Κούγιας : «Ο Μελισσανίδης κορόιδεψε τον Σαββίδη»

Κούγιας : «Ο Μελισσανίδης κορόιδεψε τον Σαββίδη»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για τις αλλαγές στον πίνακα της ΚΕΔ, αναφέρθηκε στην κόντρα ανάμεσα σε Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη, ενώ σχολίασε και τις σχέσεις της Λάρισας με τον Άρη.

Ο ιδιοκτήτης της Λάρισας, Αλέξης Κούγιας παραχώρησε συνέντευξη στον FAIR PLAY FM 96,1 και μίλησε για τις πρόσφατες τροποποιήσεις στον πίνακα διαιτητών της ΚΕΔ, αλλά και τις σχέσεις ανάμεσα σε Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη.

Ο μεγαλομέτοχος των βυσσινί αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πως δημιουργήθηκε η κόντρα ανάμεσα στους προέδρους της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ενώ αποκάλυψε κι όσα συνέβησαν στις συζητήσεις των δύο ανδρών. Επίσης, ο Κούγιας στάθηκε στα φιλικά της Λάρισας με τον Άρη και τις σχέσεις του με τον Θοδωρή Καρυπίδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν υπάρχει ΚΕΔ… είναι ενός ανδρός αρχή, του Περέιρα και του Τριτσώνη. Ο Θεοδωρίδης είναι ο κυρίαρχος άνδρας στην ΟΥΕΦΑ. Βέβαια, ο Ινφαντίνο είναι στη ΦΙΦΑ, οπότε δικαιούσαι να το σκέφτεσαι ως ένα ενδεχόμενο. Αν δεν έχουμε βελτίωση της διαιτησίας κι έχουμε τις ίδιες συμπεριφορές διαιτητών κι όλη αυτή η ιστορία περί… εξυγίανσης θα είναι μία πραγματικότητα της περασμένης σεζόν. Από την περσινή σεζόν μας έχουν μείνει κάποιες διαιτησίες, όμως βλέπω πλέον ότι αρκετοί διαιτητές έχουν μείνει εκτός πινάκων. Αυτό που με κάνει να νιώθω μία αισιοδοξία είναι ότι καρατομήθηκαν διαιτητές που για εμάς τους ιδιοκτήτες είχαν μία συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ταυτότητα. Η αποπομπή Στυλιάρα, που για μένα ήταν καθοριστικό πρόσωπο στο ματς της Τούμπας, δείχνει κάτι. Από τα δικά μας παιχνίδια, έφυγε ο επόπτης ο Μεντεσίδης αλλά έμεινε ο Καραβασίλης. Αν είναι οι νέοι διαιτητές να είναι σαν τον Σκουλά, που είναι ένας εξαιρετικός διαιτητές, τα μηνύματα θα είναι αισιόδοξα. Στην αντίθετη περίπτωση, θα έχουμε ζητήματα».

Για το αν η παραμονή του Κομίνη στους πίνακες διαιτησίας αποτελεί μία νίκη του Μελισσανίδη: «Ο Γιάννης ο Παπαδόπουλος ήταν κατηγορούμενος μαζί με τους υπόλοιπους στο Koriopolis. Μοίραζε χρήματα σε όλη την Ελλάδα για να προσπαθήσει να επηρεάσει καταστάσεις. Ο συγκεκριμένος εργάζεται στην ΑΕΚ και το έχω πει επώνυμα. Ήταν παλιά υπάλληλος στην ΕΠΟ και αγόρασε την Cayenne από τον μάνατζερ τον Τραυλό. Είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος και πρόσωπο-κλειδί για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αποτελεί πνευματικό παιδί του Θωμά Μητρόπουλου».

Για το δημοσίευμα της «Άποψης» του Βίκτωρα Μητρόπουλου περί συμμαχίας Σαββίδη – Μαρινάκη κατά του Μελισσανίδη: «Δεν το γνωρίζω, αλλά ο Μητρόπουλος ο Βίκτωρας είναι άνθρωπος της ίντριγκας, μια ζωή… μυαλοπώλης. Τα προσόντα του, βέβαια, δεν τα χρησιμοποίησε ποτέ για το καλό του. Είναι απόφοιτος Πολυτεχνείου και μεγάλος ποδοσφαιριστής στο παρελθόν. Το θέμα είναι αν αυτά τα πρόσωπα συνεχίζουν να παίζουν ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν θυμάστε, ο Φλωρίδης με το Βενιζέλο προσπάθησαν να κάνουν ειδικό νόμο για να εξουδετερώσουν τον Βίκτωρα. Πάντως, αν παραμένουν αυτά τα πρόσωπα, δεν είναι για καλό. Πρέπει να φύγουν όσοι ήταν της σχολής Μητρόπουλου από το ’96 και μετά».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Ο Σαββίδης δεν είναι το ίδιο που ήταν στο παρελθόν, γνωρίζει πλέον πρόσωπα και πράγματα. Βέβαια, έβγαλε τον δικό του άνθρωπο στην ΕΠΟ, αλλά αυτοί που τον περιστοιχίζουν (σ.σ. τον Γραμμένο) δεν είναι δικοί του άνθρωποι. Ο Σαββίδης υποστήριξε όλη αυτή τη διαδικασία. Μάλλον τον δούλεψε ο Μελισσανίδης, γιατί τον έπεισε ότι θα κερδίσουμε και θα είναι καθαρό το παιχνίδι. Θυμάστε τι σας είχα πει, ότι φοβού τους Δαναούς. Του είχε πει αντρικά ότι είμαστε Πόντιοι, είμαστε άντρες και θα είναι όλα 50-50. Γι’ αυτό πικράθηκε στη συνέχεια ο Σαββίδης. Τα έχω πει και στον κ. Βασιλειάδη και στον κ. Κοντονή, αν δε φύγουν αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. που ανέφερε παραπάνω) από το ποδόσφαιρο, δε θα υπάρξει κάθαρση».

Για τα φιλικά της ΑΕΛ με τον Άρη και τις σχέσεις με τον Θόδωρο Καρυπίδη: «Οι σχέσεις παραμένουν καλές όταν οι συμπεριφορές των προσώπων αποδεικνύουν ότι οι προθέσεις είναι ειλικρινείς».

Για τον Μελισσανίδη: «Αυτό που συνέβη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης πρέπει να μας προβληματίζει. Είχε ψεύτικους ισολογισμούς και στην ουσία του πήραν την εταιρία μέσα σε μία μέρα, αφού είχε βγάλει 300 εκατ. ευρώ».

Για την ΑΕΛ: «Η Λάρισα είναι μία ομάδα που προοδεύει. Προσπαθήσαμε να ρίξουμε το μέσο όρο ηλικίας. Με κάποιους γηραιότερους παίκτες τα καταφέραμε, όπως με τον Μπόζοβιτς, τον Περόνε και τον Ναζλίδη. Κατεβάζουμε το μέσο όρο ηλικίας, κλείνουμε μακροχρόνια συμβόλαια και θα παρουσιαστούμε πολύ γρήγοροι και πολύ νεανικοί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ