Αυτό είναι το deal του Ολυμπιακού για Ιγκόρ, Πασαλίδη

Αυτό είναι το deal του Ολυμπιακού για Ιγκόρ, Πασαλίδη

To10.gr αποκαλύπτει τους όρους της συμφωνίας Ολυμπιακού - Αστέρα Τρίπολης για τους Ιγκόρ, Πασαλίδη και γιατί οι πρωταθλητές δεν αφήνουν ποσοστό μεταπώλησης στους Αρκάδες.

Κινούμενος με απόλυτη μυστικότητα και με άμεσες ενέργειες, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποκτήσει δύο παίκτες που είχε στοχεύσει το τμήμα σκάουτινγκ: Τον Ιγκόρ Σίλβα και τον Τριαντάφυλλο Πασαλίδη. Δύο ποδοσφαιριστές που κρίθηκαν ικανοί να ανταπεξέλθουν (είτε τώρα είτε στο μέλλον) στις απαιτήσεις του συλλόγου και για αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε να γίνει μία πολύ σημαντική επένδυση για την απόκτησή τους.

Τόσο ο 21χρονος Βραζιλιάνος δεξιός μπακ όσο και ο επίσης 21χρονος Ελληνας στόπερ έχουν ήδη αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό και απλώς απομένουν κάποιες τελικές διαβουλεύσεις μεταξύ των Πειραιωτών και του Αστέρα Τρίπολης. Διαβουλεύσεις που έχουν να κάνουν με τις λεπτομέρειες του deal, το οποίο ενδέχεται να ακουμπήσει τα 2 εκατ. ευρώ. Ποσό εξαιρετικά υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και απαραίτητο. Καθώς οι Αρκάδες δεν συνηθίζουν να πωλούν φθηνά και συνήθως επιλέγουν να δίνουν παίκτες εκτός Ελλάδος. Για να αλλάξουν την τακτική τους, λοιπόν, έπρεπε να δεχθούν μία άκρως δελεαστική πρόταση. Οπως και έγινε.

Οι πληροφορίες του to10.gr αναφέρουν ότι το ποσό θα ήταν αρκετά μικρότερο εάν οι «ερυθρόλευκοι» αποδέχονταν να διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης ο Αστέρας στους εν λόγω ποδοσφαιριστές. Ωστόσο στις επαφές που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα 24ωρα κατέστη σαφές ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να έχει το 100% των δικαιωμάτων των νεαρών ποδοσφαιριστών. Δείγμα του ότι πιστεύει σε αυτούς και υπάρχει η πεποίθηση ότι μελλοντικά θα αποφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη στον σύλλογο.

Από εκεί και πέρα, ο Ιγκόρ είναι ο μόνος εκ των δύο παικτών του Αστέρα που αναμένεται να φορέσει άμεσα τα ερυθρόλευκα. Και αυτό που απομένει για να οριστικοποιηθεί και τυπικά η μετακίνησή του είναι να προχωρήσουν οι συζητήσεις για την πώληση του Ντιόγκο Φιγκέιρας. Κάτι που αναμένεται να συμβεί πολύ σύντομα, όπως προκύπτει και από τις επαφές της εταιρείας Promoesport, που εκπροσωπεί τον Πορτογάλο Μπακ.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν κινήθηκε τυχαία για την απόκτηση του Ιγκόρ και του Πασαλίδη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου γύρου ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των Πειραιωτών, Φρανουά Μοντέστο παρακολουθούσε διαρκώς τους παίκτες των Αρκάδων. Μαζί με τους Μαυροπάνο, Δουβίκα, Χατζισαφί και Κιβρακίδη ήταν αυτοί που εξ αρχής είχαν ξεχωρίσει οι πρωταθλητές από το εντός συνόρων σκάουτινγκ. Και αφού «κλείδωσαν» την απόκτηση του Μαυροπάνου, ολοκλήρωσαν τη μετακίνηση των Ιγκόρ και Πασαλίδη από τώρα. Διότι κι άλλοι σύλλογοι είχαν κινηθεί για να τους κάνουν δικούς τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ