Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 0-1

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 0-1

Μεγάλο διπλό για τον Πανιώνιο (0-1), συνεχίζεται (και) η αγωνιστική κατρακύλα για τον Παναθηναϊκό των χιλίων προβλημάτων.

Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Κάποια στιγμή η έδρα, που αποτελούσε το τελευταίο «οχυρό» του Παναθηναϊκού επί Ουζουνίδη, που δεν είχε καμία ήττα εκεί, θα «έσπαγε».

Συνέβη από το γκολ του Ντουρμισάι, με τον Πανιώνιο, ένα χρόνο και δύο μέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού να είναι η ομάδα που έφυγε με τη νίκη. Μια νίκη πέρα ως πέρα δίκαιη, αφού ο μεν Πανιώνιος ήταν εξαιρετικά στημένος και τακτικά υπέροχος, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι έχει τέσσερα σερί ματς χωρίς τρίποντο και… κατρακυλάει πλέον και αγωνιστικά.

Προβλήματα από το ξεκίνημα

Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός από το ξεκίνημα. Η απουσία του Βιγιαφάνιες για ακόμα ένα ματς στέρησε φαντασία και κάθετο ποδόσφαιρο από τους γηπεδούχους, ο Ουζουνίδης προτίμησε και πάλι να αφήσει τον Χίλιεμαρκ στον πάγκο, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην έχει καλή ανάπτυξη και να δυσκολεύεται σε μεγάλο βαθμό να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή.
Αντίθετα, ο Πανιώνιος κλείνοντας τους χώρους εξαιρετικά, έβγαινε στην αντεπίθεση με ταχύτητα και προσπαθούσε να απειλήσει, φτάνοντας 2-3 φορές κοντά στο γκολ, αλλά κυρίως σε μία στιγμή ο Σπιριντόνοβιτς έκανε μεγάλο λάθος κι αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Σαββίδη προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση και να χάσει την ευκαιρία.

Απειλούσε μόνο από στημένα

Η είσοδος του Χίλιεμαρκ στο δεύτερο ημίχρονο έκανε μεν τον Παναθηναϊκό πιο απειλητικό, αλλά οι πράσινοι εξακολουθούσαν να έχουν πολλά προβλήματα στην τελική προσπάθεια και να είναι εντελώς ακίνδυνοι.

Μονάχα τα στημένα από τα πόδια του Σουηδού έφερναν κάποιες υποψίες ευκαιριών, ωστόσο ο Πανιώνιος έδειχνε πως και κρατούσε με ευκολία στην άμυνα και μπορούσε να γίνει απειλητικός στις αντεπιθέσεις. Κι αφού προειδοποίησε σε δύο περιπτώσεις με τον Λάμπρου, την τρίτη κατάφερε και να προηγηθεί.

Ο Ντουρμισάι εκμεταλλεύτηκε μια κόντρα που έγινε στη μεσαία γραμμή, είδε την μπάλα να έρχεται στρωμένη μπροστά του και στο τετ α τετ με τον Διούδη δεν λάθεψε. Με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ και έκρινε την αναμέτρηση, αφού ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάρισε τρία λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Άλτμαν που έφυγε λίγο άουτ και στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν φλύαρος και τραγικός, όπως σε όλη την αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τα τέσσερα ματς μακριά από τις νίκες, αφού τελευταία φορά που κέρδισε ήταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μέσα σε όλα τα προβλήματα που έχει πρέπει να διαχειριστεί και την αγωνιστική καθίζηση.

Το κλειδί: Η επιλογή του Γρηγορίου να αλλάξει τον σέντερ φορ του τον δικαίωσε. Έξω ο Γεσίλ, μέσα ο Ντουρμισάι, που σημείωσε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση με άψογο πλασέ

10άρι: Ο Λάμπρου ήταν επικίνδυνος, ο Κόρμπος έκοβε και οργάνωνε, ο Ντουρμισάι σκόραρε, ο Σπιριντόνοβιτς απείλησε, αλλά ο Σιώπης ήταν ο κορυφαίος. Πάτησε όλο το γήπεδο και η παρουσία του ήταν ηγετική.

Στον πάγκο: Ο Μολίνς θέλει ανάσες. Δείχνει πως δεν αντέχει άλλο να είναι ο μοναδικός επιθετικός του Παναθηναϊκού. Κάθε αγώνα είναι και χειρότερος πλέον.

Γιατί κόουτς: Ο Ουζουνίδης δεν είχε Βιγιαφάνιες και Κουρμπέλη και πάλι, αλλά προτίμησε να αφήσει στον πάγκο και τον Χίλιεμαρκ. Λάθος, αφού ο Παναθηναϊκός στερήθηκε φαντασίας και κάθετης πάσας.

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης
Διαιτητής: Τζήλος
Βοηθοί: Ακρίβος, Γρέβενης

Γκολ: 73’ Ντουρμισάι

Κίτρινες κάρτες: Άλτμαν, Μολίνς, Εμαννουηλίδης – Γκιοατά

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Χουλτ, Σιλά (46’ Ρέις), Καμπέσας (70’ Εμμανουηλίδης), Λουντ, Χατζηγιοβάνης (46’ Χίλιεμαρκ), Άλτμαν, Μολίνς

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (84’ Παπαγεωργίου), Σπιριντόνοβιτς (70’ Μασούρας), Λάμπρου, Γεσίλ (62’ Ντουρμισάι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ