ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 0-0

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 0-0

Ισοπαλία χωρίς τέρματα (0-0) για την ΑΕΚ, η οποία παρά το γεγονός πως ήταν ανώτερη σε όλο το ματς, δεν κατάφερε να κερδίσει τον Απόλλωνα.

Η ΑΕΚ έμοιαζε, στο φετινό πρωτάθλημα, με μια ταξιαρχία χωρίς σταματημό. Μέχρι που έπεσε σε μια Ελαφρά Ταξιαρχία. Το τελικό 0-0 κόντρα στον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ στερεί στην Ένωση δύο βαθμούς, πιθανόν τής στερεί και τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Χειμλωνα και την στέλνει με σκέψεις, μάλλον μεταγραφικές, στις διακοπές των Χριστουγέννων.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Η ΑΕΚ έκλεισε με 15 τελικές τον αγώνα. Με 13 κόρνερ. Με κατοχή 65%. Αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν δίνει νίκες. Μόνο το γκολ. Τέτοιο, η ΑΕΚ δεν έβαλε, απέναντι σε μια ομάδα που ναι μεν μόνο αμύνθηκε, αλλά αυτό το έκανε τόσο καλά, που είναι ξεκάθαρο ότι στην ούγια έγραφε ονοματεπώνυμο: Γιώργος Παράσχος.

Ο Ελληνας τεχνικός ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες, πρόλαβε να κάνει όμως πολλά στο κομμάτι που ο Απόλλων είχε το μεγαλύτερο πορόβλημα. Το ανασταλτικό. Η ΑΕΚ ήταν καλή, όσο δεν είχε άγχος. Το πρόβλημά της, όμως, ήταν ότι είχε άγχος από πολύ νωρίς. Από το 25’…

Μέχρι τότε, είχε προλάβει να απειλήσει τρεις φορές με τον Μπακασέτα, μία με τον Λιβάγια, μία με τον Αραούχο, κυρίως με την κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι στο 11′ (άουτ). Οι εφτά από τις εννέα τελικές του ημιχρόνου, έγιναν σε αυτό το πρώτο 25λεπτο. Από εκείνο το σημείο και μετά η Ένωση πλέον άρχισε να χάνει το ποδοσφαιρικό μυαλό της.

Ακόμη πιο φανερό έγινε αυτό στο δεύτερο ημίχρονο. Πολλές στημένες φάσεις, πολλές τελικές, πολλή προσπάθεια, καθόλου αποτέλεσμα. Σκόρπιες απειλές, οι πιο σημαντικές η κεφαλιά του – τραυματία εκείνη την ώρα – Μπακασέτα από πολύ καλή θέση στο 50′. Το σουτ του Λιβάγια στο 58′, λίγο άουτ. Το φάουλ του Χριστοδουλόπουλου στο 69′, επίσης άουτ.

Μια περιοχή, του Απόλλωνα, που γέμιζε συνεχώς, αλλά μια ΑΕΚ που όσο περνούσε η ώρα «άδειαζε». Και τελικά, έφυγε και με τα χέρια άδεια, στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος για το 2017. Το απίθανο; Και το πρώτο της για το 2017, με τον Παναιτωλικό τότε, πάλι 0-0 είχε τελειώσει. Τα δύο μοναδικά εντός έδρας 0-0 στο πρωτάθλημα μέσα σε αυτό το έτος…

Το κλειδί: Το πρώτο 25λεπτο. Αφού ο Απόλλων σε αυτό άντεξε και δεν δέχτηκε γκολ, πήρε πια αρκετές πιθανότητες με το μέρος του. Σε αυτό το διάστημα η Ενωση ήταν πραγματικά καλή, αλλά ένας αγώνας διαρκεί 90 λεπτά.

Το 10άρι: Ο Γιώργος Παράσχος. Ξεκάθαρα. Αλλαξε πλάνο, έβαλε τρεις αμυντικούς, «έδεσε» την ομάδα του, έδειξε την εμπειρία του.

Στον πάγκο: Το άγχος της ΑΕΚ. Πολύ μεγάλο και από πολύ νωρίς. Αν, όμως, έπρεπε να επιλέξουμε πρόσωπο, ο Σέρχιο Αραούχο θα κέρδιζε τον «τίτλο». Εστω και αν δεν έκατσε καθόλου στον πάγκο.

Γιατί κόουτς: Ο Χιμένεθ μετά το τέλος του αγώνα είπε ότι δεν έφταιγε τίποτε άλλο, παρά μόνο οι καθυστερήσεις του Απόλλωνα. Καμιά φορά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και βραδιές ευθύνης. Όχι μόνο «βραβεία», κόουτς…

Γήπεδο: OAKA
Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης
Βοηθοί: Χασάν Κούλα, Εμμανουήλ Καλφάκης
Τέταρτος: Άγγελος Ζαραβίνος
Γκολ:
Κίτρινες: Αραούχο / Κοντοές, Παπάζογλου, Χουάρες, Ανιέτε, Τσόβιτς
Κόκκινες:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (66′ Κλωναρίδης), Μπακασέτας (52′ Κονέ), Λιβάγια, Λόπες (56′ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο.
Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Ντάσιος (83′ Μπιτζιμίν), Κύργιας, Μπαρτολίνι, Κούρος, Παπάζογλου,Κοντοές, Χουάρες, Ανιέτε (72′ Μενδρινός), Αλμπάνης, Ελμπάζ (59′ Καστιγέχος).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ