Ξάνθη – Παναθηναϊκός 1-1

Ξάνθη – Παναθηναϊκός 1-1

Ξάνθη και Παναθηναϊκός είχαν από ένα καλό ημίχρονο και από ένα γκολ με αποτέλεσμα το 1-1, αν και οι πράσινοι πρέπει να νιώθουν πως έχασαν ευκαιρία για μια σημαντικότατη εκτός έδρας νίκη.

Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός ήταν καλός. Με πρώτο ημίχρονο επιβλητικό, με ευκαιρίες, με καλό ποδόσφαιρο, με αυτοματισμούς και συνδυασμούς. Και ας είχε στο γήπεδο ενδεκάδα που έμοιαζε με εφεδρική, αλλά ίσως να είναι και η ενδεκάδα του νέου χρόνου. Με τον Τζανδάρη στο πλάι του Κουρμπέλη, με Κολοβέτσιο – Αυλωνίτη στο κέντρο της άμυνας, με τον Πίσπα στην επίθεση.

Όμως ούτε τώρα, στην καλή του μέρα, στη μέρα που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλη φορά, δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα. Και η Ξάνθη, χωρίς να είναι εντυπωσιακή, αλλά ουσιαστική, κατάφερε να «γλιτώσει» και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, χάρη σε γκολ του Γέντρισεκ.

Πράσινη κυριαρχία και 0-1

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με μια καλή φάση του Λουσέρο και τον Βλαχοδήμο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Και από εκεί και πέρα ήταν μονόλογος του Παναθηναϊκού. Σκοράρει στο 18’ με τον Άλτμαν, δημιουργεί τρεις κλασικές ευκαιρίες μέχρι το 30’ με Άλτμαν και Πίσπα, κρατάει μακριά από την εστία του την Ξάνθη, αλλά δεν το εκμεταλλεύεται.

Οι παίκτες του Ουζουνίδη τα έκαναν όλα τέλεια, ίσως στο καλύτερο πρώτο ημίχρονο της σεζόν (σίγουρα το καλύτερος μακριά από τη Λεωφόρο), όμως ήταν αναποτελεσματικοί μπροστά στην αντίπαλοι εστία.

Το 1-0 του ημιχρόνου ήταν φτωχό και σίγουρα επίφοβο για μια ομάδα που δεν έχει καλή ψυχολογία, όπως ο Παναθηναϊκός.

Δεν κινδύνευε, αλλά πάλι δεν κέρδισε

Η Ξάνθη μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να οπισθοχωρεί και να ψάχνει πια την κόντρα επίθεση που θα του έδινε ένα δεύτερο γκολ και θα τελείωνε το παιχνίδι. Δεν ήταν το ίδιο απειλητικός με το πρώτο ημίχρονο, δεν έβγαινε γρήγορα στην επίθεση, ωστόσο δεν κινδύνευε κιόλας.

Μονάχα μια φορά ο Λουσέρο απείλησε για την Ξάνθη, με το σουτ από πλάγια θέση να φεύγει άουτ, αλλά την Ξάνθη να αποκτά αυτοπεποίθηση και να αρχίζει να πιστεύει στο ματς. Και στο 78’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Η σέντρα του Φασίδη από τα δεξιά ήταν στη μικρή περιοχή, ο Αυλωνίτης έχασε στο προσωπικό μαρκάρισμα τον Γέντρισεκ και ο σέντερ φορ της Ξάνθης με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε για την ομάδα του Ράσταβατς.

Μεγάλες ευκαιρίες από Χίλιεμαρκ

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στο φινάλε, έψαξε το δεύτερο γκολ και την πρώτη εκτός έδρας νίκη του, όμως ο Χίλιεμαρκ σπατάλησε δύο τεράστιες ευκαιρίες στο φινάλε.

Στην πρώτη έπειτα από γύρισμα του Δώνη αστόχησε από τη μικρή περιοχή, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων «έσπασε» το οφσάιντ, έφυγε μόνος του απέναντι στον Ζιφκοβιτς, αλλά αντί να πλασάρει θέλησε να τον περάσει, καθυστέρησε χαρακτηριστικά και έχασε τεράστια ευκαιρία να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη.

Το φινάλε του πρώτου γύρου βρίσκει τον Παναθηναϊκό σε τραγική θέση. Μόλις 16 βαθμούς, μόλις πέντε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και με έναν Γενάρη που προμηνύετε… καυτός όσον αφορά τις αποχωρήσεις.

Το κλειδί: Οι ευκαιρίες του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο κράτησαν την Ξάνθη ζωντανή στο ματς. Ένα πρώτο ημίχρονο που οι παίκτες του Ουζουνίδη θα μπορούσαν να το είχαν καθαρίσει, αφού δημιούργησαν τέσσερις κλασικές ευκαιρίες. Δεν το έκαναν και οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία τους δέκα λεπτά πριν το φινάλε, κατακτώντας έναν ανέλπιστο βαθμό, όπως εξελίχθηκε το ματς.

Το 10άρι: Ο νεαρός Πίσπας μπήκε για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Δεν μπαίνει σε τούτη τη θέση γι’ αυτό, αλλά για το γεγονός πως «σήκωσε» τη φανέλα. Κινητικός, επικίνδυνος, καλός στο ένας εναντίον ενός, μέσα στις φάσεις, είχε δύο καλές ευκαιρίες. Σούπερ εμφάνιση από τον μικρό, που έχει μέλλον.

Στον πάγκο: Ο Αυλωνίτης έπρεπε να έχει ακολουθήσει τον Γέντρισεκ στη φάση του 1-1. Ο επιθετικός της Ξάνθης ξεκίνησε πίσω από τον αμυντικό του Παναθηναϊκού, αλλά κατάφερε να βρεθεί μπροστά του και με κεφαλιά ισοφάρισε, με τον Αυλωνίτη να προσπαθεί να τον κόψει με το… πόδι, παρ’ όλο που η μπάλα ήταν πολύ ψηλά.

Γιατί κόουτς: Ο Ουζουνίδης δεν δίστασε να βάλει τον Πίσπα, δεν δίστασε να δώσει φανέλα βασικού στον Τζανδάρη, δεν δίστασε να βάλει και πάλι τον Βλαχοδήμο. Γενικά, άλλαξε πολλά μετά την τεσσάρα στην Τούμπα. Και δικαιώθηκε απ’ την εικόνα. Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά έπειτα από καιρό ήταν καλός. Αλλά δεν έφτανε αυτό…

Γήπεδο: Πηγάδια
Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης, Κυριάκος Μερκενίδης
Τέταρτος: Γιάννης Παπαδόπουλος
Γκολ: 79’ Γέντρισεκ – 18’ Άλτμαν
Κίτρινες: Μεχία, Λουσέρο / Άλτμαν, Κουρμπέλης, Χουλτ, Τζανδάρης, Κουλιμπαλί
Κόκκινες:

ΞΑΝΘΗ (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπεξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Μεχία, Μελιόπουλος (46’ Σιλά), Ντς Λούκας, Κίκε (70’ Φασίδης), Λουσέρο, Γέντρισεκ (93’ Κάστρο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Τζανδάρης, Κουρμπέλης, Λουντ (82’ Χίλιεμαρκ), Αλτμαν (91’ Κουντουριώτης), Πίσπας (78’ Δώνης).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ