Ξάνθη – ΠΑΟΚ : Η καλύτερη εμφάνιση, χωρίς τους «παικταράδες»

Ξάνθη – ΠΑΟΚ : Η καλύτερη εμφάνιση, χωρίς τους «παικταράδες»

Μεσοεπιθετικά οι ποδοσφαιριστές δεν κρατούσαν άσκοπα τη μπάλα όπως στα προηγούμενα παιγνίδια, όπου έμοιαζαν πιο στατικοί και από πιόνια σκακιέρας...

Μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στο Καραισκάκη, είχα επισημάνει πως οι αλλαγές που έκανε ο προπονητής στην προσπάθειά του να σώσει την παρτίδα, ήταν οι Μπίσεσβαρ, Σακχόφ και Κάμπος, τρεις παίκτες που προέρχονταν από την περσινή χρονιά.

Οι πανάκριβοι αστέρες που είχαν αποκτηθεί το καλοκαίρι για να οδηγήσουν εκ του ασφαλούς την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, είχαν πατώσει.

Ουκ ολίγες φορές, έχω τονίσει πως με τα βαριά χαρτιά που επέλεξε για να ενισχυθεί φέτος ο ΠΑΟΚ, δεν πρόκειται να βρει χημεία εις τους αιώνας των αιώνων.

Μιλάμε για παίκτες που έχουν σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά, πολύ ποιότητα μεν αλλά λίγα τρεξίματα και χωρίς διάθεση να καλύψουν χώρους, να ματώσουν, όπως συμβαίνει με όλες τις «πριμαντόνες».

Κι αν έχεις έναν παίκτη-πριμαντόνα κάπως βολεύεται η κατάσταση, τρέχουν οι άλλοι για εκείνον, όταν είναι περισσότεροι οι υπόλοιποι δεν αρκούν.

Αφήστε που μοιραίως παρασέρνουν και την ομάδα, σήμερα για παράδειγμα είδαμε τον καλύτερο Μακ από την ημέρα που ήρθε.

Όταν η μπάλα κυκλοφορεί όπως πρέπει και η τρόπος λειτουργίας αξιοποιεί κάθε παίκτη, αναγκαστικά κι αυτός θα αποδώσει καλύτερα.

Αν κουράζουμε το τόπι και ο καθένας προσπαθεί να αποδείξει πως είναι καλός ποδοσφαιριστής, κολλάνε και οι υπόλοιποι..

Σήμερα ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση, χωρίς να χρησιμοποιήσει -για διαφορετικούς λόγους -, τους αποκαλούμενους και «παικταράδες» για τους οποίους ξοδεύτηκαν ένα κάρο λεφτά το καλοκαίρι.

Εξαίρεση ο Βιειρίνια που όμως δεν αγωνίστηκε στη θέση για την οποία αποκτήθηκε και μεταξύ μας, 1.4 εκατομμύρια για αριστερό μπακ δεν πληρώνει ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης..

Ο Πέλκας, ο Λημνιός κι ο Κουλούρης έβγαζαν φωτιές μεσοεπιθετικά, ειδικά οι δύο πρώτοι δίδαξαν πόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο και πως πρέπει να παίζεται..

Χωρίς να κρατάνε άσκοπα τη μπάλα, σπάζοντας την εκεί που έπρεπε και κυρίως, στο χρόνο που έπρεπε.

Μοιραίως αυτό το γεγονός έκανε τους πάντες περισσότερο κινητικούς, κάτι που εμφανώς δεν ίσχυε στα προηγούμενα παιγνίδια, όπου οι ποδοσφαιριστές έμοιαζαν πιο στατικοί και από πιόνια σκακιέρας.

Έτσι είναι όμως όταν κρατάς τη μπάλα για να κάνεις φιγούρα και να το παίξεις Μαραντόνα της Ελλάδας, σε κάθε ομαδικό άθλημα που παίζεται με μπάλα, ισχύει το δόγμα πως η μπάλα ταξιδεύει πιο γρήγορα από τον παίκτη.

Γι αυτό κι αν ζητήσεις από δέκα προπονητές να επιλέξουν μεταξύ ενός γρήγορου παίκτη που συνηθίζει να κάνει παραπανίσιες ενέργειες κι ενός που είναι αργός μεν στα πόδια αλλά ταχύς στη σκέψη και μοιράζει γρήγορα τη μπάλα, όλοι ανεξαιρέτως θα προτιμήσουν τον δεύτερο, γιατί απλά θα αξιοποιήσει καλύτερα τους υπόλοιπους!

Δεν απαιτείται φιλοσοφική σκέψη για να το καταλάβεις..

Όπως δε χρειάζεται φιλοσοφική σκέψη για να καταλάβεις πως πρέπει να σου κάτσει και το ματς, κανένας δε μπορεί να με πείσει πως ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου της Ν, Σμύρνης ήταν χειρότερος από τον αντίστοιχο σημερινό. Σήμερα σκόραρε δυο φορές, κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδρούσε έτσι και η Ξάνθη μείωνε σε μια υποψία ευκαιρίας που είχε στο ξεκίνημα της επανάληψης..

Εκτός από τους τρεις βαθμούς, ο ΠΑΟΚ κέρδισε και πολύτιμη ηρεμία εν όψει του ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, ακούγεται εντελώς τρελό πως ενώ ο κόσμος του απέχει μισό χρόνο από την τιμωρημένη Τούμπα, την πρώτη φορά που θα έχει την ευκαιρία να ξαναδεί ζωντανά αγώνα εγχώριας διοργάνωσης, θα πήγαινε σκασμένος, προκατειλημμένος, έτοιμος για μπινελίκι στην πρώτη φάση που κάτι θα στράβωνε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ