ΠΑΟΚ – Άντερλεχτ 2-2

ΠΑΟΚ – Άντερλεχτ 2-2

Άχρωμος και... άγευστος ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου, βρέθηκε να χάνει από την Άντερλεχτ με 2-0. Οι αλλαγές του δεύτερου μέρους και κυρίως ο Ελ Καντουρί με τα δύο γκολ που πέτυχε, άλλαξαν άρδην την εικόνα για το τελικό 2-2 του Δικέφαλου κόντρα στους Βέλγους.

Το σημερινό φιλικό με την Άντερλεχτ, το πιο δυνατό  για τους ασπρόμαυρους μέχρι σήμερα, έδωσε την ευκαιρία στον Ράζβαν Λουτσέσκου να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του. Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε και πάλι δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύτηκε αρκετά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του, ενώ υπήρξε πρόβλημα στην αμυντική γραμμή και ιδιαίτερα στα στημένα. Αυτοί που ξεχώρισαν στο πρώτο 45λεπτο ήταν ο Μπίσεσβαρ, αλλά και ο Πασχαλάκης.

Ο πρώτος ήταν αρκετά κινητικός, ενώ ο δεύτερος έκανε αρκετές καλές επεμβάσεις. Στο δεύτερο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ελ Καντουρί που πέτυχε δύο τέρματα, ενώ τον ακολούθησε ο Λάμπρου που συνέβαλε στο να βγουν καλές επιθέσεις από την αριστερή πλευρά.

Ο Δικέφαλος, στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να βγάλει σωστές επιθέσεις καθώς η μπάλα ήταν διαρκώς στα πόδια των παικτών της Άντερλεχτ. Οι Βέλγοι ανέβασαν την άμυνα τους ψηλά πιέζοντας τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την πρώτη ευκαιρία να χάνεται στο 7ο λεπτό. Ο Μαουρίσιο έκανε κακό γύρισμα, ο Μουσόνα εκμεταλλεύτηκε το λάθος, έκανε το σουτ, με τον Πασχαλάκη να διώχνει εντυπωσιακά.

Στο 29ο λεπτό μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ, από πλάγια θέση, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου η Άντερλεχτ ανέβασε την απόδοσή της και στο 41′ ο Μουσόνα που ήταν αρκετά δραστήριος και στις περισσότερες φάσεις της ομάδας έπιασε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Πασχαλάκη να διώχνει και πάλι με εντυπωσιακό τρόπο.

Στο 43′ οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ από στημένη μπάλα. Ο Τρεμπέλ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπορνόφ, που κέρδισε στον αέρα τον Βαρέλα με κεφαλιά έκανε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκέργκενς με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έκανε το 2-0 για την Άντερλεχτ.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με μια διαφορετική 11αδα. Ο μοναδικός που παρέμεινε ήταν ο Βαρέλα που είχε νέο παρτενέρ τον Μαλεζά. Οι Θεσσαλονικείς παρουσίασαν ένα διαφορετικό πρόσωπο. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν πιο κινητική, πιο σταθερή στην αμυντική της γραμμή, βγάζοντας αρκετές επιθέσεις. Ο παίκτης που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ο Ελ Καντουρί που πέτυχε δύο όμορφα γκολ, αλλά και ο Λάμπρου που ήταν και πάλι δραστήριος.

Στο 47′ ο Μαροκινός με μια περιστροφή ξέφυγε από το μαρκάρισμα του αντιπάλου του με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1. Έξι λεπτά αργότερα, ήρθε και το δεύτερο γκολ όταν ο Λάμπρου βρήκε τον Ελ Καντουρί, με τον τελευταίο να πιάνει την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά γράφοντας το τελικό 2-2.

Μέχρι το τέλος του αγώνα ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες να πετύχει και τρίτο γκολ όπως στη φάση του 76’ου λεπτού. Ο Λάμπρου έκανε πολύ καλή κίνηση, έβγαλε τη σέντρα και ο Ντάντε έδιωξε προ του Μυστακίδη σε κόρνερ. Ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Κίτσιου αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Λίγο πριν τελειώσει η φιλική αναμέτρηση είχαμε τον τραυματισμό του Μπαλογιάννη με τον Χαρίση να μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι.

Άντερλεχτ: Ντιντιγιόν, Σα, Μπορνόβ, Μίλιτς, Καγέμπε, Κουμς, Σελεμέκερς, Τρεμπέλ, Ντιματά, Γκέρκενς, Μουσόνα.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για το πρώτο ημίχρονο: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίντι, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Χαρίσης, Πέλκας, Ενρίκε, Μπίσεσβαρ και Κουλούρης.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Ρέι, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βαρέλα, Μπαλογιάννης, Κάνιας, Σάχοφ, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Λάμπρου και Μυστακίδης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ