ΑΕΚ – Μιέτζ Λεγκνίκα 0-1

ΑΕΚ – Μιέτζ Λεγκνίκα 0-1

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-0 από την Μιέτζ Λεγκνίκα στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας στην Πολωνία και το πρώτο ματς υπό το βλέμμα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος πραγματοποίησε και τις αρχικές δοκιμές του. Ντεμπούτο για Αλμπάνη, Οικονόμου και Γιαννίκογλου.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε την ευκαιρία για τις πρώτες δοκιμές του και την «επίσημη» έναρξη της δόμησης της δικής του ΑΕΚ, στο πρώτο φιλικό ματς των «κιτρινόμαυρων» στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της που διεξάγεται στο Κίελτσε της Πολωνίας.

Το νέο μέλος της πρώτης κατηγορίας του πολωνικού ποδοσφαίρου, η Μιέτζ Λέγκνίκα (ανέβηκε μόλις την περασμένη σεζόν, κατακτώντας την πρώτη θέση στη δεύτερη κατηγορία), κέρδισε την Ένωση με 1-0, χάρη σε πλασέ του Κούνιτς στο 31′. Προκάλεσε, δε, αρκετά προβλήματα στην ελληνική ομάδα, η οποία έδειξε αδυναμία να ελέγξει τις αντεπιθέσεις των Πολωνών στον επιθυμητό βαθμό.

Τα στοιχεία που επιχειρεί να περάσει στην ΑΕΚ ο Έλληνας τεχνικός και μπορούσαν να γίνουν εύκολα αντιληπτά, ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το πιο διακριτό ήταν η επιμονή στα ανεβάσματα των ακραίων μπακ και δη σε εκείνα του Ροντρίγκο Γκάλο στη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου, αλλά και η εντολή στον Μάρκο Λιβάγια να αφήνει έντονο το «στίγμα» του στην ανάπτυξη. Γενικότερα, πάντως, η Ένωση παρουσιάστηκε νωθρή στο πρώτο μέρος. Είχε ορισμένες τελικές προσπάθειες και επικίνδυνες παράλληλες μπαλιές, ωστόσο ουδεμία καθαρή ευκαιρία.

Στο δεύτερο μισό, στο ξεκίνημα του οποίου ο Ουζουνίδης άλλαξε ολόκληρη την ενδεκάδα, περνώντας μάλιστα στο ματς τον νεοαποκτηθέντα Χρήστο Αλμπάνη, η ΑΕΚ πάτησε καλύτερα. Ο Χουλτ ήταν εκείνος που έκανε τα πολλά ανεβάσματα, έτσι η Ένωση κατέληξε να ρίχνει λίγο μεγαλύτερο βάρος στην αριστερή πλευρά, εν αντιθέσει με το πρώτο 45λεπτο που πόνταρε στη δεξιά. Ο Κώστας Γαλανόπουλος ανέλαβε οργανωτικό ρόλο, ενώ ο Τσιγκρίνσκι συνέβαλε τα μέγιστα στο ποιοτικότερο build-up.

Χάθηκαν γρήγορα αρκετές φάσεις, με τους Μπακασέτα (48′), Γιακουμάκη (49′), Τσιγκρίνσκι (50′) και ξανά Γιακουμάκη (54′). Στη συνέχεια ο Αϊντάρεβιτς είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ, υποχρεώνοντας τον Σαπέλα σε εξαιρετική επέμβαση (72′), ενώ το ματς έκλεισε με δύο καλές στιγμές των Μπακασέτα και Μοράν στις καθυστερήσεις.

Πρώτο δείγμα… ουδέτερο για την ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη, δείχνοντας πως χρειάζεται αρκετή δουλειά τόσο για να εμπεδωθούν οι ιδέες του Έλληνα προπονητή, όσο και από πλευράς φυσικής κατάστασης. Προφανώς και τα δύο χρειάζονται το χρόνο τους. Η Ένωση έχει 20 μέρες μπροστά της, μέχρι το δεύτερο προκριματικό του Champions League, προκειμένου να καλύψει το έδαφος.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Τσόσιτς, Γιαννούτσος, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Γιούσης (30′ Μπότος), Μάνταλος, Κλωναρίδης, Λιβάγια.

Β’ ημίχρονο: Γιαννίκογλου, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Αϊντάρεβιτς, Αλμπάνης, Γαλανόπουλος, Μοράν, Μπακασέτας, Γιακουμάκης.

Μίετζ Λέγκνιτσα: Σαπέλα, Μπάρτζακ, Κουάμε, Μπόζιτς, Πέρες, Αουγκουστίνιακ, Μαρκίτος, Σαντάνα, Λομποτζίνσκι, Οτζιαμά, Κούνιτς.

Αγωνίστηκαν και οι: Ζιελίνσκι, Πουρζίτσκι, Γκάργκουλα, Φορσέλ, Μπαρτούλοβιτς, Πιασέτσκι, Πιατκόφσκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ