«Αγια-Σοφιά», τα επόμενα βήματα

«Αγια-Σοφιά», τα επόμενα βήματα

Ο διαγωνισμός για την κατασκευάστρια εταιρία που ολοκληρώνεται μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου, τα θεμέλια, οι εμπορικές συμφωνίες, η υπογειοποίηση, οι εξέδρες και τα εγκαίνια.

Η ΑΕΚ ξεπέρασε προ ημερών και τον σκόπελο των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κατατεθεί για την παύση των εργασιών κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς» και φαίνεται, πως πλέον δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να σταματήσει τον δρόμο προς το όνειρο των ανθρώπων και του κόσμου της, για την επιστροφής της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Ένωση έχει ακόμα μπροστά της την εκκρεμότητα της εκδίκασης της προσφυγής των 56 ατόμων κατά της άδειας και της ΜΠΕ (οι ίδιοι είχαν κάνει και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων), όμως όλα δείχνουν πως η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, αποτελεί βασική ένδειξη για την κατάληξη και της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Μιας και από το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκύπτει πως το έργο όχι μόνο είναι απόλυτα συμμορφωμένο και με τους νόμους και τις διατάξεις, αλλά κρίνεται και απαραίτητο για την ανάπλαση της πόλης.

Πλέον, η ΑΕΚ προχωρά κανονικά για το επόμενο στάδιο των εργασιών, που αφορά φυσικά στο κατασκευαστικό κομμάτι. Από τον Νοέμβριο έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την εταιρία που θα αναλάβει την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς» και οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι τα μέσα του Γενάρη, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί. Με την Ένωση να επιλέγει την εταιρία που θα υλοποιήσει το μεγάλο πρότζεκτ, ξεκινώντας από τον ίδιο μήνα κιόλας, την διαδικασία της θεμελίωσης. Με την «Αγια-Σοφιά» να αποκτά πλέον σιγά-σιγά μορφή.

Ανακοινώσεις μέχρι την άνοιξη για τις εμπορικές συμφωνίες

Πέρα από το κομμάτι των εργασιών, υπάρχει και ένα άλλο σκέλος του πρότζεκτ με επίσης μεγάλη σημασία. Πρόκειται για τις εμπορικές συμφωνίες που θα συνάψει η ΑΕΚ για το πρότζεκτ του γηπέδου, οι οποίες θα αφορούν στην εμπορική ονομασία της «Αγια-Σοφιάς» και όχι μόνο. Οι πληροφορίες από to10.gr αναφέρουν πως και εκεί η ΑΕΚ έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις, με τις επαφές με ενδιαφερόμενες εταιρίες να έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο. Κάτι, που όλα δείχνουν ότι θα φέρει και επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς Ένωσης, το αργότερο μέσα στην άνοιξη.

Το καλοκαίρι ξεκινά η υπογειοποίηση

Ο φόρτος εργασιών γύρω από το μεγαλόπνοο έργο είναι τεράστιος. Απαιτεί συντονισμό και οργάνωση σε απόλυτο βαθμό καθώς τα μέτωπα είναι δεκάδες και οι ενέργειες που απαιτούνται αναρίθμητες και πολυεπίπεδες. Μέσα σε αυτό το δίκτυο δραστηριοτήτων υπάρχει και ο δίαυλος επικοινωνίας με την Περιφέρεια Αττικής. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η επικοινωνία της ΑΕΚ με την Περιφέρεια είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Άλλωστε οι δύο πλευρές επικοινωνούν για το σημαντικό σχέδιο της υπογειοποίησης.

Οι πληροφορίες που προκύπτουν από το ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο ζήτημα, θέλουν το παράπλευρο αλλά απαραίτητο έργο, να τίθεται σε εφαρμογή το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα όσα έχει διαμηνύσει στην πλευρά της ΑΕΚ η Περιφέρεια, μέχρι το τέλος της άνοιξης θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που απαιτούνται για να μπει το έργο σε εφαρμογή και το πλάνο είναι, από το καλοκαίρι να ξεκινήσει.

Με την υπογειοποίηση στην Πατριάρχου Κωνσταντίνου και σε ένα τμήμα της Φωκών, να ξεκινά όταν η κατασκευή του γηπέδου θα έχει προχωρήσει σημαντικά. Με τα δύο έργα, να ολοκληρώνονται σχεδόν την ίδια περίοδο. Που εκτιμάται πως μπορεί να είναι μέσα στην άνοιξη του 2019, περίοδο κατά την οποία, εφόσον όλα προχωρήσουν βάσει προγραμματισμού, θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια της «Αγια-Σοφιάς». Με την ΑΕΚ να μπαίνει από την επόμενη σεζόν στο δικό της «σπίτι», επιστρέφοντας μετά από 16 χρόνια και πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ