Το χώμα από τις «αλησμόνητες πατρίδες» στα θεμέλια της Αγιά Σοφιάς (vids)

Το χώμα από τις «αλησμόνητες πατρίδες» στα θεμέλια της Αγιά Σοφιάς (vids)

Μεγάλες στιγμές με ιστορικούς συμβολισμούς και μεγάλη συγκίνηση εκτυλίχθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον χώρο όπου χτίζεται η Αγιά Σοφιά.

Όποιος ξεχνά το παρελθόν και την Ιστορία του, δεν θα έχει μέλλον. Φράση που έχει αποδειχθεί πολλάκις στο πέρασμα των χρόνων. Φράση όμως που σίγουρα δεν αφορά τον κόσμο και την ομάδα της ΑΕΚ.

Όποιος βρέθηκε σήμερα στο οικόπεδο όπου «σηκώνεται» η Αγιά Σοφιά, σίγουρα θα έζησε μοναδικές και έντονα φορτισμένες στιγμές. Σε μια γεμάτη Ιστορικούς συμβολισμούς τελετή, η ΑΕΚ δέθηκε έμπρακτα, για πάντα με της ρίζες της, στο νέο ξεκίνημα που επιχειρείται με την ανέγερση του ιδιόκτητου γηπέδου της.

Το χώμα από τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου, βρίσκεται πλέον στα θεμέλια του γηπέδου της ΑΕΚ. Μια γυναίκα που επέζησε από την Μικρασιατική καταστροφή, η υπεραιονόβια (102 ετών) Ευαγγελία Στραβαρίδη, έριξε με τη βοήθεια μικρών παιδιών το «άγιο χώμα» στα θεμέλια του γηπέδου. Χώμα που είχε συγκεντρωθεί την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, τα Μουδανιά και άλλες πολλές περιοχές.

Η τελετή αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Μκρασιατών Κωνσταντινουπολιτων «Ρίζες Χαλανδρίου» και υπό την αιγίδα της επίσημης ΑΕΚ και την «έντυσε» μουσικά η Εύξεινους Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Καπετάν Ευκλείδης».

Δείτε βίντεο του enwsi.gr:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ