ΠΑΟΚ : Ο Λέο Ζαμπά μπορεί να είναι και ο 6ος ξένος της ομάδας

ΠΑΟΚ : Ο Λέο Ζαμπά μπορεί να είναι και ο 6ος ξένος της ομάδας

Οι θέσεις των ξένων αυξάνονται από τις πέντε στις οχτώ, για τρεις επιπλέον παίκτες κάτω των 23 ετών, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΠΟ.

Ο Λέο Ζαμπά που έρχεται για τον ΠΑΟΚ είναι Βραζιλιάνος, οπότε θα πιάνει θέση ξένου. Ωστόσο οι θέσεις των ξένων αυξάνονται από τις 5 στις 8 για παίκτες που είναι κάτω των 23 ετών!

Ο Ζαμπά δεν είναι ακόμη ούτε 20 (είναι γεννημένος στις 2 Αυγούστου 1998), οπότε θα είναι στους +3 ξένους που μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ εφόσον είναι ηλικίας κάτω των 23 ετών. Σε κάθε αγώνα βέβαια ο Δικέφαλος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει έως πέντε ξένους ανεξαρτήτου ηλικίας.

Συγκεκριμένα ο κανονισμός της ΕΠΟ προβλέπει τα εξής:

«Κάθε ΠΑΕ επιτρέπεται να διατηρεί στη δύναμή της και να χρησιμοποιεί:

α) Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές Ελληνικής υπηκοότητας ή υπηκοότητας κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή κράτους-μέλους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού τομέα, σε αριθμό που η ίδια επιθυμεί.

β) Αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, προερχόμενους από χώρες που δεν είναι μέλη της Ε.Ε/Ε.Ο.Χ. κατ’ ανώτατο όριο οκτώ ως ακολούθως: έως πέντε άνω των 23 και ως τρεις κάτω των 23 ετών για ΠΑΕ Α’ Εθνικής, από τους οποίους δύναται να χρησιμοποιεί κάθε ΠΑΕ, ανά αγώνα μέχρι πέντε, χωρίς ηλικιακό περιορισμό».

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Θέσεις ξένων στον ΠΑΟΚ πιάνουν οι Λέο Μάτος, Μαουρίσιο, Σάκχοφ, Ενρίκε, Ουάρντα, Ζάιρο και Χατσερίντι, πέρα από τον Λέο Ζαμπά που έρχεται τώρα και είναι 20 ετών.

Ο Ζάιρο θα φύγει (είτε δανεικός είτε με μεταγραφή).

Έτσι θα υπάρχουν έξι παίκτες (Λέο Μάτος, Μαουρίσιο, Σάκχοφ, Ενρίκε, Ουάρντα, Χατσερίντι) για πέντε θέσεις ξένων καθώς ο Λέο Ζαμπά μπορεί να είναι ο 6ος αφού είναι κάτω των 23 ετών.

Αν ο Εβγέν Χατσερίντι βγάλει ελληνικό διαβατήριο, καθώς ο πατέρας του είναι Έλληνας (όπως μαρτυρά και το επίθετό του) τότε το πρόβλημα θα λυθεί αυτόματα.

Αν δεν πάρει ελληνικό διαβατήριο κάποιος μεταξύ των Σάκχοφ, Ενρίκε και Ουάρντα (παρότι ενημερώθηκε χθες ότι θα πρέπει να πάει στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ μετά το Μουντιάλ) θα πρέπει να κοπεί.

Εκτός αν όλα τα θέματα με τους ξένους λυθούν, εφόσον υπάρξει αύξηση του αριθμού των ξένων που μπορούν να παίξουν στην Ελλάδα, κάτι που έχει συζητηθεί από πέρυσι!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ