Από το κάταγμα στην κλείδα, στη βραδιά αποθέωσης: Η ευκαιρία του Καλοσκάμη και της ΑΕΚ (pic & vids)

Από το κάταγμα στην κλείδα, στη βραδιά αποθέωσης: Η ευκαιρία του Καλοσκάμη και της ΑΕΚ (pic & vids)

Ο Δημήτρης Καλοσκάμης σκόρπισε χαμόγελα στη Νέα Φιλαδέλφεια και μετά από χρόνια η ΑΕΚ βλέπει πως έχει ένα πρότζεκτ στο οποίο αξίζει να επενδύσει για το παρόν και το μέλλον.

Πέρα από το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο της ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό, αν αξίζει να σταθεί κανείς σε ένα πρόσωπο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αυτό αναμφίβολα είναι ο Δημήτρης Καλοσκάμης. Ο 20χρονος άσος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια και είναι σίγουρο πως θα θυμάται αυτό το παιχνίδι για καιρό. Το… μενού είχε γκολ, ασίστ και μερικές ενέργειες για highlight ξεσηκώνοντας το γήπεδο και ένα κοινό που δεν είναι συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια να απολαμβάνει τέτοια πρότζεκτ.

Έλληνες ταλαντούχους και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές που όπως και να το κάνουμε δημιουργούν και ένα άλλο δέσιμο με τον κόσμο. Το βλέπουμε να γίνεται στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά στην Ένωση έχουν ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά. Ένας Γαλανόπουλος και ένας Μιτάι είναι οι μοναδικοί που έχουν αναδειχθεί από τις ακαδημίες του συλλόγου εδώ και μία δεκαετία και βάλε.

Διαβάστε επίσης: Και νέο εμπόδιο για Ντιλικινά στον Ολυμπιακό – Ποιος βρίσκεται στη διεκδίκηση του Γάλλου

Τον πείσμωσε η ατυχία

Ο Καλοσκάμης βέβαια δεν είναι προϊόν των ακαδημιών της ΑΕΚ, μεταγραφή του καλοκαιριού από τον Ατρόμητο είναι, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί μία πολύ έξυπνη κίνηση που μελλοντικά μπορεί να αποφέρει πολλά κέρδη στην Ένωση. Η οποία παρεμπιπτόντως έχει ρίξει πλέον και μεγάλο βάρος στις ακαδημίες της, έχοντας τον Γιώργο Γεωργιάδη σε πρώτο ρόλο. Απλά εκεί χρειάζεται υπομονή για να φανούν αποτελέσματα.

Όσον αφορά στον Καλοσκάμη πάντως, είναι πολύ σημαντικό αυτό που συνέβη κόντρα στον Παναιτωλικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο νεαρός μεσοεπιθετικός πέρασε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι λόγω του σοβαρού τραυματισμού του. Θυμίζουμε πως υπέστη κάταγμα στην αριστερή κλείδα, σε προπόνηση μετά από ένα φιλικό με την Μπέρσχοτ στην Ολλανδία και υποβλήθηκε άμεσα σε επέμβαση στην Αθήνα.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επιστροφή του στη δράση σε διάστημα 2,5-3 μηνών. Κάπου τώρα δηλαδή υπολογιζόταν η επιστροφή του. Ο ίδιος διέψευσε όμως τις εκτιμήσεις των γιατρών καθώς εδώ και έναν μήνα έχει μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων με εντατική δουλειά και μετά τη διακοπή για τις Εθνικές, από το ματς δηλαδή με τον Λεβαδειακό κι έπειτα, παίρνει συνέχεια χρόνο συμμετοχής.

Η εμπιστοσύνη του Νίκολιτς

Μπήκε αλλαγή στη Λιβαδειά και στη Λάρισα και έπαιξε βασικός με Αιγάλεω και Παναιτωλικό. Παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει όλο και καλύτερος ενώ λίγο έλειψε να αποδειχθεί χρυσή αλλαγή κόντρα στην ΑΕΛ, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία στο 90′ για το 1-2. Έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του ο οποίος σε κάθε ευκαιρία μιλά για εκείνον με πολύ καλά λόγια.

«Είναι ένα σπουδαίο ταλέντο. Έχει προοπτική. Όχι για 2-3 χρόνια, αλλά για πολλά περισσότερα. Έχει προοπτική όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Μάρκο Νίκολιτς. Αποδεικνύοντας πως δεν τον υπολογίζει μόνο για τα ματς του Κυπέλλου που με τον νέο κανονισμό θέλουν στην εντεκάδα έναν Έλληνα κάτω των 21 ετών, αλλά βλέπει στο πρόσωπό του ένα παιδί με πολύ ταλέντο και τεράστια περιθώρια εξέλιξης που μπορεί να αποτελέσει πυλώνα της ΑΕΚ για τα επόμενα χρόνια.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Ένωση έδωσε στον Ατρόμητο περίπου 1,2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι, με τον Καλοσκάμη να αποτελεί τη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία της ομάδας του Περιστερίου. Ο ανταγωνισμός στις θέσεις που αγωνίζεται είναι πολύ μεγάλος φέτος, ωστόσο θα πάρει τις ευκαιρίες του. Εξάλλου έμεινε εκτός λίστας στο Conference League, μιας και μόλις είχε επανέλθει από τον τραυματισμό του, οπότε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο θα έχει δεδομένα σημαντικό ρόλο.

Είναι η ευκαιρία του και ο ίδιος δείχνει έτοιμος να την αρπάξει από τα μαλλιά. Δεν το έβαλε κάτω στα δύσκολα και επέστρεψε πιο δυνατός. Έχοντας πάντα δίπλα του και τους ανθρώπους της ΑΕΚ που τον στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Στο χέρι του είναι πλέον να γίνει πρωταγωνιστής στην Ένωση. Και γιατί όχι, να μην έχει στο πίσω μέρος του μυαλού και την πρώτη του κλήση στην Εθνική ανδρών…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ