Ολυμπιακός : Τα νέα δεδομένα στο μεγάλο λιμάνι

Ολυμπιακός : Τα νέα δεδομένα στο μεγάλο λιμάνι

Η κατάκτηση του όγδοου συνεχόμενου πρωταθλήματος, ο ρόλος του Λεμονή για τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του Ολυμπιακού και η ώρα των παικτών

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε το βράδυ της Τετάρτης στη Λισαβόνα και η ήττα από τη Σπόρτινγκ με 3-1 έβαλε τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία των πρωταθλητών Ελλάδος. Όλοι αναγνώριζαν το δύσκολο της αποστολής πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ωστόσο οφείλει να επισημάνει κάποιος ότι ο προπονητής των ερυθρόλευκων και φυσικά οι παίκτες έπρεπε να παρουσιάσουν διαφορετική αγωνιστική εικόνα.

Γιατί όπως και να το κάνουμε μετράει και ο τρόπος με τον οποίο χάνει μια ομάδα. Και η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Αλβαλάδε δεν ήταν τέτοια που να μπορεί να χαρακτηριστεί, έστω ικανοποιητική.

Το πρωτάθλημα και οι νέες συνθήκες

Ο Ολυμπιακός έχει να δώσει ένα ακόμα ματς, αυτό με τη Γιουβέντους στο Καραϊσκάκη και το σίγουρο είναι πως οι Πειραιώτες πρέπει να παίξουν για το γόητρο τους. Αυτό όμως που είναι ξεκάθαρο αφορά τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται στο μεγάλο λιμάνι. Νέες συνθήκες που έχουν να κάνουν με την αποκλειστική ενασχόληση του Ολυμπιακού με τις εγχώριες διοργανώσεις.

Πρώτα απ’ όλα κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι βασικός στόχος της ομάδας του λιμανιού είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός θέλει να δημιουργήσει ένα ιστορικό ρεκόρ φτάνοντας στο όγδοο συνεχόμενο πρωτάθλημα κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το έχουν πάντα στα μυαλό τους Λεμονής και παίκτες.

Κανείς φυσικά δεν ισχυρίζεται ότι υπάρχει κάποιος στον Ολυμπιακό που μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος μετά την ήττα από τη Λισαβόνα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι θ’ αφήσουν το πρωτάθλημα επειδή αποκλείστηκαν από την Ευρώπη. Σε ότι αφορά λοιπόν τις νέες συνθήκες, μετά το τελευταίο ματς με τη Γιουβέντους δεν θα υπάρχουν στο πρόγραμμα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Δεν θα υπάρχει η μεγάλη σωματική επιβάρυνση από την υπερπροσπάθεια κόντρα σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους. Αυτό όμως δημιουργεί και άλλες απαιτήσεις από τον κόσμο του Ολυμπιακού, σε ότι έχει να κάνει με την αγωνιστική εικόνα των πρωταθλητών στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Χωρίς τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ είναι λογικό να υπάρχει απαίτηση για καλύτερο θέαμα κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το έχει υπόψιν ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο ρόλος του Λεμονή

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι για ν’ αλλάξουν πράγματα στη φιλοσοφία αλλά και την αγωνιστική εικόνα των Πειραιωτών θα πρέπει και ο Λεμονής να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή πλάνων και σχεδίων, ενδεχομένως και να πρέπει να κάνει αρκετές συζητήσεις με παίκτες της ομάδας.

Να δώσει στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να καταλάβουν (η αναφορά έχει κυρίως να κάνει με τους νέους στην ομάδα) πως η σεζόν είναι ανοίγεται μπροστά με βασικό στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

Ο ρόλος του προπονητή είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός αυτή τη χρονική στιγμή και ο Λεμονής ξέρει πολύ καλά ότι πρέπει ν’ αναλάβει πρωτοβουλίες. Ο 57χρονος τεχνικός πρέπει να βγει μπροστά στου Ρέντη και να εξασφαλίσει πως οι παίκτες του Ολυμπιακού θα έχουν τη δίψα και την κάψα για την υλοποίηση του βασικού στόχου της ομάδας, την κατάκτηση δηλαδή του όγδοου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Η ώρα των παικτών

Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει καλύτερη εικόνα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ναι μεν στο Τσάμπιονς Λιγκ ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος, κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ,  ωστόσο σε αρκετά ματς της σούπερ λίγκα ο Ολυμπιακός δεν είχε την απόδοση που θα έπρεπε.

Κι εδώ υπάρχει κι ένα θέμα που θα πρέπει ν’ απασχολήσει τους παίκτες του Ολυμπιακού κι έχει να κάνει με το πώς θα υπάρξει ατομική βελτίωση μέσω της οποίας θα προκύψει και η ομαδική.

Είναι η ώρα και για τους παίκτες του Ολυμπιακού ν’ αναλάβουν ευθύνες για τη συνέχεια και η αρχή πρέπει να γίνει άμεσα, απ’ το ματς δηλαδή απέναντι στην Κέρκυρα. Οι ποδοσφαιριστές μιας ομάδας είναι οι πρώτοι που καταλαβαίνουν αν αποδίδουν με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες και η αυτοκριτική πάντα βοηθά.

Οι Πειραιώτες έχουν αναμφίβολα το ρόστερ για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος και αν μια ομάδα, ξέρει πως πρέπει ν’ ανταποκριθεί σε συνθήκες πίεσης, αυτή είναι ο Ολυμπιακός.

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων είχε πει πριν από λίγο καιρό στους παίκτες του, ότι ο Ολυμπιακός θα είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τον Ιανουάριο και με βάση το πρόγραμμα των πρωταθλητών, είναι ξεκάθαρο πως οι ερυθρόλευκοι μπορούν να τα καταφέρουν.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι Λεμονής και παίκτες ν’ αναθεωρήσουν πράγματα που αφορούν το αγωνιστικό προφίλ των πρωταθλητών Ελλάδος.

Ο Γενάρης που είναι κοντά

Ένα στοιχείο που σίγουρα δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση νέου τοπίου, έχει να κάνει με τον Γενάρη που είναι κοντά. Και Γενάρης σημαίνει χειμερινή μεταγραφική περίοδος.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα γίνουν οι κινήσεις που χρειάζονται για να ενισχυθεί το ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδος. Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για παράδειγμα για την απόκτηση σέντερ φορ καθώς ο Εμενίκε δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει τους ερυθρόλευκους.

Και πρόκειται για παίκτη που οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν δύο εκ. ευρώ στη Φενέρ για την απόκτηση του και δίνουν πάνω από ένα εκ. ευρώ το χρόνο στον Νιγηριανό. Κοντά στο 1,5 εκ. για ν’ ακριβολογούμε. Είναι λοιπόν απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού να κινηθεί τον Γενάρη για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού, με στόχο φυσικά να κατακτήσει η ομάδα του λιμανιού και το φετινό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ