Μπόρχα Ιγκλέσιας: Στα παπούτσια του Τσίνο

Μπόρχα Ιγκλέσιας: Στα παπούτσια του Τσίνο

Το 10.gr παρουσιάζει τον 25χρονο επιθετικό που βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ.

Στην ΑΕΚ από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου έχουν στρέψει την προσοχή τους στην εύρεση ενός επιθετικού. Ονόματα ακούγονται πολλά και ένα από αυτά είναι αυτό του Μπόρχα Ιγκλέσιας της Θέλτα.

Στην «Ένωση» θεωρούν ότι ο 25χρονος φορ, είναι ικανός να καλύψει το κενό που άφησε ο Σέρχιο Αραούχο (που μοιάζει σχεδόν απίθανο να επιστρέψει και τη φετινή χρονιά) και είναι διατεθειμένοι να κυνηγήσουν τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η ισπανική αγορά μοιάζει να αρέσει στην ΑΕΚ καθώς μέχρι στιγμής από εκεί έχουν ακουστεί τα περισσότερα ονόματα, με εκείνο που βγήκε στη δημοσιότητα πριν του Ιγκλεσιας, να είναι αυτό του Μιγκέλ Γκερέρο, που εν τέλει κατέληξε στον Ολυμπιακό.

Ποιος είναι ο Μπόρχα Ιγκλέσιας

O υψηλόσωμος φορ (1,87) γεννήθηκε πριν 25 χρόνια στην Ισπανία. Τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα τα έκανε στις Ακαδημίες της Βαλένθια, της Λά Ρόντα και της Βιγιαρεάλ. Στα 20 μετακόμισε στο Βίγκο, για να παίξει στην δεύτερη ομάδα της Θέλτα στην οποία μέτρησε 146 συμμετοχές με 75 γκολ. Στην πρώτη ομάδα δεν κατάφερε να βρει πάντως θέση αφού αγωνίστηκε μόνο μία φορά. Η περσινή χρονιά τον βρήκε στην δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, να αγωνίζεται ως δανεικός στην Σαραγόσα και σε 43 ματς (πρωτάθλημα και κύπελλο) είχε 23 τέρματα και 6 ασίστ.

Γιατί τον θέλουν στην ΑΕΚ

Αρχικά στον Δικέφαλο μεγάλο ρόλο παίζει ότι είναι ένας επιθετικός που έχει το γκολ και το έχει αποδείξει όποτε του έχει δοθεί η ευκαιρία. Από την άλλη σημαντική παράμετρος είναι και η ηλικία, τα 25 έτη του επιτρέπουν στην ΑΕΚ να χτίσει πάνω του και να πορευθεί μαζί του για τα επόμενα χρόνια, αν φυσικά αποδειχθεί ικανός να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις του συλλόγου, αλλά και του κόσμου της ομάδας. Η συγκεκριμένη θέση είναι αρκετά περίπλοκη, αφού οι φίλοι της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια την έχουν συνδέσει με το όνομα του Αραούχο… Ο Ιγκλέσιας σίγουρα είναι ένα εντελώς διαφορετικό στυλ ποδοσφαιριστή από τον Τσίνο, αφού είναι περισσότερο παίκτης περιοχής και δεν οπισθοχωρεί τόσο, είναι αυτό που λέμε καθαρό σέντερ φορ, που όμως αξιοποιεί την κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται, μέσα στα αντίπαλα καρέ.

Στην «Ένωση» πάντως φαίνεται ότι αρέσει ο ποδοσφαιριστής και τα χαρακτηριστικά που έχει και για αυτό θα προσπαθήσουν να τρέξουν την περίπτωση του, αφού θέλουν να ξεκινήσουν την προετοιμασία με ακόμα έναν επιθετικό, εκτός των Λιβάγια και Γιακουμάκη.

https://www.youtube.com/watch?v=dR_8u3yiXfk

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ