Πασαλίδης Vs Μαυροπάνος : New entries

Πασαλίδης Vs Μαυροπάνος : New entries

To10.gr συγκρίνει τα νέα «της αμύνης παιδιά», τώρα που ο Μαυροπάνος έγινε «κανονιέρης» και ο Πασαλίδης να ρίξει άγκυρα στο λιμάνι του Ολυμπιακού.

Ο ένας γεννήθηκε χειμώνα, Δεκέμβριο μήνα. Ο άλλος καλοκαιριάτικα, μέσα στην κάψα του Ιουλίου. Αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν είναι να βγάλει κεντρικούς αμυντικούς δεν καταλαβαίνει από εποχές. Είναι παντός καιρού. New entries στη μακριά λίστα που μόνο τα τελευταία χρόνια έχει Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Σιόβα, Ρέτσο, Κυριάκο Παπαδόπουλο, δύο νεαροί που έχουν «αναστατώσει» το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος του ΠΑΣ Γιάννινα στα 20 χρόνια του, μόλις, πριν έναν μήνα τα έκλεισε. Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης του Αστέρα Τρίπολης στα 21 του. Και οι δύο φαίνεται ότι πλέον δεν χρειάζεται να βλέπουν τα μεταγραφικά όνειρα στον ύπνο τους. Τα ζουν στον ξύπνιο τους. To10.g» επιχειρεί μια σύγκριση μεταξύ τους, τώρα που ο ένας, ο Μαυροπάνος ετοιμάζεται να μετακομίσει στη Βέρντερ Βρέμης μέσω της Άρσεναλ και ο άλλος, ο Πασαλίδης, ετοιμάζεται το καλοκαίρι να ρίξει άγκυρα στο λιμάνι του Ολυμπιακού.

Όσα έκαναν σε αυτόν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, όταν και «συστήθηκαν» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δικαιολογούν απόλυτα τα μεταγραφικά τους άλματα. Ακόμη και αν για να τα κάνουν, χρειάστηκε να τους εμπιστευτούν δύο επαρχιακές ομάδες και όχι οι σκάουτς των «μεγάλων». Ο Μαυροπάνος έφυγε από τον Απόλλωνα που δεν του πρόσφερε καν συμβόλαιο και μόνο στον ΠΑΣ βρήκε στέγη, ο Πασαλίδης είχε πάει από τον Αιγινιακό στον Αστέρα το καλοκαίρι (η μεταγραφή είχε κλείσει τον προηγούμενο Ιανουάριο), διότι οι δύο ομάδες είχαν παίξει στο Κύπελλο μεταξύ τους. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, ίσως ο νεαρός να ήταν ακόμη στην Πιερία…

Είναι πολύ εντυπωσιακό ότι ταιριάζουν πολύ στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους, κάτι που μπορεί να διαπιστώσει κανείς αν παρακολουθήσει αγώνα τους. Το ματς της Κυριακής (17:15) ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Αστέρα στα Γιάννενα, θα ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για να το κάνει κάποιος. Ωστόσο, ο… Βενγκέρ πρόλαβε τον Μαυροπάνο και έτσι δεν θα έχουμε αυτή την ευκαιρία.

Αλλά και μόνο τους αριθμούς τους να δει κάποιος σε αυτό το διάστημα του πρώτου μισού της σεζόν, αρκεί για να αντιληφθεί πόσο «ταιριαστοί» είναι. Καταρχάς έχουν από 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Εχουν χάσει από έναν αγώνα, ο Μαυροπάνος τον εντός του ΠΑΣ με τον Πλατανιά, ο Πασαλίδης τον εντός του Αστέρα με τον Πανιώνιο. Από τα 14 ματς πρωταθλήματος που αγωνίστηκαν, δεν έγιναν ούτε μία φορά αλλαγή. Για αυτό και έχουν ακριβώς τα ίδια λεπτά συμμετοχής, από 1.321!

Δεν μοιάζουν, όμως, μόνο σε αυτό. Είναι από τους κεντρικούς αμυντικούς που σκοράρουν. Ο Μαυροπάνος έχει σημειώσει 3 γκολ, σε 12 παρακαλώ τελικές προσπάθειες. Σκόραρε με τον Αστέρα στην πρεμιέρα, με τον Απόλλωνα, με τη Λαμία. Ο Πασαλίδης έχει πετύχει 2 γκολ, με τον Πλατανιά κι επίσης κόντρα στην Λαμία. Απλώς ο Πασαλίδης έχει λιγότερες τελικές, πέντε και για αυτό σκοράρει με καλύτερα ποσοστά, κάθε 2,5 τελικές προσπάθειες σε σχέση με το κάθε 4 του Μαυροπάνου.

Ο συσχετισμός πάσες με λάθη είναι ξεκάθαρος. Ο Μαυροπάνος με 42 πάσες έχει 37 λάθη. Ο Πασαλίδης, που δεν παίρνει τόσες φορές την ευθύνη να προωθήσει την μπάλα από την άμυνα, έχει 24 πάσες και 26 λάθη. Από εκεί και πέρα, οι αριθμοί τους παίζουν. Ο Μαυροπάνος έχει 5 αποκρούσεις, 30 κλεψίματα, 59 επεμβάσεις. Ο Πασαλίδης έχει περισσότερες αποκρούσεις, 6, αλλά λιγότερα κλεψίματα, 16 και συνολικά λιγότερες επεμβάσεις, 38.

Τα φάουλ, όμως, υπέρ και κατά, δείχνουν σε μεγάλο βαθμό και τη συμμετοχή στο παιχνίδι. Ο Μαυροπανος έχει κάνει 27 έχει κερδίσει 17. Ο Πασαλίδης έχει κάνει 21, ενώ έχει κερδίσει 9. Έχουν και κάτι ακόμη κοινό που τους έδωσε η φετινή, έστω ακόμη μισή, σεζόν. Το ξεκίνημα της καριέρας τους με φανέλα της Εθνικής. Τώρα στην Ελπίδων. Για αργότερα έχει κανείς αμφιβολία;

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ