του ήταν απογοητευτική, η χρονιά έχει στραβώσει για τα καλά και πιθανότατα έρχεται η ώρα για αποφάσεις. Η ανασταλτική του λειτουργία, διότι για εκείνη είχε μιλήσει ο Μάκης Χάβος μετά το τελευταίο 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίοπολη, ήταν απαράδεκτη.

Γιατί κόουτς: Ο Χιμένεθ στο μπουθ, λόγω τιμωρίας. Αλλά το μυαλό του στο γήπεδο. Με αυτό αποφάσισε και έκανε τον Μπακασέτα αριστερό μπακ χαφ, παίρνοντας το ρίσκο μιας μη δοκιμασμένης επιλογής και από εκείνον πήρε όσα πήρε σε αυτό το ματς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΕΚ 1-4

Γήπεδο: Παναιτωλικού
Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Αλέξανδρος Γρέβενης
Τέταρτος: Φώτιος Φωτιάδης
Γκολ: 68′ Μοράρ (πεν.) / 6′ Μπακασέτας, 36′ Χριστοδουλόπουλος (πεν.), 45’+1′ Αραούχο, 60′ Λόπες
Κίτρινες: Μπεχαράνο, Μιχάι / Τσιγκρίνσκι, Κονέ
Κόκκινες: –

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας (69′ Μαρινάκης), Μιχάι, Ροντρίγκες, Ρότσα (60′ Τσοκάνης), Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Χόρχε Ντίας, Φάρλεϊ Ρόσα (46′ Κλέσιο), Μοράρ

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Μπακασέτας (51′ Μασούντ), Γαλανόπουλος, Κονέ, Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος (60′ Λόπες), Αραούχο (71′ Γιακουμάκης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ