Επιστροφή στο… μέλλον: Μπαράζ ανακοινώσεων για τον (νέο) Ολυμπιακό Β΄

Επιστροφή στο… μέλλον: Μπαράζ ανακοινώσεων για τον (νέο) Ολυμπιακό Β΄

Μέσα σε μερικές ώρες ο Ολυμπιακός έφερε στην επιφάνεια δουλειά μηνών για ένα project με μεγάλη σημασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Συμβαίνει μεθοδικά εδώ και μερικούς μήνες στο football factory του Ρέντη. Και έχει κερδίσει προκαταβολικά το ενδιαφέρον της ποδοσφαιρικής κοινότητας της χώρας. Όλων εκείνων, που αντιλαμβάνονται τη σημασία της παρατήρησης του οργανισμού Ολυμπιακός σε κάθε εγχείρημα του: Πολλώ δε μάλλον, σε εκείνο που είναι έτοιμο να δοκιμάσει για δεύτερη φορά έχοντας προφανώς αναπτύξει ακόμη καλύτερά την φιλόδοξη ιδέα του. Την επιστροφή του Ολυμπιακού Β΄ στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Στο εγχείρημα για χάρη του οποίου σήμερα οι Πειραιώτες, προχώρησαν σε πέντε μεταγραφικές ανακοινώσεις: Πέτρος Κολοκοτρώνης, Απόστολος Μαρτίνης, Έρικ Χάμζα, Κωνσταντίνος Αγγελάκης και Νίκος Ζουγλής.

Σε ένα σύντομο rewind; Οι Πειραιώτες επί μια τριετία (2021-24) έκαναν μια σημαντική επένδυση δημιουργώντας στα πρότυπα του εξωτερικού μια δεύτερη επαγγελματική ομάδα, που συμμετέχοντας στην δεύτερη εθνική κατηγορία θα βοηθούσε ουσιαστικά για την κάλυψη του περίφημου gap. Του «κενού» που αναπόφευκτα δημιουργείται ανάμεσα στην παραγωγική διαδικασία, στα παιδιά που αναπτύσσονται στις ακαδημίες των ποδοσφαιρικών club και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αγωνίστηκαν για πρώτη φορά την περίοδο 2021-22 στον όμιλο του Βορρά και τερμάτισαν στην 6η θέση.

Μετακόμισαν στον Νότο την επόμενη σεζόν (2022-23) και ολοκλήρωσαν την διαδρομή στην 9η θέση. Η «αξέχαστη» εποχή της «εξυγίανσης» της ΕΠΟ όμως σύντομα έβαλε αυτό το project στο σημάδι και γρήγορα δημιούργησε μια κατάσταση που δίχως νόημα με ακατανόητες διαιτησίες, εξοντωτικές τιμωρίες κλπ που ουσιαστικά έκλεισαν αυτόν τον πρώτο κύκλο με τη συμπλήρωση τριετίας (2023-24).

Επιστρέφει

Έναν χρόνο από μετά, ο Ολυμπιακός επιστρέφει. Συνειδητοποιημένος για το τι έκανε «καλά» και τι «όχι» στην πρώτη του φορά. Σαφώς με περισσότερες παραστάσεις από τη δύσκολη πραγματικότητα της Super League 2. Και κυρίως: Με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση για να σχηματίσει μια ομάδα, που θα λειτουργήσει σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην νταμπλούχο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και την πρωταθλήτρια ομάδα Νέων που τη νέα σεζόν θα επιστρέψει στο Youth League, παίζοντας όμως από τη league phase του και όχι από το μονοπάτι πρωταθλητών της προηγούμενης διετίας.

Πως θα γίνει αυτό; Με έναν κορμό από πεπειραμένους που θα εγγυηθούν τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού -σαν τον Ματιέ Βαλμπουενά που ετών 40 επιστρέφει στο λιμάνι για να κλείσει με τον τρόπο αυτό την καριέρα του. Με έμπειρους στο επίπεδο της Super League 2 που θα βάλουν αυτομάτως την ομάδα σε τροχιά διεκδίκησης μιας καλής πορείας και κατάταξης και θα έρθουν ακριβώς για αυτή τη δουλειά. Και με παίκτες που θα βρίσκονται ανάμεσα στον Ολυμπιακό Α΄ και τον Ολυμπιακό Β΄ και τον Ολυμπιακό Β΄ με τον Ολυμπιακό U19.

Τα πρόσωπα

Παράδειγμα; Στον Ρέντη επιστρέφουν οι κάτοχοι του Youth League 2024, Ισίδωρος Κουτσίδης (Βόλος) και Θανάσης Κουτσογούλας (Σέρρες), όπως και ο 23χρονος Νίκος Γκοτζαμανίδης (Λαμία) για να παίξουν σε αυτή την ομάδα. Στην εξίσωση θα προστεθεί ο Νίκος Λώλης που έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα και ο Κώστας Τανούλης που με τη σειρά του βρέθηκε αρκετές φορές στις προπονήσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Σε αυτή θα υπολογίζονται -όταν θα πρέπει- οι Σταύρος Πνευμονίδης και Αργύρης Λιατσικούρας που ήταν οι καλύτεροι της φετινής Νέων, και είναι υποψήφιοι για να πάνε προετοιμασία με την πρώτη ομάδα στην Ολλανδία. Αλλά και ότι εκεί θα συμμετέχουν τα παιδιά που ανακοινώθηκαν σήμερα

Αυτό θέλει

Τι ψάχνει ο Ολυμπιακός; Να «λειτουργήσει» ένα όπλο που εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιούν κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αυτό που ως εδώ αποτυγχάνει παταγωδώς στα μέρη μας. Το επιβεβαιώνει η διάλυση της αντίστοιχης ομάδας Β΄ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ που ήταν και εκείνες στο γκρουπ του αρχικού σχηματισμού. Μια δεύτερη επαγγελματική ομάδα μπορεί να γίνει ο κατάλληλος τρόπος εκπαίδευσης των κορυφαίων ταλέντων της χώρας που αυτή την εποχή βρίσκονται στην ελίτ των υποδομών. Παιδιά που επιβάλλεται να βρουν τρόπο να περάσουν στην απέναντι όχθη: αυτή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Αν τα καταφέρουν οι Ερυθρόλευκοι; Είναι πολύ πιθανό να βάλουν και τους άλλους ξανά στον πειρασμό της δοκιμής σε μια εποχή που και η Super League 2 θα πρέπει να αλλάξει την όψη της. Αν δεν τα καταφέρουν; Τότε μάλλον δεν θα μπορεί κανείς…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ