Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-2

Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-2

Μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας η ΑΕΚ, καθώς με επιβλητική εμφάνιση νίκησε τον Λεβαδειακό εκτός έδρας με 2-0. Λιβάγια (52') και Αραούχο (66') οι σκόρερ για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.

Η ΑΕΚ πήγε στη Λιβαδειά με στόχο να νικήσει και να σκαρφαλώσει ξανά στην κορυφή και το κατάφερε, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Μάρκο Λιβάγια και Σέρχιο Αραούχο. Οι δύο φορ της ΑΕΚ είχαν εξαιρετική συνεργασία και σκόραραν από ένα γκολ, οδηγώντας έτσι την Ένωση σε αυτό το 2-0 στην Λιβαδειά, που την φέρνει και πάλι μόνη πρώτη στο πρωτάθλημα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να παρατάξει την ΑΕΚ με διάταξη 3-5-2, έχοντας τον Χριστοδουλόπουλο πίσω από τον Αραούχο και τον Λιβάγια σε έναν ελεύθερο ρόλο. Την ίδια στιγμή που ο Λεβαδειακός επιχειρούσε με σύστημα 3-4-3 να κλείσει χώρους στην Ένωση και να κρατήσει μπάλα. Χωρίς όμως επιτυχία.

Η ΑΕΚ πήρε από πολύ νωρίς την πρωτοβουλία στο παιχνίδι και μόλις στο 1’ έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Όταν ο Λιβάγια έστρωσε ωραία την μπάλα στον Χριστοδουλόπουλο με το πλασέ του τελευταίου, μέσα από την περιοχή, να αποκρούεται από τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού. Η Ένωση συνέχισε σε επιθετικό τέμπο και στο 12’ απείλησε ξανά. Με το απευθείας φάουλ του Χριστοδουλόπουλου να περνά λίγο άουτ. Ενώ δύο λεπτά ήταν η σειρά του Αραούχο να βρεθεί σε θέση για γκολ, με τον Τριποτσέρη να προλαβαίνει τελευταία στιγμή την προσπάθεια του Αργεντινού φορ και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ συνέχισε να κρατά την μπάλα και να ελέγχει απόλυτα το ματς, όμως πλέον δυσκολευόταν να φτάσει στην εστία. Με αποτέλεσμα, να κλείσει το πρώτο μέρος χωρίς να έχει ουσιαστικά κάποια άλλη καλή φάση για γκολ.

 Αραούχο-Λιβάγια και γκολ!

Τελικά η λύση που αναζητούσε η ΑΕΚ σε όλο το πρώτο μέρος, ήρθε στο 52’. Με τον Αραούχο να συνεργάζεται εξαιρετικά με τον Λιβάγια και τον Κροάτη φορ της ΑΕΚ να πλασάρει υποδειγματικά τον Επασί, κάνοντας το 1-0! Ενώ ένα λεπτό μετά, έπειτα από λάθος της άμυνας του Λεβαδειακού, ο Αργεντινός φορ βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, αποτυγχάνοντας ωστόσο να τον νικήσει και να κάνει το 2-0. Όπως συνέβη και με τον Λιβάγια στο 60’, που αστόχησε από καλή θέση, μην μπορώντας να τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι.

Στο 67’ όμως η Ένωση βρήκε και το δεύτερο γκολ. Με τον Τσιντώτα να βγάζει με ένα βολέ στην αντεπίθεση τον Λιβάγια, αυτόν να πλασάρει τον Επασί, τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού να αποκρούει και τον Αραούχο να μαζεύει το «ριμπάουντ», για να κάνει το 2-0! Σε μια φάση που ξεκίνησε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ και είχε πρωταγωνιστές και πάλι, τους δύο επιθετικούς της.

Από εκείνο το σημείο και μετά τα πάντα ουσιαστικά είχαν κριθεί. Με την ΑΕΚ να κατεβάζει στροφές και να φτάνει «σβηστά» σε αυτό το 2-0. Αφού ο Λεβαδειακός έκανε την πρώτη του τελική στο ματς στο 87’ και απείλησε για πρώτη φορά στις καθυστερήσεις, με το δοκάρι του Ιωαννίδη.

Το κλειδί: Η συνεργασία των επιθετικών της ΑΕΚ. Αραούχο και Λιβάγια έχουν βρει για τα καλά συνεργασία στο γήπεδο και οι δυο τους, ήταν ο βασικότερος λόγος που η ΑΕΚ έφυγε με τη νίκη από τη Λιβαδειά.

Το 10άρι: Ο Μάρκο Λιβάγια. Όχι μόνο γιατί φοράει τη φανέλα με το «10». Ο Κροάτης φορ σκόραρε, μοίρασε, δημιουργούσε και γενικώς έδειξε πως βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση εδώ και καιρό.

Στον πάγκο: Η συνολική παρουσία του Λεβαδειακού. Πέρα από την τεράστια αδυναμία στη δημιουργία, οι γηπεδούχοι έδειξαν και επιπολαιότητα στην άμυνα, με λάθος επιλογές και αργές αντιδράσεις.

Γιατί κόουτς: Μετά το πρώτο γκολ της ΑΕΚ ο Ζοζέ Ανιγκό επέλεγε αδικαιολόγητα να μετατρέψει το σύστημα της ομάδας του σε φουλ επιθετικό, με αποτέλεσμα η Ένωση να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο και να απειλεί την εστία της ομάδας του, με ευκολία.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ- ΑΕΚ 0-2

ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-0

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Χρήστος Μπαλτάς

Τέταρτος: Δημήτρης Στυλιαράς

Γκολ: 52’ Λιβάγια, 66’ Αραούχο

Κίτρινες κάρτες: Μεντί (36′), Ζαραδούκας (48′), Μητρόπουλος(64′), Γαλανόπουλος (72′),  Τριποτσέρης (90’+)

Λεβαδειακός: Επασί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Μεντί, Τσαμπούρης, Μητρόπουλος, Ομπιάρα, Ζαραδούκας (59′ Σουμπίνιο), Μπελγκαζουανί (87′ Ιωαννίδης), Νιάσε (55′ Γιακουμάκης), Γιουσούφ

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Σιμόες (77′ Κονέ), Λιβάγια (88′ Αϊντάρεβιτς), Γαλανόπουλος, Λόπες, Χριστοδουλόπουλος (73′ Μπακασέτας), Αραούχο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ