ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 4-0

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 4-0

Ισοπεδωτικός ο ΠΑΟΚ διέσυρε με 4-0 τον ανύπαρκτο Παναθηναϊκό στην Τούμπα και έφτασε στον ένα βαθμό μακριά από την κορυφή και τον Ολυμπιακό. Σπουδαία εμφάνιση από τον Δημήτρη Πέλκα που σημείωσε δύο εντυπωσιακά γκολ.

Ο Λουτσέσκου εμπιστεύτηκε και πάλι το ελληνικό στοιχείο. Και Πασχαλάκης στο τέρμα και Πέλκας και Λημνιός και Κουλούρης στην αρχική ενδεκάδα, σε ένα 4-2-3-1 για τον δικέφαλο, με τους Μάτος και Κρέσπο στα άκρα και Μαουρίσιο και Κάνιας αμυντικούς μέσους.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στερήθηκε τις υπηρεσίες του Μολίνς λίγο πριν τον αγώνα, αφού ο Σουηδός είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και αναγκάστηκε να παίξει χωρίς επιθετικό, βάζοντας τον Άλτμαν σαν… ψευτοεννιάρι και τον Βιγιαφάνιες κοντά του. Ωστόσο, ο Έλληνας προπονητής είχε κι άλλες εκπλήξεις. Άφησε έξω και Χουλτ και Χίλιεμαρκ, έβαλε τον Γιόχανσον δεξί εξτρέμ, ενώ έπαιξε με Κολοβέτσιο και Ινσούα ακραία μπακ.

Αριστούργημα από Πέλκα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με ορμή και επιθετικότητα, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι έπαιζε για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό του στην Τούμπα αλλά και την κακή ψυχολογία του αντιπάλου του. Και τα κατάφερε σκοράροντας μόλις στο 8’ με μια ζωγραφιά του Πέλκα, που με υπέροχο πλασέ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ του Διούδη, που έπεσε αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι.

Το πολύ γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ άφηνε την εντύπωση ότι θα του δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση, ωστόσο η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν διαφορετική. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, οι Μαουρίτσιο και Κάνιας αδυνατούσαν να φτιάξουν το παιχνίδι, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν εντελώς ακίνδυνος μεσοεπιθετικά και με δυσκολία κατάφερνε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή.

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ήταν εντελώς διαφορετικό. Ο Ουζουνίδης μπορεί να έβαλε τον Χίλιεμαρκ αντί του Γιόχανσον, θέλοντας να αλλάξει πράγματα μεσοεπιθετικά, αλλά το γρήγορο γκολ του Πέλκα στο 51’ επί της ουσίας τελείωσε νωρίς το παιχνίδι. Και από εκεί και μετά, ο ΠΑΟΚ έκανε ό,τι ήθελε και μετέτρεψε το ντέρμπι σε ατελείωτο πανηγύρι, υπό τις ιαχές του κοινού του που παραληρούσε.

Στο 67’ ένα σουτ του Μαουρίτσιο βρήκε στο χέρι του Ινσούα, με τον Στυλιάρα να δείχνει πέναλτι και δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Κουλούρης εκτέλεσε εύστοχα για το 3-0 και δέκα λεπτά αργότερα, ο Πρίγιοβιτς πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, γύρισε το κορμί του και με υπέροχο σουτ έκανε το 4-0.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε με φρενήρη ρυθμό μέχρι το φινάλε, την ώρα που ο Παναθηναϊκός παρέπαιε και δεν μπορούσε να αντιδράσει. Οι γηπεδούχοι έφτασαν σε έναν άνετο θρίαμβο, στέλνοντας μήνυμα πως θα φτάσουν μέχρι τέλους για την κατάκτηση του τίτλου, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έμεινε για πέμπτο σερί ματς χωρίς νίκη και πλέον βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Το κλειδί: Το γρήγορο γκολ του Πέλκα επί της ουσίας απλοποίησε το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, που έτσι κι αλλιώς ήταν φαβορί. Γρήγορο γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο από τον ίδιο παίκτη, τελειώνοντας το ματς που κατέληξε σε θρίαμβο.

Το 10άρι: Ο Δημήτρης Πέλκας σημείωσε δύο ποδοσφαιρικά έργα τέχνης. Δύο υπέροχα γκολ, που δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις ποιο από τα δύο ήταν πιο όμορφο. Υπέροχος παίκτης, που έχει όλα τα φόντα να γίνει ηγέτης του ΠΑΟΚ για πολλά χρόνια.

Στον πάγκο: Καμπέσας και Γιόχανσον κλήθηκαν να παίξουν σαν εξτρέμ και να πάρουν προσπάθειες. Είναι λίγοι παίκτες. Δεν ήταν λίγοι στο χθεσινό ματς. Είναι παίκτες επιπέδου Β’ Εθνικής, που σε κανονικό Παναθηναϊκό δεν θα περνούσαν ούτε απ’ έξω.

Γιατί κόουτς: Ο Ουζουνίδης έχασε και τον Μολίνς, κατέβασε την ομάδα του χωρίς επιθετικό, αφού δεν είχε, άφησε στον πάγκο Χουλτ και Χίλιεμαρκ στερώντας ακόμα περισσότερο την όποια ποιότητα έχει το ρόστερ του. Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε με αυτή τη σύνθεση να πετύχει κάτι παραπάνω.

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 4-0
ΗΜΙΧΡΟΝΟ 1-0

Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς
Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς, Βασίλειος Νικολακάκης
Γκολ: 8’, 51’ Πέλκας, 67’ Κουλούρης (πεν.), 77’ Πρίγιοβιτς

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κάνιας (Τσίμιροτ 57′ ), Μαουρίσιο, Πέλκας, Μακ, Λημνιός, Κουλούρης (Πρίγιοβιτς 73′ )

Παναθηναϊκός (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Ινσούα, Μολέδο, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Λουντ, Κουρμπέλης, Cabezas, Βιγιαφάνες (Δώνης 85′), Γιόχανσον (Χίλιεμαρκ 46΄), Άλταν (Χουλτ 69΄)

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ