Το «ταξίδι» του Ολυμπιακού στην Ίμβρο (pics)

Το «ταξίδι» του Ολυμπιακού στην Ίμβρο (pics)

Μια σκέψη, η υλοποίησή της. Μια ηλιόλουστη μέρα σε βροχερούς μήνες. Η αποφοίτηση των μαθητών του Λυκείου από το Ομογενειακό Γυμνάσιο και Λύκειο της Ίμβρου είχε χρώμα ερυθρόλευκο!

Ίμβρος, το νησί του βόρειου Αιγαίο, στην είσοδο του Ελλησπόντου. Το νησί της μνήμης. Το νησί της λήθης. Το νησί που παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με τη Συνθήκη των Σεβρών, το νησί που παραχωρήθηκε στην Τουρκία με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Το αδερφό νησί της Τενέδου. Το νησί των κατατρεγμένων που εκδιώχθηκαν αφήνοντας πίσω μεγάλα κομμάτια της ζωής τους. Το νησί των κατάφωρων παραβιάσεων.

Εκεί βρέθηκε με τον τρόπο του και ο Ολυμπιακός. Όχι, δεν έγινε ευρέως γνωστό, κι αυτό το γεγονός κάνει ακόμα πιο ουσιαστική την κίνησή του. Πίσω από τους προβολείς. Με σεβασμό στους ανθρώπους που ζουν εκεί, με την ευαισθησία που «απαιτεί» η κατάσταση, η Ιστορία. Οι Ερυθρόλευκοι «βρέθηκαν» εκεί με σκοπό κυρίως να ανταποδώσουν την αγάπη που δέχονται και να βοηθήσουν, τρόπον τινά. Σε ένα νησί τόσο κοντά και ταυτόχρονα απελπιστικά μακρυά.

Η κοινωνική προσφορά, το ενδιαφέρον για όσα γίνονται γύρω σου είναι ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό του. Ένα στοίχημα ανάλογο της ανθρωπιάς σου. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στη Μάνδρα που χτυπήθηκε από την καταστροφική πλημμύρα. Έδωσε το παρών και στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί που κατέφθασαν χιλιάδες πρόσφυγες αναζητώντας τη ζωή, που άδικα τους στέρησαν και «στρίμωξαν» τα όνειρα και τις ελπίδες τους στην πύλη Ε1, την πύλη Ε2… Ταξίδεψε και στην Κεφαλλονιά όταν δοκιμάστηκε από τα Ρίχτερ. Στην Κάλυμνο και την Ψέριμο όταν και εκεί οι λιγοστοί κάτοικοι χρειάστηκαν βοήθεια. Ήταν παρών για να προσφέρει, όσο και όπως μπορεί.

Βρέθηκε και στην Ίμβρο, με τον τρόπο του, μερικά εικοσιτετράωρα πριν, μαζί με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα, Π. Μαυροειδής, για την τελετή αποφοίτησης οκτώ μαθητών του Λυκείου από το Ομογενειακό Γυμνάσιο και Λύκειο της Ίμβρου, το οποίο μετά από δύσκολα χρόνια άνοιξε ξανά τις πόρτες του για να δεχθεί μαθητές. Μαθητές που εν τέλει ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους στη γνώση, αποφοίτησαν και είναι έτοιμοι να γίνουν μέλη της κοινωνίας. Άνθρωποι ολοκληρωμένοι. Ανάμεσά τους, μαθητές και καθηγητές που διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Σωματιδιακής Φυσικής (CERN).

Στο περιθώριο αυτής της τελετής αποφοίτησης, λοιπόν, η ελληνική Πρεσβεία φρόντισε να διανείμει στους μαθητές των Ομογενειακών σχολείων της Ίμβρου αθλητικά ρούχα και δώρα που έστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μια σκέψη, μια μικρή κίνηση. Για τα παιδιά που μεγάλωσαν αγαπώντας την ερυθρόλευκη χωρίς να περιμένουν ποτέ υλική ανταπόδοση, παρά μόνο τις επιτυχίες της ομάδας στο γήπεδο. Πλέον ξέρουν ότι και ο σύλλογος θα είναι εκεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ