ΑΕΚ : Μάρκο Λιβάγια, ο άνθρωπος των ντέρμπι

ΑΕΚ : Μάρκο Λιβάγια, ο άνθρωπος των ντέρμπι

Ο Λιβάγια κάνει τη διαφορά εκεί που τον χρειάζεται η ΑΕΚ, έχοντας «καθαρίσει» για την Ένωση και στα τρία ντέρμπι

Ο Μάρκο Λιβάγια έσωσε στο φινάλε την παρτίδα για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σκοράροντας ένα γκολ που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσό» για την Ένωση. Διατηρώντας την, έστω και προσωρινά, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και δίνοντάς της ένα τεράστιο «boost» ενόψει συνέχειας.

O Κροάτης φορ έδειξε και χθες πως ζει για τα μεγάλα ματς. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που «φτιάχνονται» με τα ντέρμπι και παράλληλα, διαθέτουν την ποιότητα να κάνουν τη διαφορά.

Απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Λιβάγια πέρασε στο γήπεδο ως αλλαγή και ήταν από τους βασικούς συντελεστές εκείνης της επικής ανατροπής της ΑΕΚ. Δίνοντας μια ασίστ-μισό γκολ στον Μάνταλο και συνάμα τη νίκη στην Ένωση, πάλι στο φινάλε του ματς. Ενώ κόντρα στον ΠΑΟΚ, πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με την ΑΕΚ να κάνει από την προβολή του Κροάτη φορ το «2Χ2» στα φετινά του ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Η Λεωφόρος δεν αποτέλεσε εξαίρεση για τον 24χρονο στράικερ, που και εκεί, ήταν ο άνθρωπος του αγώνα για την ΑΕΚ. Σκοράροντας στο 95’ και αλλάζοντας εντελώς τα δεδομένα για την Ένωση. Η οποία έφυγε από την έδρα του Παναθηναϊκού με έναν πολύτιμο βαθμό ο οποίος μπορεί να έχει διπλή αξία. Αν συνυπολογίσουμε το πώς ήρθε αυτή η ισοπαλία και τι ώθηση δίνει στην ΑΕΚ, ενόψει συνέχειας.

Κάτι, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν τον τύπο με το «10» στην πλάτη. Που ζει στην ΑΕΚ τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του, θεωρεί ήδη δεδομένη την παραμονή του εδώ και τη νέα σεζόν και παράλληλα έχει πεισμώσει περισσότερο από όλους, για να κατακτήσει τον φετινό τίτλο. Βγαίνοντας μπροστά στα δύσκολα και δείχνοντας πως μπορεί στο διάστημα της απουσίας του Μάνταλου, να αποτελέσει τον ηγέτη που έχει ανάγκη η Ένωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ