Παναιτωλικός – Ολυμπιακός : 1-4

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός : 1-4

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Παναιτωλικού με 4-1, έχοντας ηγέτες τους Φορτούνη (δύο γκολ) και Ανσαριφάρντ (γκολ και ασίστ)

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 4-1 επί του Παναιτωλικού και οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται ξανά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του λιμανιού πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της στο φετινό πρωτάθλημα και με ηγέτες τους Φορτούνη και Ανσαριφάρντ ξεπέρασε το εμπόδιο της ομάδας του Χάβου.

Ο Έλληνας μέσος σημείωσε δύο γκολ ενώ ο Ιρανός σέντερ φορ έφτιαξε μ’ εντυπωσιακή προσπάθεια το δεύτερο γκολ του Φορτούνη και σκόραρε το τρίτο τέρμα των πρωταθλητών. Δίχτυα βρήκε και ο Τζούρτζεβιτς με τον Σέρβο να κάνει το 4-1 στις καθυστερήσεις.

Ο Παναιτωλικός που δεν μπόρεσε ν’ αντιδράσει, είχε ισοφαρίσει στο πρώτο ημίχρονο με αυτογκόλ του Ένγκελς, ωστόσο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και πήρε τη μεγάλη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο.

Ιδανικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο του, με το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Φορτούνης. Ήταν μια επίθεση που ο Μάριν βρήκε παιχνίδι με κάθετη πάσα και ο Έλληνας μέσος έκανε την σωστή κίνηση σαν δεύτερος φορ, αδρανοποιώντας την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων.

Οι πρωταθλητές είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο εικοσάλεπτο και απείλησαν την άμυνα του Παναιτωλικού, καθώς είχαν σε καλή βραδιά τον Μάριν και τον Φορτούνη. Οι δυο τους προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην  άμυνα του Παναιτωλικού και οι ερυθρόλευκοι είχαν δύο ακόμα καλές φάσεις για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους.

Το αυτογκόλ του Ένγκελς

Ο Παναιτωλικός είχε όπως προαναφέραμε πολλά προβλήματα στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά βρήκε τρόπο να ξαναμπεί στο ματς με το αυτογκόλ του Ένγκελς στο 27’. Για μια ακόμα φορά ένα λάθος αμυντικού των ερυθρόλευκων κοστίζει στην ομάδα του λιμανιού, με τον Προτό να μην μπορεί ν’ αντιδράσει. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ από το πουθενά, σ’ ένα ματς που είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Πίεσε για το δεύτερο γκολ

Ο Ολυμπιακός είχε πάντως καλή αντίδραση μετά την ψυχρολουσία του αυτογκόλ του Ένγκελς, καθώς οι πρωταθλητές πίεσαν τον αντίπαλο τους ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν ανάπτυξη από τη δεξιά πλευρά με τον Πάρντο να έχει συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Γενικά ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο μέρος, έχοντας καλό ρυθμό και κυκλοφορία της μπάλας, με πρώτο παίκτη τον Φορτούνη.

Ο διεθνής άσος των πειραιωτών ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού και απ’ τα πόδια του ξεκινούσαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των ερυθρόλευκων.

Ηγέτες Φορτούνης και Καρίμ

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε τον Παναιτωλικό να έχει ένα καλό δεκάλεπτο, αλλά μετά το 55’ ο Ολυμπιακός βρήκε τους τρόπους για να απειλήσει ξανά την εστία του Κυριακίδη. Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν στροφές και με ηγέτες τους Φορτούνη και Ανσαριφάρντ κατάφεραν να πάρουν ξανά το προβάδισμα.

Ο Έλληνας μέσος και ο Ιρανός σέντερ φορ ήταν όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πάρουν οι πειραιώτες μια πολύ μεγάλη νίκη.

Ο Ανσαριφάρντ ήταν και δημιουργός (στη φάση του 1-2) και εκτελεστής (στο 1-3) με τον Ιρανό να χορεύει στη φάση του δεύτερου γκολ τον Μόρα και να πασάρει στον Φορτούνη. Ο τελευταίος έδωσε το προβάδισμα στους πειραιώτες (62’) και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ανσαριφάρντ έκανε το 3-1 για την ομάδα του λιμανιού. Όλα είχαν κριθεί χάρη στο πεντάλεπτο ξέσπασμα των δύο παικτών του Ολυμπιακού, με τους πρωταθλητές να κατακτούν μια σπουδαία νίκη. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει και είχε το δοκάρι με τον Ρόσα στο 79′, αλλά μέχρι εκεί. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι δίχτυα βρήκε και ο Τζούρτζεβιτς για τον Ολυμπιακό, με τον Σέρβο να διαμορφώνει το 4-1 για τους πειραιώτες στις καθυστερήσεις του ματς.

Το κλειδί Η εξαιρετική εμφάνιση του Φορτούνη ήταν το κλειδί για την επικράτηση του Ολυμπιακού. Ο διεθνής μέσος των ερυθρόλευκων ήταν εντυπωσιακός και οδήγησε τους πειραιώτες σε μια μεγάλη νίκη. Πολύ μεγάλο ματς από τον ερυθρόλευκο επιτελικό μέσο.

10άρι Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ήταν εντυπωσιακός. Είχε μια εξαιρετική ασίστ στον Φορτούνη και πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του. Τι άλλο μπορούσε να ζητήσει ο Λεμονής από τον Ιρανό; Μεγάλη εμφάνιση από τον Ανσαριφάρντ.

Στον πάγκο Ο Βαγγέλης Μόρας έκανε πολύ κακό παιχνίδι. Έκανε λάθη που στοίχισαν στην ομάδα του και οι ερυθρόλευκοι τα εκμεταλλεύτηκαν.

Γιατί κόουτς; Το ερώτημα αφορά τον προπονητή του Παναιτωλικού, Μάκη Χάβου για την αδυναμία της ομάδας του να κυκλοφορήσει τη μπάλα.

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-4

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Παπαδόπουλος

Βοηθοί: Δημητριάδης, Πάτρας.

Γκολ: 27’ ‘Ενγκελς (αυτογκόλ) – 6’, 62’ Φορτούνης, 66’ Ανσαριφάρντ, 92’ Τζούρτζεβιτς.

Κίτρινες κάρτες: 40’ Ντίαζ, 83′ Τσενάμο – 40’ Φορτούνης, 52’ Ταχτσίδης, 92’ Τζούρτζεβιτς

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιχάι, Μόρας, Ρότσα, Μαρινάκης (67′ Κλέσιο), Τσοκάνης, Πάουλο, Ρόσα (80’ Γιαννιώτης), Ντίας, Μάζουρεκ, Μοράρ (74’ Μαρκόφσκι).

Ολυμπιακός: Προτό, Ομάρ, Σισέ, Ένγκελς, Κούτρης (69’ Φιγκέιρας), Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Πάρντο (46’ Οτζίτζα), Μάριν, Ανσαριφάρντ (77’ Τζούρτζεβιτς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ