Superleague : Αντισυνταγματική η υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών σε περίπτωση κωλύματος

Superleague : Αντισυνταγματική η υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών σε περίπτωση κωλύματος

Οι μετοχές αποτελούν περιουσιακό στοιχείο και είναι αντισυνταγματικό να υπάρχει υποχρέωση μεταβίβασης. Αυτό το μήνυμα στέλνει με την απόφασή του το ΔΣ της Superleague.

Οι μετοχές αποτελούν περιουσιακό στοιχείο και είναι αντισυνταγματικό να υπάρχει υποχρέωση μεταβίβασης. Αυτό το μήνυμα στέλνει με την απόφασή του το ΔΣ της Superleague, μετά από σχετικό αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός , εξαιτίας των δικαστικών εκκρεμοτήτων του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Απόφαση που πέρασε χωρίς καμία αρνητική ψήφο, σε μια ακόμη απόδειξη της δύναμης του… αυτονόητου. Παράλληλα η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να στείλει επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη που εξέφρασε αντίθετη άποψη. Επιστρολή που θα του ζητά να ανακαλέσει, επειδή το άρθρο 3 του νόμου 2725/99 δεν προβλέπει καμία διαδικασία.

Στην ψηφοφορία περί της αντισυνταγματικότητας του νόμου για τη μεταβίβαση των μετοχών οι προαναφερόμενες διαδικασίες δρομολογήθηκαν, επειδή επικράτησαν τα 10 «ναι». Υπήρξαν τρία «παρών» από ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΑΕΚ για επικοινωνιακούς λόγους, ενώ η ΕΠΟ ψήφισε λευκό. Αντίθετα, απουσίασαν από το Συμβούλιο Πλατανιάς, Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα.

Με την πλευρά του Ολυμπιακού συντάχθηκαν και οι ΠΑΕ Ατρόμητος και Λεβαδειακός, αφού κώλυμα ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, εξαιτίας του πρόσφατου δικαστικού βουλεύματος έχουν και οι Γιώργος Σπανός, Γιάννης Κομπότης, αντίστοιχα. Παράλληλα η ΠΑΕ Ατρόμητος ζήτησε γνωμοδότηση και από την ΕΕΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Superleague για όλες τις αποφάσεις της χθεσινής (15/12) συνεδρίασης:

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η τακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις χρήσεως 1/7/2016-30/6/2017 και την απαλλαγή των Μελών του Δ.Σ. από ευθύνη για τα πεπραγμένα της ίδιας χρήσεως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της SUPER LEAGUE αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Ενέκρινε το Πρόγραμμα του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΣΟΥΡΩΤΗ, 17ης-30ης αγωνιστικής.

2/ Η SUPER LEAGUE, αποδεχόμενη αίτημα της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, περί υποχρέωσης ή μη μεταβίβασης μετοχών σε περίπτωση κωλύματος άρθρου 3 Ν.2725/1999, με το οποίο συντάχθηκαν οι ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ενέκρινε την αποστολή επιστολής προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. «Παρών» ψήφισαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΟΚ και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ ψήφισε «λευκό».

3/ Από την 1η αγωνιστική του Β’ Γύρου (16η αγωνιστική ημέρα) του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΣΟΥΡΩΤΗ, θα ισχύει μόνο το ηλεκτρονικό Φύλλο Αγώνα.

4/ Εγκρίθηκε η προγραμματική Σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υποδομών της SUPER LEAGUE.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ