Με «Πάνθηρες» στη μηχανή τους

Με «Πάνθηρες» στη μηχανή τους

Οι 12 από τις 16 ομάδες έχουν έστω έναν πρώην "κυανέρυθρο" στο ρόστερ

Ο Πανιώνιος δίνει – δίνει κι όλο είναι εκεί. Ανάμεσα στους πρώτους. Δεν το ακούσαμε αυτό πρώτη φορά φέτος. Ούτε πέρυσι.

Είναι διαχρονική κατάσταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Πανιώνιος κατά καιρούς το έχει τροφοδοτήσει με μερικούς από τους καλύτερους που έχει αναδείξει η χώρα μας. Πώς γίνεται;

Το ίδιο συμβαίνει και φέτος. Ο Πανιώνιος ποιοτικός, ανταγωνιστικός, έτοιμος και πάλι για εντυπωσιακή πορεία γεμάτη εκπλήξεις, οι οποίες πλέον δεν είναι εκπλήξεις.

Και ταυτόχρονα μία ομάδα που σπέρνει καρπούς παντού. Και αυτοί ανθίζουν.

Είναι απίστευτο, αλλά είναι πραγματικότητα. Ο Πανιώνιος τη φετινή σεζόν έχει στις 11 από τις υπόλοιπες 15 ομάδες του πρωταθλήματος ποδοσφαιριστές που κατά καιρούς έχουν φορέσει τη δική του φανέλα.

Ποδοσφαιριστές που εκείνος έχει αναδείξει, ποδοσφαιριστές που εκείνος έχει σπρώξει σε νέα καριέρα, ποδοσφαιριστές που εκεί βρήκαν την Ιθάκη τους. Σε κάθε περίπτωση, δικούς του ποδοσφαιριστές…

Προτού αρχίσουμε το μέτρημα, να σημειώσουμε και το εξής. Οι μισές ομάδες, οι οχτώ από τις 16 μαζί με τον Πανιώνιο, έχουν τερματοφύλακα που κάποια στιγμή έχει αγωνιστεί στους κυανέρυθρους. Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Ποιοι είναι; Ο Ανέστης (ΑΕΚ), ο Διούδης (Παναθηναϊκός), ο Θεοδωρόπουλος (ΑΕΛ), ο Γιαννιώτης (Ατρόμητος), ο Γιαννακόπουλος (Κέρκυρα), ο παπαδόπουλος (Λαμία), ο Περιστερίδης (ΠΑΣ Γιάννινα). Και βέβαια, οι δικοί του.

Οι μοναδικές τέσσερις ομάδες που στο φετινό τους ρόστερ δεν έχουν ούτε έναν παίκτη που να έχει κάποια στιγμή αγωνιστεί στον Πανιώνιο είναι οι: ΠΑΟΚ, Αστέρας, Ξάνθη, Παναιτωλικός.

Ολες οι υπόλοιπες, τουλάχιστον έναν «πάνθηρσα» τον έχουν. Ας μετρήσουμε έστω μερικούς, πιθανόν όχι όλους, αξίζει τον κόπο:

Ολυμπιακός: Ανσαριφάρντ
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακασέτας
Παναθηναϊκός: Διούδης, Αυλωνίτης, Τζανδάρης
ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Μπάλας
Απόλλων: Κοντοές, Κούρος, Μενδρινός
Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Χατζησαΐας, Ρισβάνης
Κέρκυρα: Γιαννακόπουλος
Λαμία: Παπαδόπουλος, Ομο
Λεβαδειακός: Μητρόπουλος
ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Χαλκιαδάκης
Πλατανιάς: Πλιάτσικας

Ο Πανιώνιος συνεχίζει να γεμίζει με παίκτες την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι που ιστορικά πια το έχουμε συνηθίσει. Αλλά άραγε, πώς μπορεί ακόμη κι έτσι να παραμένει τόσο ποιοτικός. Αν όλους αυτούς του μάζευε πίσω, τι θα έκανε δηλαδή;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ