Ολυμπιακός : Γυρίζει το «χαρτί» με τον Οτζίτζα

Ολυμπιακός : Γυρίζει το «χαρτί» με τον Οτζίτζα

Το10.gr αποκαλύπτει τους λόγους που… κρατούν τον Βέλγο άσο στο μεγάλο λιμάνι, κόντρα στη φημολογία των ημερών. Μεγάλη αισιοδοξία για την έκβαση μιας υπόθεσης που εάν και εφόσον κάνει «μπαμ» τον Γενάρη

Οι μέρες είναι μεταγραφικές. Και ειδικά στην περίπτωση του Ολυμπιακού; Για τους Ερυθρόλευκους μέσα σε ένα 24ώρο ήρθε στην επιφάνεια μια τριλογία «εσωτερικού» που φυσικά και σχημάτισε χαμόγελα ικανοποίησης. Ο πρωταθλητής παραμένει το «αφεντικό» της εγχώριας αγοράς, και όποιος διαφωνεί ας ρίξει μια ματιά στα ονόματα του Εχσάν Χατζισαφί, του Ιγκόρ Σίλβα και βεβαίως του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη που λογίζεται και υπολογίζεται ως το next big thing των Ελλήνων κεντρικών αμυντικών.

Οι δύο πρώτοι θα επιβιβαστούν στο τρένο άμεσα, ο Πασαλίδης είναι για το καλοκαίρι. Όπως και να έχει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος μόλις… άνοιξε για τους Πειραιώτες που ετοιμάζουν ήδη τα επόμενα βήματα τους. Έρχεται και νέο κύμα ενίσχυσης, με το νέο έτος. Για να το ξεκαθαρίσουμε όμως: Ο Ολυμπιακός κινείται πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Έχει τους 15 ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής του ρόστερ του. Ψάχνει έναν «κάνω τη διαφορά» επιθετικό που θα μπορεί να παίξει κυρίως στις πτέρυγες και κατ επέκταση αναζητά «γεμίσματα».

Αντικαταστάτες. Ο Χατζισαφί ήρθε για να πάρει τη θέση του Μίλιτς στο αριστερό άκρο της άμυνας, να αποτελέσει μια επιπλέον λύση στους αμυντικούς χαφ, και να προσθέσει στον Λεμονή μια επιλογή ενός πιο ανασταλτικού αριστερού χαφ σε «ειδικούς» σχηματισμούς. Ο Ιγκόρ θα πάρει τη θέση του Φιγκέιρας στο ρόστερ. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί δεν επιτρέπει… δύο βασικούς στο δεξί άκρο της άμυνας, άρα ο Πορτογάλος φεύγει για να δώσει τη θέση του σε έναν νεαρό με μεγαλύτερη «υπομονή». Ήρθαν δύο παίκτες που θα δώσουν «ποσότητα» στις επιλογές και… βλέπουμε.

Για να μην το… χάσουμε όμως: Πίσω στον τίτλο. «Γύρισε το χαρτί με τον Οτζίτζα». Ναι, κατά την άποψη μας αυτό είναι το πολύ μεγάλο θέμα των τελευταίων ημερών για τον Ολυμπιακό. Πολύ πάνω από τα «μεταγραφικά» που σχετίζονται με το «πάρε». Η διαχείριση μιας υπόθεσης που δεν αφορά απλά σε έναν από τους «15» της πρώτης γραμμής, αλλά σε εκείνον που η παρουσία του αλλάζει το επίπεδο του άξονα των Ερυθρόλευκων. Στον Οτζίτζα Οφόε που εδώ και κάνα δύο μήνες έχει… χαθεί στην μετάφραση. Φευγάτος ο διεθνής Βέλγος μέσος.

https://www.youtube.com/watch?v=vWg7xVnXeCY

Από την εποχή που έγινε η διάρρηξη στο σπίτι του, άνοιξε ένας «φαύλος κύκλος». Η σύζυγος του που τον πιέζει να φύγουν από την Ελλάδα, κάποιοι μικροτραυματισμοί που τον έστειλαν μακριά από την εντεκάδα. Έπειτα ήρθε το ενδιαφέρον μιας σειράς ομάδων από το πάνω ράφι όπως η Πόρτο, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Έφτασαν προτάσεις στον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι όμως τις απέρριψαν. Δεν θέλουν να τον παραχωρήσουν τον Οφόε. Και το έχουν επικοινωνήσει και στον ίδιο προσωπικά αλλά και στον ατζέντη του Κριστόφ Ενροτέ (ναι, τον ίδιο που εκπροσωπεί και τον Κέβιν Μιραλάς).

Κορυφαίοι διοικητικοί παράγοντες ασχολούνται προσωπικά με αυτό το ιδιαίτερο θέμα του Οτζίτζα. Έχουν μιλήσει μαζί του, για να του εξηγήσουν πως θα κάνουν ότι είναι δυνατό για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια του ίδιου και της οικογένειας του. Έχουν ξεκαθαρίσει πως θέλουν να τον δουν να συνεχίζει στην ομάδα, και πως περιμένουν από εκείνον να ξαναγίνει πρωταγωνιστής.  Ο Βέλγος λοιπόν τις τελευταίες ημέρες έχει επιστρέψει άλλος άνθρωπος στον Ρέντη. Κάθε άλλο με τη διάθεση κάποιου που θέλει να φύγει από την ομάδα. Αυτή τη φορά μάλιστα στο ταξίδι του στην Ελλάδα τον συνόδευσε τόσο η σύζυγος του, όσο και το παιδί του. H γυναίκα του που είχε φύγει για το Βέλγιο από τα μέσα του Οκτώβρη. Αμέσως μετά την διάρρηξη στο σπίτι τους.

Εκείνοι που «ξέρουν» είναι σε θέση να αντιληφθούν, πως το κλίμα άλλαξε πλέον σε αυτή την υπόθεση. Αντιλαμβάνονται ότι ο Ολυμπιακός καταφέρνει όπως φαίνεται αυτή την ευαίσθητη κατάσταση, να την «γυρίσει» προς εκεί που θέλει. Αυτή τη στιγμή το πιθανότερο είναι ο Οτζίτζα Οφόε να παραμείνει στην ομάδα και όχι να επιμείνει πως θέλει να φύγει. Παρότι έρχονται προτάσεις. Παρά το γεγονός ότι το ενδιαφέρον της Πόρτο είναι απολύτως υπαρκτό. Δεν αποκλείουμε οι Ερυθρόλευκοι επιχειρώντας να κρατήσουν τον Οφόε να κάνουν το επόμενο διάστημα μια ακόμη… κίνηση που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική. Λέγεται και νέο… συμβόλαιο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ