Κέρκυρα – Ατρόμητος : 1-3

Κέρκυρα – Ατρόμητος : 1-3

Ο Ατρόμητος πέτυχε μεγάλη νίκη στην Κέρκυρα με 3-1 έχοντας για κορυφαίο τον Ουάρντα. Μεγάλο ματς και από τον Γιαννιώτη. Στην κορυφή της βαθμολογίας η ομάδα του Περιστερίου.

Ο Ατρόμητος μοιάζει πια σαν το Άστρο των Χριστουγέννων. Παραμένει ψηλά, θα είναι εκεί και στις γιορτές. Για να το καταφέρει αυτό, τη φορά αυτή χρειάστηκε να «σκαρφαλώσει» μέχρι της πυραμίδες. Διότι είχε τον άνθρωπο που ξέρει από αυτές.

Ο Ουάρντα με δύο γκολ μέσα σε ένα τρίλεπτο καθάρισε τον αγώνα στην Κέρκυρα. Το τελικό 1-3 φέρνει την ομάδα του Περιστερίου σε συνεχιζόμενη υψηλή πτήση, την ομάδα του νησιού να μένει στο βυθό και σε προβληματισμό, με το τέλος του πρώτου γύρου.

Στο 59′ με περιστροφή και σουτ στο δεξί παραθυράκι, στο 62′ με αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, ο Αιγύπτιος πέτυχε τα δύο γκολ της νίκης. Στις καθυστερήσεις ο Βασιλακάκης, με ακόμη ένα φανταστικό γκολ, με λόμπα έξω από την περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Κέρκυρα είχε μειώσει στο 77′ με γκολάρα του Σιόντη, με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά δεύτερο γκολ δεν μπόρεσε να βρει για να πάρει κάτι. Το οποίο πάντως, θα μπορούσε να έχει από το πρώτο ημίχρονο, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με τον πρώτο.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, πίεσαν, απείλησαν σε τέσσερις περιπτώσεις. Στο 6′ σε σουτ του Γκόμες που έβγαλε ο Γιαννιώτης, στο 16′ όταν ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου έκανε το ίδιο στο σουτ του Νόυνες, στο 39′ ο Μπάουμαν έκανε άστοχη κεφαλιά, στο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νούνες σούταρε εκτός εστίας.

Στο ίδιο διάστημα, ο Ατρόμητος τις καλύτερες στιγμές του τις είχε από απευθείας εκτελέσεις κόρνερ(!), στο 38′ με τον Γιαννούλη και την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι, στις καθυστερήσεις με τον Ούμπιδες. Είχε, όμως, κάτι ακόμα. Δύο σουτ από τον Ουάρντα. Όχι καλά, όχι πολύ απειλητικά. Αλλά σουτ – προειδοποιήσεις…

Στο δεύτερο ημίχρονο, λοιπόν, ο Αιγύπτιος πέρασε και στις πράξεις. Πριν τα δύο γκολ, είχε μια κεφαλιά που έβγαλε με φοβερή απόκρουση ο Κουτζαβασίλης. Σημειωτέον, στην πρώτη του φετινή συμμετοχή, παίρνοντας τη θέση του αναντικατάστατου μέχρι την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Τη συνέχεια, την είπαμε από πριν. Με τα δύο γκολ του Ουάρντα, τη μείωση του Σιόντη και την γκολάρα του Βασιλακάκη. Αυτό ήταν το κερασάκι. Το πιο σημαντικό ήταν ότι από το 1-2 και μετά, ο Ατρόμητος δεν κινδύνεψε καθόλου.

Το κλειδί: Είναι οι δύο επεμβάσεις του Γιαννιώτη στο πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο 20λεπτο, για την ακρίβεια. Εκείνη στο 6′ μάλιστα, στον Γκόμες, είναι πολύ δύσκολη στο γλιστερό τερέν. Η δεύτερη στον Νούνες απλά ήταν πιο εντυπωσιακή. Και οι δύο πάντως, κράτησαν το μηδέν και τον Ατρόμητο στον αγώνα.

Το 10άρι: Ο Ουάρντα με τα δύο γκολ, έκρινε το ματς. Τα πέντε συνολικά. Ο Αιγύπτιος είναι καθοριστικός στην εκπληκτική φετινή πορεία της ομάδας.

Στον πάγκο: Ο Νούνες της Κέρκυρας. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μάλιστα, θα μπορούσε να τα έχει κάνει μαντάρα. Αρχικά έχασε την ευκαιρία, τελειώνοντας τη φάση μόνος του ενός δίπλα του ήταν ο Επστάιν σε εύκολη πάσα για τετ α τετ. Αργότερα έχοντας κίτρινη κάρτα έπεσε απρόσεχτα πάνω στον Γιαννούλη και θα μπορούσε να έχει αποβληθεί.

Γιατί κόουτς: Ο Κάναντι δεν είχε τον Ντιγκινί. Σχεδόν από το ξεκίνημα έχασε και τον Ντάουντα. Επαιξε με τον Μενσά, χωρίς καθαρό επιθετικό, σκόραρε τρεις φορές και πήρε το ματς. Απλά και προπονητικά…

Γήπεδο: Κέρκυρας
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Αθανάσιος Κολοσιώνης
Τέταρτος: Αλέξανδρος Αρετόπουλος
Γκολ: 77′ Σιόντης / 59′, 62′ Ουάρντα, 90’+3′ Βασιλακάκης
Κίτρινες: Νούνες, Γκόμες, Σιόντης / Χατζησαΐας, Ουάρντα, Κιβρακίδης
Κόκκινες:  –

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Γκομές, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Σοϊλέδης, Σιόντης, Ζορμπάς (64′ Γεωργίου), Αρτυματάς, Επστάιν (73′ Αναστασίου), Νούνες (64′ Κοντός), Μπάουμαν

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Κυριακίδης (46′ Καρασαλίδης), Μπουσούλατζιτς, Ούμπιδες (88′ Ζησόπουλος), Βασιλακάκης, Ουάρντα, Ντάουντα (29′ Μενσά)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ