Παναθηναϊκός : Οι Κάτσε, Μυστακίδης, Λουντ θα λύσουν τα χέρια όλων

Παναθηναϊκός : Οι Κάτσε, Μυστακίδης, Λουντ θα λύσουν τα χέρια όλων

Κομβική για τη νέα σεζόν η παραμονή των τριών ποιοτικών παικτών. Πολυεργαλεία στα χέρια του Γιώργου Δώνη.

Παίκτες όπως οι Μουνιέ, Γιόχανσον, Ινσούα, αλλά και ο Κουλιμπαλί είναι απαραίτητο να μείνουν στον Παναθηναϊκό. Το τονίσαμε καιρό πριν, όταν το «τριφύλλι» ήταν δεδομένο ότι δεν θα πάρει άδεια και θα επιβληθεί αυστηρός περιορισμός στην ενίσχυση της ομάδας, πως δεν νοείται να χαθεί άλλος ποδοσφαιριστής.

Μην ξεχνάμε ότι ήδη αποτελούν παρελθόν δύο παίκτες που λογίζονταν βασικοί. Ο Βλαχοδήμος και ο Λουτσιάνο. Συν τον Μολίνς, ο οποίος δεν έχει ακόμα πρόταση ανανέωσης στα χέρια του και που επίσης όποτε ήταν υγιής την περασμένη σεζόν πήρε παιχνίδια. Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι «πράσινοι» κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κρατήσουν τους Λουντ, Κάτσε, Μυστακίδη.

Τρεις ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αν διατηρηθούν στο έμψυχο δυναμικό θα δώσουν σαφώς ώθηση στον Παναθηναϊκό. Με την παραμονή και των υπόλοιπων ξένων που αναφέραμε – κι όσοι αναμένεται να έρθουν- ο Γιώργος Δώνης λογικά θα έχει στα χέρια του ένα ρόστερ ικανό να παλέψει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και να εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ.

Οι Λουντ, Μυστακίδης, Κάτσε μπορούν να παίξουν σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Μα το πιο σημαντικό είναι ότι στα χέρια του κάθε προπονητή αποτελούν πολυεργαλεία. Ο Φινλανδός μεσοεπιθετικός μπορεί να παίξει πλην του φορ, σε όλες τις θέσεις από το κέντρο και μπροστά. Μπορεί να είναι δεύτερο αμυντικό χαφ σε σύστημα με δύο μέσους και βεβαίως έχει τη δυνατότητα ν’ αγωνιστεί ως οκτάρι και σε σύστημα 4-3-3. Εκεί, άλλωστε, υποστηρίζει και ο ίδιος ότι είναι η φυσική του θέση. Αποδεδειγμένα, επίσης, μπορεί να παίξει στα δύο άκρα, αλλά και ως ελεύθερος πίσω από τον επιθετικό. Κλασικός παίκτης ομάδας και προπονητή. Ο Νταμπίζας δίνει τη μάχη του κι αν την κερδίσει ο Δώνης θα έχει κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένος.

Ο Έργκους Κάτσε δεν έχει τη δυνατότητα να παίξει σε τόσο πολλές θέσεις. Μπορεί να παίξει εξάρι μπροστά από την άμυνα σε ένα 4-1-4-1 ή σε ρόμβο. Μπορεί να είναι ακόμα ο ένας εκ των δύο χαφ ή κι εσωτερικός μέσος σε σύστημα με τρεις. Ανασταλτικά είναι εξαιρετικός, με καταγραφή πολλών χιλιομέτρων σε κάθε αναμέτρηση. Δημιουργικά επίσης έχει καλή πάσα, αλλά κι εκτελέσεις στημένων. Το μόνο που θα πρέπει να περιορίσει –για όσους δεν το έχουν εντοπίσει- διότι οι προπονητές του το έχουν επισημάνει πολλάκις, είναι να δίνει ορισμένα εύκολα (έως κι ανόητα) φάουλ εκτός περιοχής. Όλα αυτά εξαιτίας του υπέρμετρου ζήλου.

Ένα από τα θετικά της παραμονής του Κάτσε, έχει να κάνει και με τον Κουρμπέλη. Ο Δώνης δεν θέλει να πάει τον αρχηγό στην οπισθοφυλακή. Αλλά μπορεί εκ των πραγμάτων ν’ αναγκαστεί. Ο 49χρονος προπονητής θέλει όσο τίποτα άλλο έναν ικανό στόπερ, ωστόσο, τη μία θέση άνω των 23 ετών, θα την καταλάβει ο φορ. Οπότε μπορεί ο Κουρμπέλης να πάει στην άμυνα, αλλά θα υπάρχει ο Κάτσε συν τους Τζανδάρη, Δώνη, Στάικο και τον Λουντ αν μείνει, για να κάνει τα πλάνα του στο κέντρο όπως επιθυμεί.

Ο Μυστακίδης επίσης μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις μπροστά. Στα άκρα, ως ελεύθερος επιθετικός ή δεύτερος φορ. Ακόμα και στην κορυφή. Διαθέτει ταχύτητα, ντρίμπλα και μόνο τεμπέλης δεν είναι στο γήπεδο. Θα βοηθήσει και στο πρέσινγκ. Είναι καλός και στο ψηλό παιχνίδι και γενικά το παιχνίδι του διακατέχεται από ενθουσιασμό, εκρηκτικότητα και μπόλικη αυτοπεποίθηση. Στοιχεία απαραίτητα στον νέο Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ