Λουτσέσκου : «Εκτός ομάδας o Λέοβατς, δεν παίζει με Ξάνθη ο Πρίγιοβιτς»

Λουτσέσκου : «Εκτός ομάδας o Λέοβατς, δεν παίζει με Ξάνθη ο Πρίγιοβιτς»

Ο Λουτσέσκου «τελείωσε» τον Κροάτη αριστερό μπακ, που φεύγει τον Ιανουάριο, ενώ μίλησε για... τραυματισμό του επίσης φευγάτου Πρίγιοβιτς πριν το κρίσιμο ματς με την Ξάνθη.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου «τελείωσε» τον Μάριν Λέοβατς και παράλληλα ενημέρωσε ότι ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς δεν θα βρίσκεται στην αποστολή του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με την Ξάνθη, λόγω… τραυματισμού. Ο Ρουμάνος τεχνικός, σε δηλώσεις του στην κάμερα NOVA αναφέρθηκε στον Κροάτη αριστερό μπακ και έκανε γνωστή την απόφασή του να μείνει εκτός ομάδας, διότι, όπως υποστήριξε, νιώθει πολύ πίεση και δεν μπορεί να την διαχειριστεί. Βεβαίως, αυτό πρόκειται για μία πρόφαση, καθώς ο διεθνής αμυντικός τα έχει… σπάσει εδώ και καιρό, τόσο με τον προπονητή του όσο και με τον ΠΑΟΚ και τον Ιανουάριο θα αποχωρήσει από τους Θεσσαλονικείς. Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος που ο Λουτσέσκου έχει μονιμοποιήσει τον Βιεϊρίνια σε θέση αριστερού μπακ, κάτι για το οποίο είχατε ενημερωθεί εγκαίρως και αναλυτικά από to10.gr εδώ και πολύ καιρό…

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Πρίγιοβιτς, τώρα, ο Λουτσέσκου μίλησε για ξαφνικό τραυματισμό του Σέρβου σέντερ φορ στην προπόνηση της Παρασκευής. Ωστόσο, δεν είναι μυστικό ότι δύσκολα θα υπάρξει μέλλον στην παρουσία του «Πρίγιο» στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, όπως έχει αποκαλύψει to10.gr, υπάρχει σφοδρή επιθυμία του ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον Μάρκους Μπεργκ τον Ιανουάριο. Με τις επαφές να συνεχίζονται. Την ίδια στιγμή που η διοίκηση του Δικεφάλου έχει ξεκινήσει επαφές για τον Σέρβο, με συλλόγους που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

Για το πώς έζησε την προηγούμενη εβδομάδα: «Έτσι είναι η ζωή, κάθε μέρα συμβαίνει κάτι διαφορετικό και υπάρχει εξέλιξη, είναι η φυσιολογική ροή της ζωής».

Για τα ματς με Πανιώνιο και Αιγινιακό: 
«Αυτή την εβδομάδα υπήρχε η απογοήτευση που δεν κερδίσαμε με τον Πανιωνιο, αλλά και η καλή αντίδραση που είχαμε στο Κύπελλο με τον Αιγινιακό. Δείξαμε καλή στάση, η ποιότητα του αντιπάλου ήταν χαμηλή, αλλά οι παίκτες και η ομάδα έδειξαν συμμετοχή στην δουλειά μας».

Για τις αποφάσεις για παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας και τι σημαίνει για τον Λέοβατς: 
«Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ ότι πιστεύετε, δεν είναι δική μου επιλογή, ήταν απλά η μοναδική πιθανότητα που υπήρχε. Ο Λέοβατς μετά το τελευταό ματς με την ΑΕΚ πήγε στην Εθνική και γύρισε τραυματίας. Μετά από τον Ατρόμητο τον φώναξα για μία κουβέντα, κατάλαβα απ’ όσα μου είπε ότι είναι σε μεγάλη πίεση και δεν είναι σε θέση να την διαχειριστεί αυτή την στιγμή. Έτσι αποφασίσαμε να τον αφήσουμε εκτός. Θα παραμείνει εκτός και δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω σε αυτό το κομμάτι».

Για τις θέσεις του τερματοφύλακα και του επιθετικού, αν είναι ανοικτές με Πασχαλάκη και Κουλούρη αντί Ρέι και Πρίγιοβιτς: 
«Δεν καταλαβαίνω γιατί εκπλήσσεστε, είναι παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ και στην διάρκεια της χρονιάς μπορεί να γίνουν αλλαγές για ένα παιχνίδι, μία εβδομάδα ή 2-3 μήνες. Για τον Πρίγιοβιτς είναι απλή η κατάσταση, είναι ο κύριος επιθετικός μας, ο αρχισκόρερ μας, αλλά είχε προβλήματα στα ταξίδια σε Ν. Κορέα και Κίνα, γύρισε και είχε λίγες προπονήσεις. Δεν ήταν έτοιμος με τον Ατρόμητο λόγω ταξιδιού από Τρίτη μέχρι την Παρασκευή και ο Κουλούρης πήγε πολύ καλά, οπότε ήταν δίκαιο να παίξει με τον Πανιώνιο, για να δώσουμε στον Πρίγιοβιτς περισσότερο χρόνο να επανέλθει με όλες του τις δυνάμεις. Δυστυχώς ο Πρίγιο τραυματίστηκε στην προπόνηση και είναι εκτός για αύριο. Ο Κουλούρης είναι παίκτης μας, είναι διεθνής με τις Ελπίδες και έδειξε πολύ καλή δουλειά, όχι μόνο στην προπόνηση, αλλά και στα παιχνίδια. Το ίδιο και ο Λημνιός. Είναι νέα παιδιά με ταλέντο και θέληση να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο και ο ΠΑΟΚ δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα με αυτούς τους παίκτες. Ο Τζάλμα είχε επίσης έναν τραυματισμό μετά τον Πανιωνιο, δεν προπονείται και είναι εκτός για αύριο. Αυτή είναι η ζωή της ομάδας, πρέπει να προσαρμοιστούμε, να βρούμε τον σωστό τρόπο και να εμπιστευόμαστε όκλους τους παίκτες. Όταν ξεκινάς να δουλεύεις με μία ομάδα ξέρεις ότι πρέπει να χτίσεις μία φιλοσοφία, ένα γκρουπ, μία νοοτροπία και αυτό δεν γίνεται σε μία βραδιά. Ο κόσμος που είναι εκτός δεν το καταλαβαίνει, είναι αδύνατο. Κάποια πράγματα μπορείς να τα έχεις γρήγορα, αλλά στην ομάδα κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε στιγμή γίνονται πράγματα, κουβέντες και πρέπει να τα διαχειριστείς και να μοιράσεις τις ευθύνες που θα έχει ο καθένας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε μία κατάσταση όπου όλα γίνονται δράμα. Όχι, δεν είναι δράμα. Η ομάδα παίζει πολύ καλά και ειδικά εντός έδρας είναι φανταστική. Εκτός έδρας παίζουμε καλύτερα αλλά δεν σκοτώνουμε τα παιχνίδια. Πρέπει να μάθουμε να ξεπερνάμε αυτό το πρόβλημα, είναι θέμα ψυχολογίας και θα το ξεπεράσουμε. Πρέπει να παλέψουμε, δεν εννοώ να χτυπιόμαστε μεταξύ μας, αλλά μέσω όσων ζούμε να γίνουμε καλύτεροι, να είμαστε ενωμένοι και με καλύτερη νοοτροπία. Σε πολλές καταστάσεις ο κόσμος λέει ότι πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί΄και όντως πρέπει να είμαστε.Αλλά τα χαρακτηριστικά μας δεν είναι αυτά, το κύριο είναι η τεχνική, να αισθανόμαστε τη μπάλα. Μπορούμε να γίνουμε πιο επιθετικοί και σαν σύνολο, αλλά τα ατομικά μας χαρακτηριστικά είναι πιο πολύ τεχνικά. Είναι σαν να μου λες να είμαι ξανθός, αλλά τα μαλλιά μου έχουν το χρώμα που έχουν. Πρέπει όμως να προσαρμοστώ. Καμία ομάδα ως τώρα δεν έχει κυριαρχήσει όπως ο ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει να διαχειριστούμε καλύτερα κάποιες καταστάσεις».

Για τον Ζαμπράνο και γιατί μένει εκτός μετά την ΑΕΚ
: «Είμαι ένας προπονητής που του αρέσει να προσταυτεύει τους παίκτες του, αλλά πρέπει να παίρνω και αποφάσεις. Είμαι υπεύθυνος ενώπιον του ιδιοκτήτη, των media και των οπαδών, αλλα οι παίκτες είναι υπεύθυνοι απέναντί μου. Και τελειώνει η κουβέντα εδώ».

Για τα μεταγραφικά και αν ασχολείται: 
«Όχι, έχουμε ένα παιχνίδι αύριο και δεν μπορώ να ξέρω για τι πράγμα μιλάτε αυτή την στιγμή. Δεν σκέφτομαι τις μεταγραφές, μόνο το παιχνίδι με την Ξάνθη».

Για τον Πρίγιοβιτς:
 «Είναι εκτός. Τώρα μιλησα μαζί του, θα κανει μαγνητική, ο πόνος υπάρχει και είναι οξύς, θα δούμε τα αποτελέσματα και ελπίζουμε να είναι κάτι που δεν θα τον κρατήσει μακροπρόθεσμα εκτός».

Για την πρώην ομάδα του Ξάνθη
: «Στην Ξάνθη είναι όλη η ζωή και η ψυχή μου. Πέρασα φανταστικά, ίσως μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής μου. Θα είναι πάντα εκεί και θα την σέβομαι με την καρδιά και το μυαλό μου. Αύριο όμως είναι μία μάχη και θέλουμε να κερδίσουμε, είναι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι οπότε δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο».

Για το πώς περιμένει το παιχνίδι:
 «Ειλικρινά η Ξάνθη από όσα παιχνίδια έχουμε αναλύσει, είναι η πιο οργανωμένη ομάδα. Έχει καλό χτίσιμο παιχνιδιού από πίσω, περισσότερο απο άλλες ομάδες. Έχει καλή οργάνωση όταν δεν έχει τη μπάλα, έχει συνηθίσει σε μία καλή νοοτροπία, με επιθετικότητα και πρέσινγκ. Είναι ένα παιχνίδι μάχης, πνεύματος, αντίδρασης και πρέπει να μην μπούμε στο δικό τους παιχνίδι. Οι αμυντικοί Λισγάρας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης και ο Ζίβκοβιτς, ξέρουν πολύ καλά ο ένας τον άλλον. Ο Μεχία, Ντε Λούκας και Λουσέρο έχουν πολύ καλή χημεία στο κέντρο και καλή γνώση καταστάσεων. Εμείς έχουμες τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού και πολύ καλή ποιότητα. Είμαστε επίσης πολύ οργανωμένοι και έχουμε στόχο να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας. Έχουν επίσης πολύ καλό προπονητή. Πολύ έξυπνο και ευαίσθητο όσον αφορά το παιχνίδι».

Για το αν ως προπονητής της Ξάνθης ήταν πιο εκδηλωτικός ενώ στον ΠΑΟΚ πιο πράος:
 «Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Νομίζω ότι συμπεριφέρομαι νορμάλ, δεν μπορώ να αντιδράω συνέχεια. Εμπιστεύομαι πολύ τους παίκτες, έχουν ποιότητα και ξέρουν τι να κάνουν . Ίσως είναι θέμα ισορροπίας και διατήρησης ατμόσφαιρας σε ένα περιβάλλον που δεν είναι πολύ ισορροπημένο».

Για τους Μαουρίσιο, Λημνιό και αν έχουν πιθανότητες για ενδεκάδα:
 «Δεν ξέρω. Θα δούμε αύριο. Έχουμε αλλη μία βραδιά, ακόμα και τώρα έχω τις σκέψεις μου. Ο Μαουρίσιο ήταν άτυχος, στην καλύτερη στιγμή του στην Θεσσαλονίκη τραυματίστηκε και έπρεπε να επιστρέψει και να παλέψει ξανά. Είχαμε την πιθανότητα να του δώσουμε λεπτά στο Κύπελλο, θα δούμε αύριο. Μάλλον δεν θα ξεκινήσει γιατί δεν είναι δίκαιο και για τη ομάδα, αλλά θα είναι μαζί μας σίγουρα. Αν τον χρειαστούμε 25-30 λεπτά θα μας δώσει την εμπειρια και την ποιότητά του  και την επόμενη φορά θα είναι εντελως έτοιμος».

Για το αν ο Λέοβατς έχει τελειώσει οριστικά για την ομάδα: 
«Δεν ξέρω και δεν είπα αυτό. Είπα ότι αυτή την περίοδο δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, είναι δύσκολο γι’ αυτόν και αποφασίσαμε να μείνει εκτός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ