Πλατανιάς – Αστέρας Τρίπολης 0-3

Πλατανιάς – Αστέρας Τρίπολης 0-3

Σε μία πολύ κρίσιμη αναμέτρηση ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε εκτός έδρας του Πλατανιά με σκορ 3-0 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα σε αντίθεση με τους Κρητικούς που παραμένουν χαμηλά.

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαιτέρως ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε ένα εύκολο βράδυ στην Κρήτη απέναντι στον Πλατανιά με τους Αρκάδες να παίρνουν τη νίκη με σκορ 3-0 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League.

Έτσι, ο Αστέρας ξέφυγε από τις χαμηλές θέσεις σε αντίθεση με τους Χανιώτες που παρέμειναν εκεί.

Ο Αστέρας καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο τον Πλατανιά, βυθίζοντάς τον ακόμη περισσότερο. Ο Τόνσο έδωσε δύο γκολ σε αυτό το διάστημα και με το τελικό 0-3 η ομάδα της Τρίπολης πέτυχε την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη.

Το παιχνίδι στην ουσία πήρε μορφή από το πρώτο λεπτό. Δεν συμβαίνει συχνά φέτος στους αγώνες της Λίγκας η μία ομάδα να είναι τόσο καλύτερη από την άλλη, αλλά συμβαίνει πολλές φορές στους αγώνες του Πλτανιά. Μιας ομάδας «φάντασμα» σε σχέση με πέρυσι, που δεν μπορεί να «σηκωθεί», δεν το έκανε ούτε τώρα με την αλλαγή προπονητή.

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος από το ξεκίνημα. Και ήταν σχεδόν από το ξεκίνημα κα μπροστά στο σκορ. Από το 11′ συγκεκριμένα, όταν Τόνσο και Γκοντό συνεργάστηκαν άψογα, ο πρώτος έδωσε την ασίστ, ο δεύτερος το προβάδισμα. Το γρήγορο 0-1 λειτούργησε όπως θα περίμενε κανείς. Οι φιλοξενούμενοι γέμισαν με αυτοπεποίθηση, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να καταρρέουν.

Ο Αστέρας θα μπορούσε να έχει τελειώσει το ματς από το 28′, όταν ο σκόρερ πλάσαρε άουτ στη σέντρα ακριβείας του Καλτσά. Στο 30, όταν το σουτ του Τόνσο πέρασε λίγο άουτ. Στο 40′, όταν την κεφαλιά του Ιγκλέσιας έδιωξε εντυπωσιακά ο Κοκκαλάς. Ο νόμος του ποδοσφαίρου δεν λειτούργησε εδώ. Ο Αστέρας όχι μόνο δεν δέχτηκε γκολ, αλλά το έβαλε.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τόνσο εκτέλεσε φάολ και ο Πασαλίδης με κεφαλιά, ανενόχλητος, έκανε το 0-2. Στην ουσία τέλος του αγώνα. Ο Πλατανιάς, με τον δραστήριο Ντεβέσα που μπήκε στοδεύτερο ημίχρονο, προσπάθησε να αντιδράσει. Αλλά αυτό κράτησε 10 λεπτά. Ο Αστέρας ισορρόπησε γρήγορα και στο 72′ πέτυχε και το τρίτο γκολ. Κόρνερ του Τσλιανίδη, ο Μανιάς «τσίμπησε» την μπάλα, η οποία χτύπησε στον Μπούτνικ και κατέληξε στα δίχτυα. Τέλος, με τον Ντεβέσα απλώς να επιβεβαιώνει ότι ήταν πιο απειλητικός από όλους, ακόμη και αν αγωνίστηκε μόνο ένα ημίχρονο. Το καλό σουτ του στο 83′ έφυγε λίγο άουτ.

Το κλειδί: Το δεύτερο γκολ του Αστέρα. Οχι το πρώτο. Αυτό ήταν φανερό ότι θα μπει από το ξεκίνημα, αλλά το παιχνίδι «κλείδωσε» στο 0-2. Τότε που η ομάδα της Τρίπολης είχε χάσει τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχει δεύτερο γκολ και τελικά, αντιστάθηκε στο νόμο του ποδοσφαίρου και σκόραρε στην τέταρτη. Και μάλιστα σε πολύ καίριο χρονικό σημείο…

10άρι: Κανένας δεν το φοράει στην πλάτη. Αλλά 3+7=10. Το 3 φοράει ο Γκοντό το 7 ο Τόνσο. Οι δυο τους συνδυάστηκαν για το 0-1. Το 10άρι, όμως, κερδίσει ο Αργεντινός, που συμμετείχε και στο δεύτερο γκολ, εκτελώντας το φάουλ από το οποίο ο Πασαλίδης πέτυχε το 0-2.

Στον πάγκο: Αυτό το πρώτο ημίχρονο του Πλατανιά ήταν πραγματικά απογοητευτικό. Αφησε στον Αστέρα πέντε πολύ καθαρές ευκαιρίες για γκολ, τη στιγμή που ο ίδιος δεν μπορούσε καν να πατήσει την αντίπαλη περιοχή. Παρά το γεγονός μάλιστα, ότι αυτό ήταν το πρώτο διάστημα της ομάδας με νέο προπονητή, κάτι που συνήθως λειτουργεί ευεργετικά. Στον φετινό Πλατανιά ούτε αυτό το σοκ μέτρησε…

Γιατί κόουτς: Ο Σάββας Παντελίδης αξιοποιεί το ρόστερ του. Στα Χανιά έβγαλε άσους από το μανίκι. Τον Γκοντό, τον Τσιλιανίδη, παίκτες που βοήθησαν πολύ για αυτή τη νίκη. Και πλέον, σε νέο σχηματισμό. 4-2-3-1 που έκανε πιο επιθετικό τον Αστέρα και πιο απαιτητικό από τον εαυτό του.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ
Γήπεδο: Περιβόλια
Διατητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Βοηθοί: Ιωάννης Κοντιζάς, Παντελής Σπυρόπουλος
Τέταρτος: Ιωάννης Νεοφυτιάδης
Γκολ: 11′ Γκοντό, 45’+1′ Πασαλίδης, 72′ Μανιάς
Κόκκινες: –
Κίτρινες: Τόνσο

Πλατανιάς (Μάνουελ Ρόκα): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (46′ Ντεβέσα), Κοροβέσης, Στάθης, Πατράλης, Δημούτσος (81′ Στανισάβλιεβιτς), Μπούντνικ, Ενσικουλού (73′ Γκρζέλτσακ), Ντικαμονά, Στάμου

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς (82′ Τσουκαλάς), Τόνσο (89′ Σελίν), Τσιλιανίδης, Γκοντό (69′ Μανιάς)

 

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ