Ο Ιβάν Σαββίδης στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg

Ο Ιβάν Σαββίδης στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg

Εγκρίθηκε από τις οικονομικές αρχές της Ρωσίας η πώληση της εταιρίας «Donskoy Tabak» του Ιβάν Σαββίδη στην Japan Tobacco International (JTI) έναντι 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία της Ρωσίας εξέτασε και ενέκρινε οριστικά την πώληση της εταιρίας «Donskoy Tabak» του Ιβάν Σαββίδη στην JapanTobacco International (JTI) έναντι 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 1,376 δισεκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με το ρωσικό σάιτ «dp.ru», η Ιαπωνική εταιρία θα πρέπει να συμφωνήσει με την πολιτική πωλήσεων της Ομοσπονδιακής Αντιμονοπωλιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας και να ενημερώσει επίσημα αν θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στην πολιτική της διανομής. Η «JTI» θα πρέπει μέσα σε δύο μήνες να ενημερώσει αν σχεδιάζει αύξηση ή μείωση της τιμής των προϊόντων καπνού της «Donskoy Tabak», καθώς και να παραδίδει ετήσιες εκθέσεις στις ρωσικές οικονομικές αρχές.

Η Japan Tobacco International ήταν μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής τσιγάρων στον κόσμο και με την αγορά της εταιρίας «Donskoy Tabak» του Ιβάν Σαββίδη έναντι 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ήταν το «Νο 4» της ρωσικής αγοράς) στις 16 Μαρτίου 2018, αυξάνει ακόμη περισσότερο το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά, φτάνοντας στο 40%!

Ο Ιβάν Σαββίδης διατηρεί στην κατοχή του τη μητρική εταιρία «Agrocom Group», που έχει διάφορες άλλες δραστηριότητες μεταξύ των οποίων της επεξεργασίας και συσκευασίας κρεάτων, στην οποία θα επικεντρώσει την προσοχή του.

Μετά την πώληση της «Donskoy Tabak» ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μπήκε στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους. Η μεταβίβαση της εταιρίας στους Ιάπωνες αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τρίτο τέταρτο του 2018, δηλαδή έως τον Σεπτέμβριο και μαζί με τους φόρους και κάποια χρέη φτάνει στα 1,76 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 1,51 δις ευρώ!

Πλέον ο Ιβάν Σαββίδης θα μπει στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ